reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

reklama
em ka super stroje kąpielowe.
mimi super że wizyta się udała i współczuje pogdy .
co do basenów , jezior ja omijam ze względu na nawracające infekcje :wściekła/y:a też bym poszła.
a ja od południa nie mogę chodzić. przejde kawałek i siadam i boli mnie krocze.
alexandra dobrze że już główką do dołu ;-)

Emka każdy decyduje za siebie,trzeba brać pod uwagę,ze jesteśmy w 8 miesiącu.Odkryty brzuch wystawiony na działanie słońca w krajach o dużym nasłonecznieniu to dla mnie nieodpowiedzialność,ale to może tylko moja opinia i mam do niej prawo i tyle.

Dziewczyny ja właśnie wróciłam od mojego lekarza, wszytko ok tylko maleństwo ma wagę 1400 g więc nie wiem czy to nie za mało. Pytałam go w sprawie basenu. Ja chodzę na basen od pierwszego miesiąca ciąży i jeszcze żadnej infekcji. Lekarz mój zaleca tampon na basen, bo wtedy flora bakteryjna pochwy jest mniej narażona na wypłukanie.

Basialek pamietaj ze waga podana przez lekarza najczesciej jest bledna wiec nie przejmuj sie. A nawet jesli tyle wazy to nadrobi, jeszcze ma czas a i porod latwiejszy jak jest dziecko mniejsze :-)
tampony mowisz??? myslalam ze nie mozna uzywac... ja chyba raczej nie bede bo przeciez na basen bede chodzic zeby sie popluskac chwile a nie siedziec godzinami...

mimi jasne ze masz prawo wyrazic swoja opinie. Ja nie uwazam zeby chodzenie na odkryty basen w ciazy bylo czyms nieodpowiedzialnym. Jesli przestrzega sie pewnych zasad to wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Nieodpowiedzialne jest picie alkoholu czy branie narkotykow, z premedytacja skazujemy wtedy dziecko na cos, na co nie powinno byc narazone, jesli uznalabym ze pojdzie na odkryty basen w 8 miesiacu jest czyms co moze mi zadzkodzi na pewno bym sie na to nie zdecydowala. Tak czy siak zapytam lekarza jakie ma zdanie na ten temat, ale i tak na basen bede chodzic..

mailuj WPADŁ PTAK W DÓŁ I WYLECIAŁ ... :-D super ze wszystko ok, buzka :*

kurde macie jakis sposob na wroble, ktore caly dzien siedza mi nad oknem i cwierkaja? :-D zabic je!! zabic !! :-D

Ostatnia edycja:
ja właśnie wróciłam, byłam połazić po Wilanowie.. nogi nadal napuchnięte i nie schodzi opuchlizna bez względu na wszystko, ale się kontaktowałam z lekarzem i powiedział, że to normalne o ile nie idzie w parze z podwyższonym ciśnieniem krwi..mam teraz trzy razy mierzyć ciśnienie krwi..ech..
teraz odpoczywam :) widzę, że o basenie rozmawiałyście.. ja chodziłam do 7 miesiąca, aż mi lekarz zabronił :( szkoda, bo jest super tak sobie poleżeć na wodzie..

reklama
Ja chodzę na basen - fakt, mieszkam w kraju gdzie ze słońcem raczej cienko :-) ale jak już jest to bardzo mocne ( o wiele bardziej niż w Pl). Po pływaniu zawsze chodzę na taki plytki basenik w którym się leży (wody jest tyle, że akurat zakrywa brzuszek, dzięki temu nie jest zimno). Ale leżę maksimum pół godzinki. Słoneczko mnie delikatnie przyrumieni, ale nie ma mowy o "wygrzewaniu się" :-D myślę, że leżenie z odkrytym brzuszkiem to rzeczywiście niezbyt odpowiedzialne posunięcie ale przecież można się wygrzewać na słoneczku z zakrytym brzuszkiem - kiedy byłam w październiku na Teneryfie widziałam panią, na oko 7 miesiąc która normalnie się opalała, na brzuchu miala tylko narzucony ręcznik. Nie zapominajmy o schłodzeniu się co jakiś czas i piciu duuuuuuużo wody. Myślę, że maluszkowi na pewno najlepiej będzie gdzieś nad wodą, pod parasolem :):) zazdroszczę wam tego ciepełka..!! U nas ciepło tylko pod ziemią - wulkany wybuchają a pogoda jaka była taka jest. Zimno i tyle. Ja bym korzystała ile mogę ze słoneczka ;-)

Do góry