reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Oj wydrusiu, no to masz teraz niepotrzebna nerwowke...:*

Dziewczyny, jesli chodzi o nozyczki, to ja od urodzenia uzywam tych Nożyczki niemowlęce Tommee Tippee – ceny, opis i opinie. Ceny już od 7.9 PLN Maluszkowi kupilam identyczne.:tak:
Bedac w Polsce kupilam jakies Canpol, ale byly masakryczne i w ogole nie chcialy ciac...:baffled:

Mialam tez gabki do wanienki, ale fakt, trzeba je wymieniac, choc mysle, ze co 2 tyg. to przesada...:-pPozniej kladlam juz tylko pieluszke flanelowa na dno i bylo ok.

Ostatnia edycja:
reklama
emka, ja też się na wsi wychowałam, ale tutaj chyba o co innego chodzi.. ja pamiętam, że moja siostra do wanienki wrzucała tylko pieluszkę tetrową.. ja oczywiście nie będę trzymała małego za spódnicą, aby go coś nie wzięło, bo to bez sensu, ale dla mnie te gąbki są kiepskie.. może wynika to tez z tego, że sama dla siebie wymieniam co tydzień, bo mam wrażenie, że "rozsiewam" na plecach jakieś zarazki:)
emka, ja tam nie wiem, czy jest zła.. ja może mam takie głupie podejście.. a wiadomo jak sobie człowiek coś wbije do głowy..:laugh2:
Iwonuś, mnie w przychodni robili koktajl, i był to zwykły plastikowy kubeczek ciepłej wody z glukozą

Ostatnia edycja:
mozna przedawkowac arbuza? :-D chyba juz sie zaspokoilam na calutki tydzien, zladlam 1/4 arbuza az mi bokiem wychodzi, taaaaaaaaaaaka mialam ochote :-D

konwalianka to w takim razie jak gabki sa zle i trzeba je wymieniac to lepiej zakupic ten stelazyk plastykowy :-) przynajmniej nie trzeba wymieniac...

Iwonuś26 ja dzisiaj pilam 50g glukozy w 200ml. bylo pyszne, schlodzone, orzezwiajace. :-)

emka zgadzam sie z toba. nie uchronimy dzieciaczkow przed roznymi bakteriami. jesli gabka bedzie uzywana przez dzidzie i wymieniana to nic zlego nie powinno sie stac.

corin, widzisz ty juz z doswiadczeniem. gdybym wiedziala ze ten ze smoczkiem nie sa dokladne to bym nie kupila. nie spodziewalam sie ze te do ucha moga spowodowac zapalenie uszu. te bezdotykowe sa naprawde drogie, mam nadzieje ze go dostane w prezencie. :-)

wybralyscie juz jakies nozyczki do obcinania paznokci u takich malenstw. moze glupie pytanie, ale jak zwykle kilka firm i czlowiek moze zwarjowac?

Silwia, źle mnie zrozumialaś.
Nie wiem jak z dokladnoscią tych w smoczkach - bo nie miałam (moi nie chcieli smoczków), ja mam ten z 3 linku co jest pod pachę i to on jest niedokładny. Te do ucha nie powodują zapalenia ucha. Poprostu młody miał obustronne zapalenie ucha z wysoką gorączką a w zaden sposob nie mogłam mu jej zmierzyc bo każdy dotyk ucha powodowal ból, dltego teraz juz go nie chce.

Cześć Dziewczyny!

Widzę, że dobry humorek wszystkim dopisuje;) oby tak dalej!

U mnie w poniedziałek i we wtorek była masakra, ciągle bolały mnie plecy, brzuch i oczywiście chwytała mnie rwa kulszowa, ale dzisiaj już znacznie lepiej, nawet obiecane już od 2 tygodni leczo mężowi ugotowałam;)

Dawidek wczoraj fikał jak szalony, a dzisiaj chyba odpoczywa, bo jest cisza.

Widzę, że o termometrach rozmawiacie, ja tego Brauna do ucha nie polecam, zawsze podaje zawyżoną temperaturę, no i ta końcówka, którą się wkłada do uszka jest strasznie duża, ja kupiłam już jakiś czas temu taki http://www.terraillon.pl/produkty.php?idkategorii=5&idproduktu=105 , jest dokładny i nic nie trzeba maluszkowi do uszka wpychać.

Wydrusia, nie martw się, ja też mam zalecenie do CC ze względu na astmę, ale mój gin powiedział, że jak się zacznę dusić w czasie porodu SN, to pomyślimy dopiero o CC:] No cóż, pozostaje mi liczyć na to, że się nie uduszę w czasie porodu;) Spokojnie:*

Miałam Wam jeszcze napisać, że w super-pharm jest teraz promocja na artykuły dla dziecka, jest też laktator aventu przeceniony ze 189 na 99 złotych. Może Wam się ta informacja przyda:)

Wszystkie Was mocno ściskam!!!

Ostatnia edycja:
reklama
silwia, kolwalianka, wydrusia dzięki kochane za odp :-)

Wiecie, może to zabobon ale nie powinno obcinać się dziecku paznokcji w szpitalu, gdyż się nie zdrowo chowa, najlepiej jest założyć drapki a pazurki obciąć po przyjściu do domu.
Ale już kilka osób w moim otoczeniu się sprawdziło ;-)

Do góry