reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

katerina kalkulator upewnia mnie, ze ważę dobrze:-DNa głowę próbowałam wszystkiego polecanego i nic nie działało:szok:
dodi ja też mam nadzieje, ze moje nie ale z tyk statystyk wynika, ze na którąś na forum musi trafić.:-D
emka przed , przed ciążą miesiąc jeszcze ważyłam 61 a potem zaczełam jesć i jeśc i w 5 tc wazyłam 64 i potem zaczełam chudnąć. A twoje 7 kg to nie tak wiele

reklama
Corin daj sobie troszkę luzu;-) Zobacz ja od jutra zaczynam 20 tydzień a maleństwa jeszcze nie czułam wogóle. Jest widocznie za małe albo za mało ma siły żeby przebić się przez te wszystkie nasze warstwy;-) Jeszcze przyjdzie dzień że bedziesz podskakiwać sama jak dostniesz kopniaka pod żebero:-D Głowa do góry.

Mi coraz częściej siada kręgosłup:dry: gorzej bo wszystkie urazy jakie przebyłam ostatnimi laty się uaktywniają... Może brak wapnia, w każdym razie postanowiłam zacząć od dziś ćwiczenia. Dostałam na święta w prezencie książkę "W oczekiwaniu na dziecko" tam są pokazane właśnie ćwiczenia wzmacniające kręgosłup i cały organizm. Mam nadzieję że nie skończy się na zapale kilkudniowym jak z każdymi ćwiczeniami:-D

Teraz idę na rozrzewkę mam trochę porządków do zrobienia. Oby ten remont już się skończył wszędzie kurz i pył i bałagan. Grr :wściekła/y:

Miłego popołudnia kobitki:-)

Corin nie martw się, ja też jeszcze 2-3 tyg temu nie czułam ruchów codzinnie.. Czasami były a czasami czekalam, czekałam i nic..więc to normalne teraz, zależy jak dzidzia się ułoży!

Ja właśnie kupiłam na allegro worki próźniowe i takie organizery do szuflady,na majtki i skarpetki..Może w końcu tam zagości porządek.. A worki się przydadzą, np żeby schować poźniej zimowe rzeczy, kurtki i takie tam..No i ubranka z których wyrasta moja Misia..Bo te ładniejsze to na pewno będę sobie zostawiać skorą mam drugą bułeczkę!

balkan farciaro! zastanawiam sie co jest lepsze...tak z góry wiedzieć kiedy się będzie miało cesarkę, czy taka niespodziewanka..to czekanie..a może dziś, a może jutro..Sama nie wiem co bym wolała..chociaż pewnie znając dzień porodu bardziej bym sie denerwowała czekajac na niego..

iwonus gratuluję chłopca :) parka będzie - super
elleth - a tobie dziewczynki :)

ja ostatnio tak sie zastanawiam, co bym wolała, ale naprawdę nie mam żadnych preferencji i nie to, że mi wszystko jedno, tylko będę się cieszyć bardzo z córki i bardzo z synka :-) zwłaszcza, że to pierwsze
a w sobotę już sie dowiem.... ależ ten tydzień mi się wlecze ;-)

Corin no ja właśnie dlatego nie zdecyduję się na zakup detektora - bo już sobie wyobraziłam sytuację, że bym nie znalazła tętna i co wtedy? wychodzę z założenia, że czasem lepiej wiedzieć mniej...ale dobrze, że wspólnymi siłami znaleźliście

basieniak ja jestem z Warszawy, trochę mnie zmartwiłaś, że takie obłożenie z terminami... omatko, myślałam, że jeszcze mam czas... ja właśnie na żelaznej chcę rodzić i moja gin mi powiedziała, że da mi znać, keidy mam się zapisać, ale przespała czy co... muszę jej zapytać wiem też, że niektóre szpitale oprócz szkół przyszpitalnych mają takie z którymi współpracują i które rekomendują - tak np. jest właśnie na żelaznej - mają szkoły na innych dzielnicach, które są uznawane przez szpital, ja chyba tak będę kombinować
ale chętnie posłucham innych opinii - bo może któraś ma sprawdzoną

Katerina fajna ta tabelka - tylko z niej wynika, że ja dla odmiany przytyłam za mało :(

dziob dziob też mam tę książkę i czasem robię te ćwiczenia całkiem fajne tylko jakieś takie mało dynamiczne... ale pewnie w ciąży takie mają być ;-)

zastanawiam się nad jakąś płytą z ćwiczeniami może macie coś fajnego? ćwiczycie dziewczyny?

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia. stresuje sie tym bo to moja 3 ciąża a tu niektóre z was i w 1 i juz ruchy czują, ale moze faktycznie powinnam podejsć do tego tak, że kazda ciąża jest inna.

Ja tez bede miała cesarkę, wiec kolejna mniej do odliczania ;-)

Czy ktoś wie gdzie podziala sie Orchidea?

Corin, prosze nie panikuj z tymi ruchami. Ja do tej pory nawet raz jesczce nie poczułam zadnego kopniaka ani ruchów i staram się o tym nie mysłec. Czekam na czwartkową wizytę, i nastawiam się pozytywnie. Nic nam nie da zamartwianie się. Kazde dziecko rozwija się w swoim tempie i może narazie nasze maluchy mają tyle miejsca, żew zwyczajnie nie czujemy ich szaleństw. I tej opcji proszę się trzymac.
Dodi misia, czy dobrze doczytałam ze ty o 15 jescze bez sniadania?Nieładnie, nieładnie....

reklama
mi się wydaje że orchidea coś kiedyś pisała, że wyjeżdża czy coś...że może będzie nas podczytywać, ale nie wiem czy mi się cos nie pomerdało, w końcu tyle nas jest :-)

Do góry