reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Wydrusia Konwalianka rozmawiałam dziś z położną i powiedziała, że jak będą co 12-15 minut dłużej niż godzinę to mam natychmiast do niej dzwonić, bo u wieloródek często rozkręca się z tego szybko poród. Na szczęście przeszły po godzinie. Stawianie macicy mam praktycznie non-stop jak się poruszam. Jak leżę uspokaja się. No i uczę się oddychania przeponowego, bo inaczej się duszę.
A u Was jak Dziewczyny?
Konwalianko przy pierwszym miałam tylko biegunkę i trafiłam na oddział. A tam miałam sztuczne wywołanie porodu, więc naturalnych skurczy nie znam. Tylko te z oxy.

reklama
Konwalianka ja mam to samo każdy ból jest dla mnie dziwny... teraz to podbrzusze :-/ jak na okres boli :-/ ale tylko chwilowo i tona igieł w kroczu :-/ a mój mężulek bystry i jak ją ładnie prosi :-)
Magia mi też dziś mówiła że jak zaczną się co 10min to nie ma co czekać bo to moze szybko iść :-) ja jak leże z wyprostowanymi nogami to krocze tak ciągnie że szok :-/

Wydrusia pewnie spojenie łonowe się rozchodzi i szyjka się skraca. Przygotowania do porodu idą u nas pełną parą:-) Widziałam dziś na IP dziewczynę, która właśnie szła rodzić i wody lały się z niej.

Magia a wiesz jak cholernie nie mogę się doczekać :-D mimo że się boję :-) czekam aż moja Lalunia powie "Mamusiu to już:) ja chcę wyjść " ale boje się że bede miała fałszywy alarm :-D

Wydrusia ja też się boję, że ściągnę męża z pracy a tu wszystko się uspokoi. A położna mówiła mi dziś, że trzeba szybko go ściągać w razie czego z pracy, bo ma 1,5 godziny do domu i potem do szpitala mamy godzinę. Modlę się, żeby poród zaczął się w nocy, byłoby łatwiej:tak:
Też nie mogę doczekać się, kiedy przytulę Stasia:-)

Ojojoj, teraz, to juz pojdzie raz dwa;-)

Psotka, super, ze dzidziusiem wszystko dobrze.:-)

Wydrusia, jak tatus prosi, to koniecznie musi zaczekac te 16 dni.:-D

Maqnio, bidulko wspolczuje obtartych stop. mnie na poczatku obcieraja kazde buty, nawet sportowe, a w taki upal jak macie teraz w Polsce, to juz w ogole.:baffled::baffled::baffled:

Gocha, koniecznie pisz dziewczynom co u Ciebie, bedziemy czekac na wiadomosci. Z calego serca zycze powodzenia i bezproblemowego rozpakowania.:-)

Ja dzis sie czuje jak typowa baba w ciazy:confused: Az szkoda pisac... Lykam nospe, biore prysznic i do lozka, a jutro chyba wrobie meza w poranny dyzur przy Adasiu...

W czwartek mam wizyte w szpitalu i chyba poprosze o sprawdzenie szyjki. Ciekawe, czy mnie zbadaja, bo o usg moge pomarzyc...:-(

Spokojnej nocki Lipcoweczki, snijcie o Skarbkach, ktore juz niedlugo wszystkie utulimy.:-)

Ostatnia edycja:
Ja jutro wypytam gina jak odróżnić te fałszywe od prawdziwych :-) Magia mój mężuś ma niecałą godzinke do domu :-( a do szpitala ok 10min jak nie ma korków...
Emkamek to mój mężus prosi żeby wytrzymała te 16 dni :-D
Psocinka następna proszę :-D
Uciekam spać buziolki :***

reklama
Mi się kiedyś śniło(jak jeszcze miał być Miłek i pewne CC) że urodzę córeczkę ,SN ale teraz nie pamiętam czy to było 17czerwca czy 27 :-/ coś koło tego mi się kojarzy o godz. 11.30 mała istny tatuś (czarne włoski) 3250g ale nie wiem jaka długa bo mąż pobudkę zrobił

Do góry