reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Corin ajjj :* Mowie ja Tobie szkoda slow teraz mi zeszlo z noska na gardlo ale juz odkaszlnac moge :) troszke lepiej i od 3 dni nie mam temperatury a te dziurki rozwiercone sa zalakowane ... ale poco ona to zrobila :/ widocznie musiala ale jednak naruszyla mi zdrowe zeby ... ale czuje maluszka czasami sie poruszy to mnie uspokaja ii po zabiegu zbadali mi tetno i dziecko .. najbardziej sie bali mi znieczulenie dac stad to rwanko :|
ale mysle Corin ze juz teraz musi byc lepiej ... STARAM sie tak myslec chociaz po tej klinice stomatologicznej szczerze powiem ze mialam DOSC i ... rozne naprawde zle mysli w glowie mowilam co ja komu zrobilam zebym musiala tak cierpiec :|
TEraz troche pokuruje sie z wygladem to wygladam jak wrak czlowieka ale za to apetyt wrocil ... mam nadzieje tylko ze ten kaszel jakos zle nie wplywa na babelka .
Wiem tylko jedno ... ze jak wyszlam z gabinetu to RECEPCJONISTKA sama plakala na moj widok ale ciesze sie ze naprawde moge zrobic reklame w DEN MEDZIE w Toruniu mialam profesjonalna obsluge i bylam spokojna o dziecko to ONI BARDZO sie bali ... ze bede bardzo emocjonalnie podchodzic do ... tego zabiegu . W czwartek kontrola a antybiotyk w postaci MASCI naprawde bomba pomaga to te wszystkie masci na ... afty typu aftin dezaftan to o kant **** serio ... :)
Teskno mi za Wami :* BUZI

reklama
Veronique, ogromnie Ci współczuję - nawet sobie nie chę wyobrazić bólu, który przeszłaś..... ale pomyśl sobie, że jak się Maleństwo urodzi to kompletnie zapomnisz o tym, co przeszłaś.....

urodzi mi się chyba bardzo imprezowe dziecko, bo wczoraj byłam na imprezie i wyjątkowo się rozruszało.... :)

Balkan i tylko to mi daje SILE zeby w tym bolu trwac :* :)
Chcialam jeszcze tutaj na forum podziekowac bardzo Maqnio ktora ... az mi sie plakac chce w tych ciezkich chwilach kiedy mowilam ze mam dosc ze poddaje sie nie dam rady... kiedy chodzilam wokol stolu ... a Pawel nie wiedzial co zrobic ze wyszly mi zyly na czole i wylam na glosno i modlilam sie na glos czego ja nie probowalam ...Maqnio napisala smsa ze musze miec sile ze jak ja to sobie wyobraazam teraz poddac ze nie mam w ogole tak mowic nigdy nie zapomne tego jak mnie wspierala ! DZiekuje
Mam tylko nadzieje ze ten paracetamol ktory na prawde bralam tylko 2 dni ... i to wszystko nie wplynie na dziecko .
W czwartek mam wizyte u lekarza ....

Veronique paracetamol przy chorobie brała nie jedna moja kolezanka w ciazy gdyz w 2 trymestrze tak na dobra sprawe nie jest az tak szkodliwy jak w I. Wogóle te leki n aparacet. sa jedynymi przeciwbolowymi ktore uznaje sie w ciazy. Ja przy temp. tez brałam Apap.I jak jeszcze nie wiedziałam ze jestem w ciazy w pierwszych dniach tez wziełam bo miałam wirusówkę. Także naprawdę przy takiej ilosci nie masz sie co martwić.

Sestina dostalam tylko paracetamol 500mg ... i balam sie brac takich KROW ... to lamalam je na pol czyli po 250mg
Bralam przez 3 dni na noc ...
Czyli tam te 3 polowki ... mam nadzieje ze moje dziecko ma sie dobrze...

zobacz:) Krótkotrwałe, doustne stosowanie paracetamolu ściśle według wskazań lekarza jest dozwolone dla kobiet w ciąży oraz matek karmiących piersią[3], ale opinie na ten temat są podzielone, np. dr n. med. Paweł Grzesiowski i mgr Jarosław Walory uważają, że paracetamolu nie powinny stosować kobiety w pierwszym trymestrze ciąży[11]. Podczas dłuższego podawania zaleca się zachowanie ostrożności. Paracetamol przenika przez łożysko. Do tej pory nie zaobserwowano szkodliwego wpływu paracetamolu na przebieg ciąży oraz stan zdrowia płodu i niemowlęcia. Paracetamol przenika w niewielkiej ilości do mleka matki, ale jak do tej pory nie zaobserwowano szkodliwego wpływu na dziecko. Powyższe informacje nie dotyczą dożylnego podawania paracetamolu kobietom w ciąży lub karmiącym.

Cześc Brzucholce!!
Veronique napisałam ci sms-ka ale teraz dopiero widze po przeczytaniu postów, ze jednak w nocy bidulko nie pospałaś:) Bardzo ci dziekuję za miłe słowa..i masz babo placek..teraz ja rycze ze wzruszenia:* bardzo się cieszę, ze powoli wracasz do zdrówka!!!Mam nadzieje, że choróbsko już nie wróci! I jeszcze raz gratulacje dla siosrty!!! i jeszcze jedno kochana: ja tez kupiłam stodal i sama nie wiem czy go brac..
hanami Nicolas - slicznie!!
mailuj eh zazdroszcze tych wszystkich ubranek dla maleństwa:-)
wydrusiu czekam na wieści!

Ostatnia edycja:
Witam brzucholinki!
Pippi, super ze dzidzi zdrowe, a co bedzie to sie niedlugo pewnie okaze!!
Marzenka - ale by bylo, wlasne dzidzi i do tego wnuczek! Dwa szczescia!
Mongerood, fajcie Cie tu widziec, jak blizniaki? A duzy masz brzucho...? Swietne zakupy, ile rzeczy juz masz!
Maqnio, Rozyczka (sorki nie mam polskich znakow...) swietnie! I fajnie juz tak mowic do brzunia po imieniu...

A my chyba zostaniemy, przynajmniej na razie, przy NICOLAS (nasz Mikolaj)...Nico!
Ja uwielbiam to imie, moj T w sumie tez... On sobie niedawno wymyslil Eric, ale mi sie nie podoba jakos....

A ja zrobilam wczoraj mrozony sernik z nutella...I madra, zaciazona ja, wyjelam go z zamrazarki jakies 2 godz przed zaserwowaniem, i jak go zaczelam potem kroic to wyplynelo wszystko, zrobila sie jedna wielka mazia... A w przepisie na fotkce tak slicznie wygladal...

Witam z rana :), wlasnie zmierzylam brzuchol i rano ma 97 cm a wieczorkiem ponad 100 :)nie jest taki duzy ale skora mnie ciagnie.... Moj synek tez bedzie mial na imie Nico :) po tatusiu tz jego ksywa jest Nico i tak sobie pomyslelismy ze Nico to fajne imie, a dziewczynka Maya :)

Mnie tu polozna nastraszyla zebym byla przygotowana od konca maja na porod a ze jak bede jeszcze w czerwcu w ciazy to bedzie dobrze..... dlatego mam nadzieje ze dzieciaczki zostana w brzusiu jak najdluzej, beda mialy wieksza szanse... przez to wszystko koszmary mam w nocy.... czekam do kolejnej wizyty we wtorek oraz 1 marca usg polowkowe, dzieciaczki rosnijcie zdrowe....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja t bym chciala kupic sobie ten stodal ale tez nie wiem czy mozna go brac w ciazy bo jednak kaszel mi sie juz odrywa ... :)
Wiec moze omęcze sie jeszcze z tym syropem z cebuli :/ Ktory nie wiem czy cos dziala czy nie ...
A i skoro Maqnio poruszyla ten temat to jesli pozwolicie chcialam sie pochwalic moja siostra Latek 31 zadzwonila wczoraj do mnie i powiedziala ze zrobila test i jest w ciazy :) to bedzie jej pierwsze dziecko :)
Morgenrood a dlaczego tylko do maja ...

Do góry