reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Witam z rana,

slimakowa - fantastyczne uczucie, prawda?? Ja mam nagrany filmik z pierwszej ciąży z 12 tygodnia, widać rączki, nóżki, paluszki!! i mała cały czas skacze!! jak mały pajacyk :-D:-D Teraz wcale sie nie dziwię, że tak wcześnie poczułam jej ruchy, ona jest wciąż taka energiczna :-D

Anulka - co u Ciebie?? córa koleżanki Cie wykończyła??

Odebrałam dzis badania, wszystko niby w normie, ale w tej dolnej. Cukier za niski. :confused::eek: Dziś o 18 mam wizyte! :cool2::-):tak::-D:happy2:

reklama
Wlasnie co z Anulką?? coś sie nie odzywa heheh zaraz sie zrazi do dzieci heheh a tu pod serduchem swoje heheh ......
Kasiulka to fajnie jak wyniki masz dobre cieszę się a cukier za niski tez źle? myślalam ze to leppsze niz wysoki.

Kasiulka to fajnie jak wyniki masz dobre cieszę się a cukier za niski tez źle? myślalam ze to leppsze niz wysoki.
W sumie to nie wiem.....Ale mam poniżej normy. Często mi spada i wtedy mam napady głodu, trzęsą mi sie ręce, opadam z sił w jednym momencie. A baba jestem dośc konkretna, mam 176cm wzrostu, wagi trochę za duzo, no i nie wiem czemu ten cukier mi takie numery wywija.

Jak w pracy? Powiedziałaś już o ciąży?

Ja powiedzialam już jak bylam w 5 tc bo byla zagrożona i kazal mi gin leżeć. Wiec wolalam pojść i sama powiedzieć niż miala by dyrka sie dowiedziec ze zwolnienia. Dala mi prace wiec nie czula bym sie dobrze jakby tak brzydko sie dowiedziala. I bylo ok i jest coraz sie mniepta jak tam heheh grubasku heheeh takze spoko i cieszę sie ze powiedzialam. U mnie jest już jedna laska w ciazy w 4mc juz prawie 5 wiec jestesmy dwie. Oki zbieram sie do pracki, dobrze ze chodze czas mi szybko mija choć jest mecząco z tymi dziecmi, dobrze ze moje az takich problemow nie sprawiaja ech.. ale i tak sa stresy i krzyki i nerwy ale coz...to juz wina rodzicow ze w domu pozwalaja im na cuda a my w szkole nie heheh ale boja sie mnie troszki wiec luz ...... i lubią chyba tyz heheh oki spadam bo jesczze przed pracka do apteki bo duphastion mi sie skonczyl a tzreba wziasc cmoki !!! bede po poudniu i mam nadzieje ze bedzie nas wiecej!
Kasiulka a z tym cukrem to mnie zaciekawilas.... serio az poczytam se kiedys w necie bo chodzi mi po glowie ....

Hej zafasolkowane:)
Wczoraj miałam wolne więc nie zaglądałam. W domu nie da się usiąść do kompa:)

Mongenrod ja byłam u ginekolożki 2 grudnia to był 7tydz i 5 dz ciąży. Serduszko bijące widziałam ale powiedziała, że słuchać nie będziemy bo to w tym okresie niebezpieczne dla maleństwa.
Witamin narazie żadnych nie kazała brać. Zapytałam o kwas foliowy - jak mam zaczęte opakowanie to oczywiście mogę wybrać ale cewa nerwowa kształtuje się do 4 tyg więc generalnie wielkiej zasadności nie ma. Widać co lekarz to inne metody:)

Zuzu, Hipek duży, bo i rodzice nie mali. Mój mąż ma prawie 2 metry, ja 1,8, więc rośnie nam siatkarz/rka :)
Co do poczęcia to był to pierwszy od chyba pół roku raz, jak nie poszłam na ocenę owulacji, więc dokładnie nie wiem, myślę, że około 13 - 15 paźdz, ale to trochę wróżenie z fusów.... W sumie ostatni cykl to już wszystko mi się rozregulowało, a najbardziej to chyba nadzieja na powodzenie... Ale teraz jest super!
Kkasiulka, w sumie z tym cukrem to lepiej w tę stronę. A to uczucie niskiej glukozy (rozdygotane ręce) rzeczywiście trzeba szybko zagryźć batonikiem :) Miłego podglądania dziś życzę :)

reklama
Do góry