reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

reklama
hahaha, ale sie usmialam z porad Mailuj dla Emki, haha, bravo girl!!
Mart81, jasne ze Cie pamietamy kochana, jak sie czujesz! Sciskam mocno!
Maqnio, jak przeziebienie, antybiotyki dzialaja?
Elleth, gratulacje dziewczynki!! super!
Iwonus - no to chyba raczej bedzie wymarzona parka, tak? Fajowo!
Margerita, och dzieki za te prywatne forum, zaraz zerkne!
Corin, nie przejmuj sie, na pewno jest dobrze, musi byc - nie stresuj sie, niedlugo masz wizyte i zobaczysz ze wsio ok!!!
Wydrusia - na pewno bedzie dobrze i nic sie nie bedzie dzialo i nie bedziesz musiala do tego lekarza do szpitala latac!

A ja wlasnie wrocilam od pooznej, i sluchalam serduszka malego!! Na poczatku nie mogla natrafic i nic nie bylo slychac, az mi serce chyba zamarlo z niepokoju, ale po chwili uslyszalam delikatne pum pum pum!! Zostalam zwazona i prztylam od poczatku ciazy 5kg...nie jest chyba zle!
U nas leje kiedy ta wiosenka przyjdzie! Albo najlepiej juz lato!!

Cześć dziewczyny. Ja wczoraj narzekałam za to dziś od rana zdycham i wymiotuję. Nie wiem co mi jest czy to jakiś wirus czy ciąża. Nie mam goraczki ani nic z tych rzeczy. Po prostu mdłości jak w pierwszych miesiącach:szok::wściekła/y:
hanami no to ciesze się, że dobrze u ciebie:-)
margaritta ja wczoraj myslałam o grupie, dopiszę się jak znajdę:-)

Słuchajcie jaka jestem głupia, matko.... Olśniło mnie dziś że juz kilka dni nie słuchałam tętna, podlączyłam sobie detektor i zaczęłam szukać. Po 5 minutach szukania wpadlam w panikę bo nie znalazlam. Obdzwonilam wszystkich ginekologów w okolicy a ci albo juz po pracy, albo nie przyjmują dziś albo np w przychodni, wyznaczyli mi wizyte za 3 tyg! Zaczęłam ryczeć, nie umialam się uspokoić. Mój gin jest w innym mieście, nie zdąrzylabym do niego podjechać i wrócić, bo musze dzieciaki odebrać ze szkoły.
Wrócił mąż i zastał mnie taką rozczęsioną. No i oczywiście pojawiło sie "to po co to wogóle kupowałaś, teraz się denerwujesz", a no po to że ruchow nie czuję i juz samo to powoduje u mnie niezłego nerwa.
Kazał mi sie połozyć i przylożył mi detektor. Cholewcia za pierwszym razem wylapał.
Jaki kamień z serca.
Oczywiscie momentalnie zaczęłam znow płakać, tym razem z radości.

Ja naprawdę mam cos z głową. Kurcze, w pierwszej ciąży zupełnie się nia nie przejmowałam, łącznie z tym ze codziennie biegalam, aż w końcu lekarz mnie zauważył i delikatnie poinformował, ze raczej w 5 misiącu joggingu uprawiac nie powinnam. W drugiej, juz miałam pod gorkę, zagrożenie itd, a to co się dzieje ze mną teraz to juz na obsesje zakrawa i chorobę jakąś.

Ps. A teraz dzidź jakby na pocieszenie wiercić się zaczął. Jak siedzę to czuje od czasu do czasu.

A ja mam takie pytanie do dziewczyn z Warszawy. Słyszałyście może jakieś opinie o szkołach rodzenia (oczywiście tych darmowych). Bo nie mogę się zdecydować. na chwilę obecną zastanawiam się nad inflandzką (tylko ku mojemu zdziwieniu tam są dwie) i nad instytutem matki i dziecka na kasprzeka. Słyszałyście o tym jakieś opinie? Zastanawiałam się jeszcze nad żelazną, i w sumie najbardziej mie się spodobała, ale tam najbliższy wolny termin to 30.05.11 – 22.06.11 a biorąc pod uwagę, że termin z obliczeń mam na 6.07, a z usg to już nawet na 24.06 to już raczej za późno.

Corin ojjj ja bym pewnie tak samo panika i tyle, to normalne, w końcu to nasze maleństwa. Faceci to siły spokoju i tyle. Jak tacy nie panikowani to powinni sami w ciązy chodzić. Ale najwazniejsze, ze wszystko dobrze i maluch kopie. U mnie tez lekka panika była bo wczoraj była cisza ale wieczorem późnym walił mnie tak, nisko, ze pewnie był gdzies schowany. Dzis czułam kilka kopniaków :-)

Basieniak, niestety opini o szkołach rodzenia nie mam, ale sama zapisałam się na Inflancką - szkoła Beaty Szol - na przełom maja i czerwca -kończy się 9 czerwca..... zapisałam się bez opinii - po prostu najbliżej, a na Karowej, gdzie chcę rodzić kosztuje 600 zł, więc stwierdziłam, że bez przesady....

Corin, niestety te stresy to poniekąd kupienie detektora, a po drugie forum - ostatnio stwierdziłam, że gdybym nie była na forum, to pewnie bym się nie denerwowała, że nic nie czuję, czy nic mnie nie boli, ale ponieważ Wy czujecie ruchy, czy macie jakieś dolegliwości to wpadam w panikę.... ale i tak tu zostaję.... :)

Hanami, u Ciebie deszcz a ja właśnie wróciłam z zakupów i policzki rozmrażam -8 st na dworze..... ale za to piękne słoneczko.... :)

reklama
Do góry