reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

wydrusia w ciazy wydziela sie o wiele wieksza ilosc progesteronu ktory jest odpowiedzialny za podtrzymanie ciazy, wiec jestem pewna ze gdybys teraz zrobila test wyszedlby w 100 %
(mysle sie czy nie? test ciazowy jest brany ze zwiekszonej dawki progesteronu nie? :rofl2: )

mamucica, wydrusia nie da sie nie nauczyc jezyka (przynajmniej na poziomie podstawowym) jesli mieszka sie za granica. Chociaz znam takie osoby i dziwi mnie to jak nie wiem co. Samo przebywanie w towarzystwie hiszpanow badz tez innych narodowosci jest szkola jezykowa. Ja pozniej bylam zmuszona sama zalatwiac sprawy bo nie mialam nikogo kto moglby mi pomoc. Wiadomo, mus to mus i nie ma innego wyjscia. Najlepiej wystawiac sie na proby i nie bac sie ze nie umie sie mowic perfekcyjnie. Jestem wiecej niz pewna ze hiszpan po roku czasu w polsce nie poszedlby do banku za chiny ludowe. Wszyscy hiszpanie sie dziwia jaka mamy latwosc w uczeniu sie jezykow. NO niestety, mam inne wyjscie? wiecie jak przytlaczajace jest to, gdy ktos do was mowi a wy nierozumiecie ani slowa? myslalam ze depresji dostane. Wiadomo ze teraz nie szprecham jak hiszpanka, mam duzo brakow ale bez wiekszych poblemow sie dogaduje z kazdym, czy to w banku czy u lekarza. Czesto tez jak wychodze z fretkiem to sobie gadam z dziadkami w parku :-D choc chcialabym sie zapisac na jakis kurs zeby mowic bezblednie i dostac jakis papierek. Takie moje zalozenia, a jak bedzie w rzeczywistosci zobaczymy..

Ostatnia edycja:
reklama
Em_ka, na szęście tak jest, że języka uczy się najlepiej, gdy się z nim osłu****e i nie boi mówić, nawet z błędami.... ja studiowałam w Bułgarii i po 6 tyg nauki języka zaczęłam studiować po bułgarsku a po pół roku zdawałam egzaminy ustne i pisemne - oczywiście miałam pewną taryfę ulgową ze względu na język, ale merytorycznie musiałam się nauczyć np całek, czy rachunków prawdopodobieństwa - trzeba to można...

ale znajomości hiszpańskiego zazdroszę, bo to ładny język - zaczęłam się uczyć kiedyś pół roku, ale stwierdziłam, że angielski i niemiecki nieco bardziej mi się przydadzą.... już i tak znam niepotrzebny mi na razie bułgarski.... :)

wbrew pozorom jezyk hiszpanski jest prosty do nauczenia, wydaje mi sie ze bez znajomosci jakiegokolwiek jezka szybciej nauczylabym sie hiszpanskiego niz angielskiego. I podoba mi sie strasznie, slucham duzo piosenek i ucze sie ich na pamiec. Tak tez zapamietuje slowka.
YouTube - SERGIO DALMA - YO CAMINARÉ <==== ta piosenke kocham, az mozna sie wzruszyc bo mowi o swojej kobiecie i o dziecku ktore mu da <3

Wiecie co odnosnie testu, robiłam go w 4tc i mi wyszedł wynik negatywny, więc kupiłam jeszcze jeden iteż nic. Czułam że jest coś nie tak, podejrzewałam ciąże a na tescie jedna kreska. Podobnie było z poprzednią ciążą kupiłam 5 i nic. W moim przypadku test wyszedł pozytywnie w 6tc.

ubrałam się wreszcie -wychodzę na zakupy..... właśnie sobie zdałam sprawę, że ostatni raz, jak miałam okresy takiego lenistwa, to było na studiach..... żeby mi się do 13 nie chciało ubrać:szok:

a ja chyba bylam nawet w niecalym 5-tym i robilam go rano- wyszedl od razu pozytywny, dwie krechy czerwone. Na drugi dzien zdrobilam nastepny z niedowierzania ale juz w ciagu dnia i znowu wyszedl z dwiema krechami :-D wydaje mi sie ze to zalezy od wlasnie tego stezenia progesteronu, dlatego mowia ze jesli sie jest we wczesnej ciazy to zeby robic z samego rana bo wtedy jest najwieksze stezenie w moczu po nocy.

Hej Gadułki!!
wróciłam od lekarza, na szczęście to tylko przeziębienie (bo juz sie obawiałam zapalenia płuc), przepisał mi sinupret, kazał brać 3 x 1, tylko podczas jego brania mam odstawic te witaminki, kótre biore, bo tam jest żelazo i to zelazo jakos tak zwalcza te dobre bakterie czy cos...nie umiem powtórzyc. w kazdym razie sinupret, *spam*, czosenk, cebulka, mleczko, herbatki i wyro grzac:) dziś jeszcze na 15 do ginka,a potem juz bede leżeć plackiem:)
orchidea..cieszę się bardzo, że z dzidziolkiem wszystko dobrze
danuska bidulko trzymam kciuki, żebys brzuszek sie uspokoił:)
veronique dobre z tymi wągrami:):):)moze faktycnzie jak przychodza takie twardnienie warto sie na chwilke połozyć i wyciszyć? Niczka Ty jestes kosmetyczką??? ale czad!! super! nie wiedziałam:)
balkan nie martw sie tymi przerwami w bulgotaniu, na pewno za jakis czas maluch sie odezwie, teraz ma jeszcze duzo miejsca i moze sobie
gdzies na chwilke odplynął:)
mamucia..i ja mocno trzymam kciuki, zeby wszystko było dobrze:*ja mialam robiona amnio w poprzedniej ciązy,to nic przyjemnego, ale czasem jak sa wskazania warto zrobic:)
iwonus: dziekuje:*

cmokam WAs, jade do ginka, relacje zdam późnym popołudniem:)

Ostatnia edycja:
em_ka , to super:-) my się staraliśmy wiec jak wyszedł nie to wierzyłam że nic z tego:-) ale szłam z wynikami do ginka i jednak się udało:-)

Maqnio , hej Kochana:**

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry