reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Może przez to,że ja dużo jem kapusty kiszonej i ogórków i soki z grejfruta ... a to ponoć słuzy odchudzaniu nie wiem no dzidzia dobrze waży więc chyba wszystko ok :-D
Veronique może Ci sie synuś wypiął i naprężył skórę ja też tak mam czasami ;-) albo za parę chwil musze do wc :tak: tak zauważyłam ;)

reklama
Veronique, mi też czasami twardnieje brzuch, wtedy biorę no-spe i leżę.

Sis, wczoraj przede mna były dwie kobietki, jedna w 17 tygodniu i przytyła 12 kg, a druga w 33 tygodniu i przytyła 10, więc wiesz, to różnie bywa, grunt, że dzidzia rośnie;)

Orchideo a tez tak masz ze skora jest juz napieta i sie swieci ja nie wiem kiedy moge stwierdzic niepokojace twardnienie brzucha ... jak boli brzuch ?
Moze to przez to ze ostatnio mam problem z wyproznianiem :( mam zaparcia ...
Nie wiem martwie sie troche powyzej pepka i po bokach jest miekkawy ale ponizej pepka to macica jest juz twardszy :| ale to chyba normalne ?

Veronique mi się nie świeci skóra jest taka jaka była :happy: a taki dziwny ból to ja miałam tez ostatnio i myślałam,że to zapracia,ale za dużo jednak nachodziłam sie i bolał mnie brzusio ...wczoraj mi lekarz powiedział,że więzadła się naciągaja jak macica rośnie i mogę czuć bóle i powiększającą się macice i mam sie nie stresować.Więc tez odpoczywaj i sie nie stresuj wcale,teraz nam tak brzuszki dziwnie będą się naprężały w końcu dzidzie rosną coraz szybciej ;) A wiesz cos o Monice ???
sis no to jednak to nie ma różnicy dziękuję :*

Veronique mi też się nic nie świeci, ale też nie wiem kiedy niby to twardnienie jest
ja tam gdzie mam macicę mam właśnie taką twardą sprężystą piłeczkę i cały czas taka jest... ale nie boli mnie i lekarz też na badaniu stwierdziła, że jest ok, więc chyba to normalne
Ze trzy razy wieczorem po całym dniu pracy i łażenia trochę mnie zaczęłó pobolewać na dole brzucha i plecy, ale jak tylko usiadłam od razu minęło jak ręką odjął.
Lekarka powiedziała, że to nie były skurcze, tylko zwykłe zmęczenie, bo jestem szczupła a zmienił mi się teraz punkt ciężkości ;-)

ja od początku ciąży przytyłam 4,5 kg i teraz ważę 60 kg, ale rzeczywiście z tego 2 kg to przytyłam w ostatnim miesiącu....:szok:

Dziekuje :* troszke mi rozjasnilas umysl :( jednak mimo wszystko sie martwilam ze cos jest nie tak .... z tym moim brzuszkiem Pawel mnie dzisiaj przytulil i mowi "TWARDY BRZUSZEK MASZ" i schiiiiiiiza... :| ojoj ale jak mowicie ze to normalne ... to normalne . Pippi no ja mam tak samo nie wiem co mozna stwierdzic inaczej kiedy ze brzuch twardnieje w niepokojacy sposob ... :( a szczupla to ja tez bardzo jestem i mi tak samo Doktor powiedziala ze wiezalda moga bolec i przy pachwinach klucia i bole w krzyzu to ten etap ... kiedy zaczyna sie wszystko intensywnie rozrastac ... :) ale ja i tak nadal nie wiem kiedy brzuch jest twardy tak ... niepokojaco :(

Ostatnia edycja:
A tak wogole to Tak dla Anetki i Psoty gratuluje synkow(jesli czegos nie pomylilam),a dla Orchidei corci ,gratuluje serdecznie:0niewiem czy kogos jeszcze nie przegapilam bo malo sie udzielam ostatnio i z czytaniem wszystkiego nie nadazam,

reklama
Dzisiaj kolo 8 miala zabieg ... zakladali jej SZEW... powiedziala ze popoludniu sie odezwie jutro jade ja odwiedzic ... zobacze czy pozwoli mi i jak sie bedzie oczywiscie czuc bo do chelmzy mam rzut beretem

Do góry