reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Dodi ładna jak księżniczka :-)
Psotka bo ja się ostatnio prezentowałam na głównych w szelkach:-) Dzisiaj coś zrobię w sweterku, który kupiłam za 3 zł z dziurką na brzuszek i nadrobię

reklama
Dodi, a poco Ci takie zaswiadczenie?
Boże, ale w polsce mamy dziwne przepisy. Moj mąż był bezrobortny, od listopada. 27 stycznia poszedł do pracy. Jest 7 dni, żeby zgłosić ten fakt w urzedzie pracy, żeby go wyrejestrowałi. Zrobił to chyba 6 albo nawet 5 dnia. I teraz najlepsze: swójn obowiązek spełnił przyzwoicie, ale zasiłku nie dostał za styczeń bo zrobił to za poźno? więć pytam przez telefon urzednika- jak to za poxno, przecież jest 7 dni na to. A on mi że tak, ale nie zdążył zgłosić w styczniu. Więc należy mu się zasiłek zza prawie cały miesiąć, ale oni go wypłacą dopiero w ciągu 90 dni. czy to jego wina, że poszedł do pracy niefartownie pod koniec miesiąca, i po kilku dniacg dopiero dostał umowę zeby ją przedstawić w urzędzie? A co jesli , gdybym ja nie miała zadnych dochodów? co o tym sądzicie?

mailuj hahaha to żeś mnie zawstydzila..ja i księzniczka..do takiej mi daleko!
Dawaj zdjątko!

mala monis.. mezulek musi przedłużyc zasiłek na dziecko w Norwegii, i musze miec swistek, że nie pobieram tego tutaj (ani bym myslała, zmienić tamte rodzinne na nasze 46zl hahah) a na tych przepisach urzędowych to sie nie znam więc nie pomoge..

Ostatnia edycja:
corin fajnie że wszystko dobrze:-)

a ja się wybrałam wczoraj na zakupy do h&M i wróciłam zła:-( nastawiłam się na zakupy ciążowe, bo ciągle w tym samym chodzę, a wróciłam tylko z rajstopami...
czemu te ubrania dla kobiet w ciąży są takie nijakie. Dla "normalnych" jest już wiosenna kolejca - kolorowa, ładna, a w kącie dla ciężarówek wszytko jakieś takie szaro-bure i na zimę
poczułam się dyskryminowana:wściekła/y:
w każdym razie jak któraś nie ma pomysłu na pracę po ciąży - zakładać sklepy z ubraniami ciążowymi!!!

a dzisiaj miałam śmieszną sytuację - siedzę w pracy w moich spodniach ciążowych i przychodzi koleżanka, z którą się tak średnio raz w tygodniu widzę i do mnie " ty, co ty masz taki brzuszek???" ha ha myslałam że z piłki spadnę - niedługo zacznę szósty miesiąc a sie nie zorientowała...

Hej kobietki!
Corin fajnie że wróciłaś zadowolona:)

corin fajnie że wszystko dobrze:-)

a ja się wybrałam wczoraj na zakupy do h&M i wróciłam zła:-( nastawiłam się na zakupy ciążowe, bo ciągle w tym samym chodzę, a wróciłam tylko z rajstopami...
czemu te ubrania dla kobiet w ciąży są takie nijakie. Dla "normalnych" jest już wiosenna kolejca - kolorowa, ładna, a w kącie dla ciężarówek wszytko jakieś takie szaro-bure i na zimę
poczułam się dyskryminowana:wściekła/y:
w każdym razie jak któraś nie ma pomysłu na pracę po ciąży - zakładać sklepy z ubraniami ciążowymi!!!

a dzisiaj miałam śmieszną sytuację - siedzę w pracy w moich spodniach ciążowych i przychodzi koleżanka, z którą się tak średnio raz w tygodniu widzę i do mnie " ty, co ty masz taki brzuszek???" ha ha myslałam że z piłki spadnę - niedługo zacznę szósty miesiąc a sie nie zorientowała...
Nieźle;) a propos ciuchów- a nie mówiłam ze na allegro pobuszować;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mala_monis ja sie nie znam ale teraz miałam problem z ubezpieczeniem i nie mogłam złozyc wniosku o dyskietkę .... bo sie okazało tak mam ubezpieczenie u męża szef odprowadza składki do ZUS-u no i ja byłam zarejestrowana w UP i jak chciałam wyrobić teraz dyskietkę to mi w NFZ-cie powiedzieli hmm wydarli sie na mnie,że nie mam ubezpieczenia ważnego bo nie mogę mieć dwóch i wyrejestrowałam sie z UP a szef mężą musi na nowo składać wniosek o zgłoszenie mnie do ubezepieczenia dla mnie to chore kuźwa nikt mi nie powiedział o takim czymś więc skąd mogłam wiedzieć

sestina a miałaś rację, więc grzecznie po sobie uszy położyłam i wieczorem pobuszowałam ;-)
i znalazłam kilka fajnych stronek

:)nie to że " a nie mówiłam" ale naga prawda;) Jak coś wybierzesz to pokazuj:)a czego konkretnie szukasz?

reklama
Do góry