reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Ja tez nie mam nic przeciwko basenowi/jeziorku w ciazy. Sama planuje troche na sloncu polezec, ale z zakrytym brzuchem, jak dla mnie nie ma w tym nic groznego. Ale wszystko w granicach normy oczywiscie;-)

reklama
kurde macie jakis sposob na wroble, ktore caly dzien siedza mi nad oknem i cwierkaja? :-D zabic je!! zabic !! :-D
zabić!!!! ale co na to ANIMALS'I:cool2::cool2:ciiiiiiiiiiichooooooo szaaaaaaa

konwalianka włóż w miskę z chłodną wodą chociaz na chwilę pomoże

alexandra no lipa z tym pyłem ...

Wpadam i wypadam :-) Pozdrawiam wszystkie Brzucholipcóweczki i lecę do roboty. U mnie wszytko OK :-)
no i to się chce słyszeć ....:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja ułożenie główkowe mam od początku ciązy, z córeczką też tak było i jakoś urodzilam dzień po terminie jeszcze poprzez wywoływanie...

odnosnie basenu bardzo chciałabym pójść ale jakoś się boję bo kiedy ostatnio byłam (przed ciążą) załapałam bakterie i tak jakoś się zraziłam...

Iwonus ja jak w poprzednie lato chodzilam to tez po jednym wypadzie (nie byl to pierwszy) zlapalam infekcje, co nie zmienia faktu ze tym razem tez zlapie i basen zakazany. Duzo w wodzie siedziec nie bede, tylko sie zamoczyc. Bardziej zalezy mi na lezeniu na trawce w cieniu i pogaduszki ze znajomymi :-) a na porzadne kapanko bedzie jeszcze czas i to z dzidziusiem na rekach :-D

MADZIA wroble zabic!! a animals'ow wysle na ksiezyc, razem z wroblami. Niech im tam cwierkaja :-D

Hej! Wlasnie wrocilam od ginekologa, wszystko ok, Nicolas wazy 1900 gr , ulozony juz glowka, i slodko sobie macha nozkami i raczkami! Kolejna wizyte mam dopiero za miesiac, czyli tuz tuz przed porodem - myslalam ze pod koniec te wizyty beda czestsze a jednak nie....za miesiac dopiero maja mi zrobic wymaz na sprawdzenie czy mam estreptococo (czy jak to sie mowi) i infekcje.
A infekcje mam, cholera jasna, co jakis czas mi powraca i swedzi i w ogole....wiec ja na basen nie chodze, czego mi najbardziej szkoda...
Ale chyba lepiej nie chodzic jak ma sie sklonnosc do infekcji co...?
Ah, i jeszcze musze brac zelazo bo mi troche brakuje...i jesc czerwone mieso, coz bede musiala sie zmusic, dla Nico wszystko!

dzięki Madzia, faktycznie pomaga, chociaż na chwilkę.. normalnie to nawet mi to nie przeszkadza, ale nie mogę się na nie patrzeć, bo wyglądają jak obwarzanki - fujj :-D

mój maluch tez jest ułożony główką od początku, dla takiego malucha to podobno bez znaczenia, bo on i tak nie wie gdzie jest pion a gdzie poziom, tak mi lekarz tłumaczył.. i wiecie.. po tym jak mi siostra powiedziała o tym obniżonym brzuchu to zauważyłam, że kilka przypadłości mi znikło, a pojawiły się inne, min. nie bolą mnie już żebra oraz kręgosłup, za to pojawiły się te puchnące stopy i ręce no i częstsze wizyty w toalecie.. a i zauważyłam, że mogę spokojnie włożyć całą dłoń między piersi a brzuch.. bardzo to zastanawiające;-)
usiłowałam pospać, ale coś nie mogę oka zamknąć.. jest u mnie jeszcze mój słodki czterolatek, więc ciągle czegoś chce :) wstałam zatem i zrobiłam sałatkę na moich podróżników, którzy wybrali się na zakupy do galerii..
a i wymyśliłam, że skoro na basen nie mogę, to kupię sobie póki co taki mały dziecięcy basenik, naleję wody i będę się moczyła cały boży dzień na podwórku :-)

emka, widziałam jakiś odstraszacz (coś w sprayu) na koty i psy oraz na gołębie - heh, może na wróble też są? :-)
henami, super, że wizyta pomyślna, nie martw się ja też mam co miesiąc, dopiero w czerwcu dwie mi się zdarzą :)

W kwestii tego opalania i wystawiania się na słoneczko. Dziecku ono nie szkodzi, brzuszkowi też nie, ale nam może.....Słyszałyście o czymś takim jak "ostuda"? Plamy, które pojawiają się najczęściej na twarzy, szyi i dekoldzie spowodowane podwyższoną działalnością hormonów.

Ostuda – Wikipedia, wolna encyklopedia

Więc...nóżki można sobie co najwyżej na słońce wystawić....A teraz jak słońce tak silnie praży, a my musimy wyjść na słońce - kapelusz i krem z wysokim filtrem. :-)

em_ka - u mnie do wróbli (które zaczynają koncerty o 4 rano) możesz dołączyć jeszcze wrony i kukułkę.....aa....i jeszcze żaby. No rewelka

em_ka fajnie masz :-) odkryty basen tylko pozazdrościć, ja mnieszkam w mniejszej miejscowości w obrębie 4 miast mam trzy baseny ale skuszę się dopiero po przyjściu małego na świat.

Hanami też mam skłonności do infekcji (właśnie stwierdzono mi bakterie w drogach moczowych) swędzenia dlatego przez całą ciąże zrezygnowałam z tego typu kąpielisk, ale jeśli ktoś nie ma takich problemów jestem jak najbardziej zaaa :-) aby kożystać puki można -przecież ciąża to nie choroba!!!!!!!! ;-)

hanami to co ile ty masz USG? bo ja mam tylko 3 :/ co jakies 3 miesiace :/ pierwsze w 14 tc , II w 5 miesiacu i III w 8-ym.
chyba ze chodzisz prywatnie, albo masz zajebista klinike :/

konwalianka po co sie wysilac i szukac spray'u dla wrobli. Kupie trutke na myszy i tez zadziala ahahhaha :-D

apropo infekcji, powiedzcie mi jak to jest mozliwe ze ja od momentu kiedy skonczylam moze 15 lat mam non stop infekcje, drozdzaki itp, od momentu kiedy jestem w ciazy mialam tylko raz lekkie swedzenie w 3 miesiacu i do tej pory cisza.. (tfu tfu zeby nie zapeszac)
jest mozliwe ze mi sie flora polepszyla przy ciazy???? I stala sie silniejsza???

Ostatnia edycja:
reklama
A ja się oczywiście wyspałąm w dzień coby noc bezsenna była. Zjadłam drugi obiadek i teraz mam zgagę -standard.
hanami fajnie, ze z maluchem w porządku
konwalianko ja mam parówkowe paluszki i kolumny doryckie zamiast nóg

Co do basenu ja mam naprzeciwko domu. Chodzimy sobie tam od czasu do czasu. Jak nie mogę pływać to lezę w takim rekreacyjnym. Są trzy baseny sportowy, rekreacyjny i brodzik. Jak chodzimy rano to czasem jesteśmy sami a popołudniu jest jakieś 20 osób. Więcej w weekendy. Jest tam mega czysto i nigdy nic nie złapałam. Oczywiście klapki, prysznic i nie siadam ani na ławkach ani na brzegu basenu. W ogóle lepiej iśc rano bo wtedy po nocy filtrowania woda jest czystsza. Opalać się nie będe bo na słoncu mi niedobrze się robi

Do góry