reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Ania ja stawiam na to że to gryka powinna byc na wierzchu. JA jescze nie mam materaca dla malego, ale moj materac na który spię , tez ma kokos i nie potrfię spac na tej stronie, bo mnie kluje ten kokos. a materac ma dopiero rok, a już czuc przez przez powłoczkę i przescieradło te włókna kokosowe, nic przyjemnego, więc spię na tej drugiej stronie.
Orchideo, dzięki za wsparcie.
spadam napisac cos mądrego, miłego dzionka

reklama
Normalnie muszę się pochwalić:) Właśnie przywieźli mi komodę i łóżeczko:D Dobrze, że mąż mógł się wyrwać z pracy bo kurier pod drzwi do klatki przyciągnął paletę bez problemu ale dalej do windy i na piętro to już nie (chyba że bym mu za to dopłaciła). No ale mężowi się udało wyrwać z kolegą, i sami wnieśli dalej. Łóżeczka nie widzę bo zapakowane w kartonie w kawałkach, ale już po komodzie widzę, że będę zadowolona:D A miałam lekkiego stracha, bo kupowałam od gościa z allegro ale jako, że zarzyczyłam sobie inne wymiary komody, i inne wykończenie łóżeczka niż było na jego aukcjach, to żeby zszedł mi wystarczająco z ceny to była to transakcja poza allegro. Na szczęście dało się tak, że płaciłam dopiero przy odbiorze, i już widzę, że to dobra decyzja. Porządne wykonanie, drewniane a nie jakaś sklejka, no i w takim kolorze jak chciałam, bo niestety nie znalazłam ani jednej gotowej komody w kolorze który mi odpowiada.... ciekawe tylko ile czasu będę teraz czekać zanim mój mąż w końcu się weżmie za wyrzucenie wszystkiego z pokoju małej i wniesienie jej rzeczy, bo jak na razie to się wszystko wala po całym mieszkaniu;)

Aniaa ja z kolei czytałam, że kokos jest na początek a gryka dla starszego dziecka, ale doświadczenia w tym nie mam;)

Magia, nic mnie nie boli, nic poza tym, że ten czop był, się nie dzieje.

Margeritko, Corin, Anulo,Konwalianko, Balkan, Sis, leżę, nawet mi oczko uciekło;) A teraz przemawiam do synusia, żeby tam jeszcze posiedział chociaż te dwa tygodnie;)

Wisieńko, u mnie Dawiduś w ciągu dnia się prawie wcale nie rusza, wieczorem jest aktywniejszy.

Dziękuję Wam wszystkim za dobre słowo:*

ja tak samo jak Orchidea place 80 zl w tym usg, wszystko wytlumaczy, mily jest w szpitalu ciagle do mnie przychodzil, pytal o egzaminy wiec nie mam prawa narzekac:-)
Wisnienka moj wierci sie jak szalony a niby ma 2,5 kg wiec nie wiem czy waga powoduje mnie ruchow, na ktg mialam ponad 80 z czego czulam 40, ciagle "rzuca"mi brzuchem na strony;-)czasami az denerwuje mnie to bo spac nie moge, lezec tylko na plecach bo w boli sie pcha
Psota lez niech siedzi te 2 tyg:tak:ja swoejgo trzymam 3 i zaczne gadanie ze ma juz wychodzic:-D

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Myślę, ze mała ustawia się do ostatniej prostej. Od wczoraj czuję ją prawie w pochwie a momentami mam wrażenie, ze zaraz się pokarze tak naciska:szok:No ale 35tc się kończy to może już się przygotowuje i za trzy tygodnie wyjdzie. Dam znac po ginie:-)
Ania nie mam pojęcia:-Da tez mam taki materacyk...Pewnie będe przekładać
Poduszek nie wkładam ani do wózka ani do łóżeczka. Wczoraj na SR mieliśmy wykład z opieki noworodka i dowiedziałam się wielu przydatnych rzeczy. Maciek jest zimowy więc nie bardzo wiedziałam jak ubrac maluszka np. powrót do domu w upał lub na spacer czy w mieszkaniu. Położna tez odradzała uzywanie kremów przeciwsłonecznych u noworodków. Pokazywała zdjęcia dzieciaczka, którego taki krem hipoalergiczny uczulił. Radziła wychodzic na spacer bez wreandowania ale w godzinach do 11 i po 16 i raczej mechanicznie chronić maluszka od słonca czyli przykryć pieluszką, założyć parasolkę czy odwrócić gondolę. Mówiła tez żeby kremów z tlenkiem cynku( też pudrów) nie używac na zdrową skórę a tylko w przypadku problemów. Radziła do zabezpieczenia skóry maść Alantan na której wychował się mój Maciek. Był tez kurs kąpania i przewijania ale to już Pol trenował.

Ostatnia edycja:
Wisienko to podziel sie z nami informacja jak ubrac dziecko na podroz ze szpitala do domu?? O reszte bede pytac jak juz uda mi sie do domu wrocic:-D
Mi sie wydaje ze bede taka panikara jesli chodzi o dziecko ze jak juz wroce z mala do domu to w ogole bede sie bala z domu wyjsc...

ja już się oswajam z myślą, że za troszkę ponad miesiąc przestaniemy być we dwójkę, a będzie trójka - do niedawna sama myśl o tym, że przyjedziemy do domu z Mateuszem, postawimy go w salonie na stole w foteliku i będziemy patrzeć jak sroki w gnat, aż zacznie płakać.... :)

a z domu będę się starała wyjść jak najszybciej, bo po obecnym miesiącu a do porodu ponad 2 miesiącach leżenia w domu jestem spragniona powietrza i chodzenia.....

Ania generalnie w taki upał ubieramy dziecko w jedną warstwę, a więc bodziak z krótkim rekawem i skarpetki i przykrywamy pieluszką. Najlepsze sa rampersy bo maja takie niby krótkie spodenki. Mówiła, ze lepiej dziecko przykryć bawełnianą lub tetrową pieluszką niż ubierać w kolejne warstwy bo młoda skóra sie poci i ociera i robią się potówki. Jak jest chłodniej to jeden pajacyk juz bez bodziaków.Jesli dzidziuś ma poniżej 3kg lub jest niedonoszony dokładamy warstwę. Czapeczla na główkę cieńka bawełniana albo batystowa a jak w głebokiej gondolce i nie wieje czy nie świeci na maluszka słońce to bez.
Pewnie bym przegrzewała swoję Miluśkę bo czytałam wczesniej , ze warstwa więcej niż dorosły a nago nie chodze i wkładałabym pewnie pajacyka na body

reklama
Do góry