reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Może przez to,że ja dużo jem kapusty kiszonej i ogórków i soki z grejfruta ... a to ponoć słuzy odchudzaniu nie wiem no dzidzia dobrze waży więc chyba wszystko ok :-D
Veronique może Ci sie synuś wypiął i naprężył skórę ja też tak mam czasami ;-) albo za parę chwil musze do wc :tak: tak zauważyłam ;)

reklama
Veronique, mi też czasami twardnieje brzuch, wtedy biorę no-spe i leżę.

Sis, wczoraj przede mna były dwie kobietki, jedna w 17 tygodniu i przytyła 12 kg, a druga w 33 tygodniu i przytyła 10, więc wiesz, to różnie bywa, grunt, że dzidzia rośnie;)

Orchideo a tez tak masz ze skora jest juz napieta i sie swieci ja nie wiem kiedy moge stwierdzic niepokojace twardnienie brzucha ... jak boli brzuch ?
Moze to przez to ze ostatnio mam problem z wyproznianiem :( mam zaparcia ...
Nie wiem martwie sie troche powyzej pepka i po bokach jest miekkawy ale ponizej pepka to macica jest juz twardszy :| ale to chyba normalne ?

Veronique mi się nie świeci skóra jest taka jaka była :happy: a taki dziwny ból to ja miałam tez ostatnio i myślałam,że to zapracia,ale za dużo jednak nachodziłam sie i bolał mnie brzusio ...wczoraj mi lekarz powiedział,że więzadła się naciągaja jak macica rośnie i mogę czuć bóle i powiększającą się macice i mam sie nie stresować.Więc tez odpoczywaj i sie nie stresuj wcale,teraz nam tak brzuszki dziwnie będą się naprężały w końcu dzidzie rosną coraz szybciej ;) A wiesz cos o Monice ???
sis no to jednak to nie ma różnicy dziękuję :*

Veronique mi też się nic nie świeci, ale też nie wiem kiedy niby to twardnienie jest
ja tam gdzie mam macicę mam właśnie taką twardą sprężystą piłeczkę i cały czas taka jest... ale nie boli mnie i lekarz też na badaniu stwierdziła, że jest ok, więc chyba to normalne
Ze trzy razy wieczorem po całym dniu pracy i łażenia trochę mnie zaczęłó pobolewać na dole brzucha i plecy, ale jak tylko usiadłam od razu minęło jak ręką odjął.
Lekarka powiedziała, że to nie były skurcze, tylko zwykłe zmęczenie, bo jestem szczupła a zmienił mi się teraz punkt ciężkości ;-)

ja od początku ciąży przytyłam 4,5 kg i teraz ważę 60 kg, ale rzeczywiście z tego 2 kg to przytyłam w ostatnim miesiącu....:szok:

Dziekuje :* troszke mi rozjasnilas umysl :( jednak mimo wszystko sie martwilam ze cos jest nie tak .... z tym moim brzuszkiem Pawel mnie dzisiaj przytulil i mowi "TWARDY BRZUSZEK MASZ" i schiiiiiiiza... :| ojoj ale jak mowicie ze to normalne ... to normalne . Pippi no ja mam tak samo nie wiem co mozna stwierdzic inaczej kiedy ze brzuch twardnieje w niepokojacy sposob ... :( a szczupla to ja tez bardzo jestem i mi tak samo Doktor powiedziala ze wiezalda moga bolec i przy pachwinach klucia i bole w krzyzu to ten etap ... kiedy zaczyna sie wszystko intensywnie rozrastac ... :) ale ja i tak nadal nie wiem kiedy brzuch jest twardy tak ... niepokojaco :(

Ostatnia edycja:
A tak wogole to Tak dla Anetki i Psoty gratuluje synkow(jesli czegos nie pomylilam),a dla Orchidei corci ,gratuluje serdecznie:0niewiem czy kogos jeszcze nie przegapilam bo malo sie udzielam ostatnio i z czytaniem wszystkiego nie nadazam,

reklama
Dzisiaj kolo 8 miala zabieg ... zakladali jej SZEW... powiedziala ze popoludniu sie odezwie jutro jade ja odwiedzic ... zobacze czy pozwoli mi i jak sie bedzie oczywiscie czuc bo do chelmzy mam rzut beretem

Do góry