reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

emka mam nadzieje ze sie sparwdzi. ja to chyba kupie wanienke juz z termometrem. i tu tez mam problem bo tyle jest firm, ktora tu wybrac.

wydrusia, rozumiem, tymbardziej ze sie juz nastawilas na cc. napewno na najblizszej wizycie sie dogadacie z doktorkiem.

reklama
silwia przy wanience nie ma co sie mega dlugo zastanawiac, wez zamow sobie dosc spora zeby ci dziecko w wieku 9 miesiecy nie wyroslo i zebys drugiej nie musiala kupowac. Za drogiej tez nie ma co zamawiac bo i po co?

fajne sa te podklady gabkowe dla niemowlakow do wanienki, mozesz polozyc na nim dziecko i ci sie jakby co nie wyslizgnie z rak i mozna spokojnie sie zajmowac myciem kiedy wygodnie sobie lezy :-) ja takie cos dostane, wanienke tez takze problem z glowy

Ostatnia edycja:
Silwia ja mam taka tylko bez termometra nie pomyslalam siostra ma wbudowany i tyle ze przezroczysta i mowi ze moja lepsza bo osadu nie bedzie widac a swoja musi po kapieli na sucho od razy wycierac.Jej maly mimo ze ma 16 miesiaecy dalej kapie sie w niej bo wklada sie go z drugiej strony SL279098.jpg
moja kosztowala 41,50( na miejscu kupowana) a jej ok 60 z allegro plus dostawa.

A wiecie ze pierwsze pazurki maluszkowi sie powinno obgryźć tylko nie wiem czemu i o co chodzi ale to juz nie raz sie z tym spotkalam...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
silwia no cos ty, przeciez to moje pierwsze dziecko :-D po prostu zbieram informacje od znajomych ktorzy maja juz dzieci, wiem ze szwagierka miala wanienke z przewijaka to maly w wieku 4 miesiecy juz do niej nie wchodzi (tzn wchodzic wchodzi ale strasznie niewygona bo malutka) i musi go kapac w swojej wannie, stad to moje uprzedzenie do malych wanienek, tak na logike! lepiej kupic wieksza niz pozniej kupowac druga. Mi na prawde duzo wiadomosci brakuje co do opieki, ale staram sie jak moge zbierac wszystkie potrzebne informacje w miare mozliwosci :-p a pozniej wszystko w praktyce wyjdzie :-)

np z ta wanienka od anulki... nie za bardzo jestem za takimi modelami. Ja wole te klasyczne bez zadnych spadow i wyciec na dnie, moim zdaniem lepiej wlozyc gumowy stelarz dla dzidziusia badz ta gabke do lezenia. Bardziej pratyczne i nie przeszkadza jesli dziecko jest wieksze i chce swobodnie sie w wanience ruszac

Ostatnia edycja:
Cześć mamuśki widzę,że rozmowy na temat wanienek weszły . Moja kuzynka ma ten z termometrem ale jakoś nie ma do niego zaufania i sama sprawdza łokciem.Co do gąbeczki to jednak położne odradzają bo ponoć strasznie dużo się na nich zarazków i bakterii gromadzi więc ja chyba wybiorę foczkę .
Pazurki dzieciaczka można obcinać już od razu po urodzeniu, czemu lepiej obgryżdż-bo są one naprawdę bardzo mięciutkie i tylko te dobre nożyczki sobie z nimi poradzą a trzeba przy tym bardzo uważać żeby nie skaleczyć w buzi u mamy rączki maleństwa są najpewniejsze. Ja zakładałam łapki na rączki i same się pazurki łamały.

ja też mam zwykła wanienkę, dość dużą ze stelażem zakupioną, dokupiłam leżaczek - foczka, na mniejszego malucha, a jak będzie większy to zwyczajnie się go wyjmuje..o gąbkach tez słyszałam, ze nie warto, bo to siedlisko bakterii, no i trzeba czesto, co dwa tygodnie zmieniać, więc sobie odpuściłam..

zakupiłam też komplet do paznokci- miałam się rzucić i kupić droższy, ale moje siostra co już dwóch synów ma odchowanych mówi, ze nie ma sensu, bo ona nawet nie używała tych zaokrąglonych nożyczek tylko normalnych, bo tymi się nie dało i krzywdy im nie zrobiła..więc kupiłam zestaw za 8 czy 9 zł, a jak nie będę umiała, to też dokupię zwykłe..

Ostatnia edycja:
no nie wiem czy z tymi bakteriami to tak jest na prawde. Bakterie sa wszedzie, nie uchronimy maluchow przed wszystkimi, a podobno im bardziej sie chroni tym bardziej dzieci poddatne na choroby sa. Ja sie tam za malucha wychowalam u babci na wsi, siedzialam w budach u psow jako szkrab 4 letni, jadlam nieumytymi rekami po dotykaniu psow i nigdy nic mi nie bylo. Rzeczywiscie takie noworodki sa bardziej narazone na infekcje, ale jesli tylko ono bedzie tej gabeczki uzywac to chyba nic nie nie stanie, a po kazdym uzywaniu ewentualnie mozna przelac wrzatkiem. Nie wiem czemu ale mam troszke inne myslenie na temat tych bakterii ktore czychaja na dziecko w kazdym zakamarku.

reklama
Do góry