reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

reklama
malinkaizi ja cc mam i będę miała konkretny dzień wyznaczony, moja ginekolożka podeszła do tego spokojnie i rzeczowo. Ponadto przywiozłam papier od neurochirurga ze wskazaniem do cc z ogólnym znieczuleniem. Tym bardziej nie czepiają się. A sama cc to pryszcz - ok pół godz i przy znieczuleniu w kregosłup czujesz podobno jakby Ci suwak ktos rozpinał i stół na którym lezysz lata na boki heheh

Przerażacie mnie z tą CC ja myślałam,że jak już wiadomo,że mamy ją mieć to nie ma bata 37 tydzień na stół i kroimy. Nie chcę czekać do 40 żeby się okazało,ze dziecko gdzieś utknęło w kanale rodnym i przy wyciąganiu go podczas cesarki jeszcze mi macicę wycieli,bo czytałam o takich przypadkach:(

uważam, że nie ma co straszyć.. kobiety od zawsze były stworzone do porodów naturalnych i o ile nie ma przeciwwskazań, tak powinny rodzic.. zawsze coś się może zdarzyć, ale tak było od zawsze.. moja siostra np. miała dwa w jednym, czyli poród naturalny trwający 18h, zakończony cc, ale nic jej nie wycinali, więc nie popadajmy w przesadę.. zauważmy, że 40 tygodni to czas liczony od miesiączki, a realny ok. 38 tygodni..

dziewczyny no właśnie jak rodziłam córkę męczyli mnie 12 godz co godzina kroplówka z oxy i jakieś dodatkowe zastrzyki. Skurcze były bardzo silne a rozwarcie jak staneło na 4 tak zostało ani wprawo ani w lewo. Mimo że skakałam na piłce, leżałam w wannie z czopkami na rozwarcie, nic to nie dało. Amelka była owinięta dwa razy pępowiną. W ostatniej dosłownie chwili szybko na blok i udało się szczęśliwie z tego wybrnąć. Teraz już nie ryzykuję i wolę odazu CC. Z resztą ginek sam zalecił bo i tak nie urodzę, mam za wąski kanał rodny :-(

Dziewczyny, podczytuje czerwcóweczki i doszło do mnie, że niektóre z nas już za 3 tygodnie (!) możliwe, że zaczną się rozpakowywać!

psota ale będzie się działo...kogo obstawiamy ? kto tam najdłuższy stażem?:) żartuję, nośmy jak najdłużej:)

ja właśnie o tym mówię, są sytuacje, kiedy to jedyne logiczne rozwiązanie, ale są też takie, że nie jest uzasadniona (gdy np. ktoś zapłaci aby ją mieć, bo nie chce się męczyć)..zresztą podobno po pierwszej cc robią kolejne..
Tyle, że uważam, że nie ma co straszyć od razu komplikacjami podczas naturalnego porodu..

ja też je podczytuje psota, i majówki też :)

pewnie że nie ma co wszystkich historii czytać i bać się...i tak żadna z nas nie przewidzi do końca co i jak i jak długo....

reklama
Sestinko, pewnie pierwsza będzie Morgenrood, bo ma dwa aniołki w brzuszku;) później maqnio, dodi i oszqrde;)))

Konwalianko, fajnie już mają dziewczyny majowe i czerwcowe:)

Do góry