reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

reklama
ja już się oswajam z myślą, że za troszkę ponad miesiąc przestaniemy być we dwójkę, a będzie trójka - do niedawna sama myśl o tym, że przyjedziemy do domu z Mateuszem, postawimy go w salonie na stole w foteliku i będziemy patrzeć jak sroki w gnat, aż zacznie płakać.... :)

a z domu będę się starała wyjść jak najszybciej, bo po obecnym miesiącu a do porodu ponad 2 miesiącach leżenia w domu jestem spragniona powietrza i chodzenia.....

pewnie nie ma co się w domu kisic .... ja z mają po 1 dniu w domu poszłyśmy na nasz spacer i żyje.
wisienko super rady w tej sr- wielkie dzięki
anulka ja bylam po córe w przedszkolu a mam 200 m i myslałam ze nie dojdę. znów upał

a i zapomniałam wam się pochwalic ze schudłam 0,5 kg ....więc wspólne dokamianie mi słyży .zasada mniej a częściej działa :-)

sis jedź jak się niepokoisz będziesz spokojniejsza :tak: ;-) chociaż tak pewnie może wylatywać ;-)
Co do ubierania to myslę,że dla każdej dzidzi to indywidualna sprawa :tak: w każdym mieszkaniu jest inna temperatura i inne nawilżenie pomieszczenia u mnie też by starczyły pajacyk sam i pieluszka ale u mojej mamy już jest chłodniej bo to kamienica i temperatura jest znacznie mniejsza
A u mnie chłod a nawet zimno w bluzce z długim rękawem zmarzłam w sklepie :errr:

Wydrusia, brunatny śluz o budyniowej konsystencji.

MADZIA, Sis, zaniepokoiłam się dopiero, jak mi ginek powiedział, że tak być nie powinno...

dzień dobry lipcówki!

jak tak sobie czytam te nasze wywody to postanowiłam zapytać tych mądrzejszych bo jest coś co mnie nurtuje od dawna i nie mam pojęcia jak to ma być. A dokładnie chodzi o... poduszkę w wózku! Czy jest ona potrzebna dla noworodka? Przecież jego główka powinna być chyba prosto... Ja mam ten "zagłówek" w wózku regulowany czyli teoretycznie mogę mu podnieść główkę ale jakoś bez poduszki jakoś dziwnie mi się na to patrzy... To jak to jest - macie poduszkę czy nie?

psotko a nie kazał na ip?
orchi co do ubierania zgadzam się ...jak nigdy;-)
alexandra nie mam .nie wykluczam że później kupię

Ostatnia edycja:
sis nie martw nic kochana poprostu może lekarz uważa,że to za wcześnie i dlatego tak powiedział ;-) bo jakby nie było to jeszcze czasu do terminu zostało Ci jedź jeśli uważasz,że to jest coś nie tak :tak:

Aleksandra ja kiedys ogladam w dzien dobry tvn chyba i lekarz pediatra powiedzial ze nie powinno sie wkladac poduszek ani do lozeczka ani do wozka...ja mam i do tego i do tego bo sa takie cienkie ze nawet maly nie poczuje jej.
A jak padlo pytanie to od kiedy mozna dziecku podlozyc poduszeczke pod glowke to odpowiedz byla taka ze jak juz bedzie duze i samo sobie podusie pod glowe wezmie...Moje kolezanki uzywaly poduszek i nic sie nie dzialo ja tez mam w zamiarach uzywac...

reklama
Do góry