reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

ja usnęłam na kanapie z moim Pawłem.. rozmawiacie o obwodzie główki.. mi lekarz mówił, że mały ma średnicę 8cm, a dzieci przy porodzie mają ok. 9 do 9,5, więc już ma sporą..oby większa nie urosła:)
idę teraz jakiś prysznic i spać.. kolorowych

Ostatnia edycja:
reklama
Konwalianka, chyba chodzilo Ci o srednice?;-) Moj w 29 tyg. mial 7,5 cm. Pierwszy synek urodzil sie z obwodem 36 cm, ale nie peklam ani nie bylam nacinana.:-)

Kurcze, dzis kolejna juz!!! osoba mi powiedziala, ze mam nisko brzuch...:sorry2: Fakt, jak siedze, to czuje go na nogach i z dnia na dzien przestalam sie miescic w kurtke przeciwdeszczowa, ale sama juz nie wiem co o tym myslec...:confused: W pracy mi prorokuja porod za 3, 4 tyg a ja nie chce tak szybko:no:

Oj, kusicie tymi truskawkami, niedobre:no:

Edit
Zmierzylam sie w brzuchu i w obwodzie jest taki sam jak 4 tyg. temu, ale faktycznie porownujac do poprzedniego mierzenia, to obnizyl sie. W "talii" mialam 110, a teraz mam 106, a 110 nizej.:szok: Mam nadzieje, ze to po prostu maly przyjal juz wlasciwa pozycje, bo zaczynam sie bac...

Ostatnia edycja:
witam . zapraszam na poranną kawkę
WSZYSTKIM ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ MAMUSIE ;-)

emkamek
może juz ma prawo trochę się obniżac . godzina 0 już blisko :-)
dodi co do rozmiaru główki jak odpowiada wiekowi ciąży to nie ma się co martwic.
i dalej zapominałam

mamucica WITAJ ;-)

hey mamusie,
w pierwszej kolejnosci chce zlozyc najserdeczniejsze zyczonka, duzo radosci,szczesliwego rozwiazania, szczescia i spelnienia najskrytszych marzen dla tych obecnych i przyszlych mam.
Wszystkiego naj,naj,naj z okazji dnia matki.

Mialam wstawic fotke lozeczka no ale jak na zlosc aparat odmowil posluszenstwa. eh

Madzia przylaczam sie do kawy, tylko ja po prosze herbatke

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Madzia, to ja na kawkę też się piszę :)
tak tak emkamek chodzi o średnicę główki.. i też mi się obniżył brzuch już kilka dni temu.. teraz do wc chodzę w nocy non stop;/ i trudniej jakoś w spodnie mi się zmieść w których chodziłam do tej pory.. tak z dnia na dzień..

ja też wszystkim mamusiom obecnym i przyszłym wszystkiego najlepszego, słoneczka każdego dnia i zadowolenia z życia

Madzia ja kawkę też poproszę :-)
Mamusie Kochane byście zawsze były spokojne o swoje dzieci :-) Całuję Was mocno. U mnie większy spokój bo okazało się, że moge mieszkać wmieszkaniu do końca czerwca :-) tym czasie Czarek na bank upora się z budową. Więc dzisiaj z okazji swojego świeta idę sobie zrobić stópki :-) Buziaki :-)

super mailuj, teraz na spokojnie, bez wariacji dacie radę.. no i ten prezencik dla siebie też super:)

powiedzcie mi, bo mam zagwozdkę.. czy Wy składacie życzenia swoim teściowym? ja nie powiem, relacje mam dobre..ale mamę mam tylko jedną! tak uważam i tyle, to ona mnie urodziła i wychowała.. często się o to kłócę z mężem, bo on uważa, że powinnam to zmienić i traktować jego mamę jak swoją..mówić do niej "mamo", ale ja nie potrafię.. przecież ja tą kobietę znam ledwie 7 lat..

Konwalianka ja mam podobne. Dopiero od jakiegoś czasu, jak już nie uda się zastosować form bezosobowych mówię do teściowej mamo. Mam o to do siebie pretensje bo kobieta jest dla mnie niezwykle dobra. Myślę że warto w sobie znaleźć siły by tak do niej mówić.Ja jeszcze szukam w sobie tych sił ...

reklama
uważam, że jak się mały urodzi, to będzie łatwiej, bo będę mogła powiedzieć - babciu, moi szwagrowie tak mówią do mojej mamy i jej to nie przeszkadza.. ale mama mojego męża jest.. jakby to określić..inna, ona sama by chciała, abym do niej mówiła mamo (pytała kiedyś Pawła dlaczego tak nie mówię), a ja nie umiem się przełamać..nie przechodzi mi to przez gardło normalnie

Do góry