reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Dokaldnie tak. Teraz i tak mam wypas ;-) bo na każdej wizycie mam usg, wcześniej dzidziole moje byly u fotografa tylko dwa razy ( na początku zeby stwierdzic ciążę i na połówkowym żeby pomierzyc wszystko) Matko, jak ja to wytrzymywałam??

reklama
A ja troche się boje jutrzejszej wizyty i chyba nie pójde, poczekam do poniedziałku. Bardzo chciałabym żeby było widać płeć, kurcze troche nastawiłam się na synka ale najważniejsze żeby było zdrowe. W poniedziałek zacznę 16 tc według USG a tak wogóle 19 tc.

corin no teraz mamy wypas to fakt no i mozemy nie dosc ze wybierac sobie i przebierac w lekarzach, to jeszcze pojsc sobie na usg kiedy mamy na to ochote, tzn. mozemy pojsc np. na dodatkowe badanie i nikt nie robi problemu
iwonus..a dlaczego chcesz przekładać wizyte na poniedziałek? wstaw sobie kochana suwaczek, bedziemy wiedziały w którym jestes tygodniu:-)

dodi_misia super,że z dzidzią wszystko ok :tak: no i waży już trochę :-D ja siedzę jak na szpilkach kuchnie ogarnęłam obiad zrobiłam i czekam na godzine zero :-D gadam do brzucha pokaż panu doktorowi co tam chowasz :-D

Uff udało mi się nadrobić, prawie 20 stron:szok:

Na koniec ciąży z lekarzem widujesz się co tydzień, więc na bieżąco wypisze Ci zwolnienie (może 3 dni do tyłu). Jakby się to na przykład rozjechało o kilka dni (zwolnienie do 3 lipca, rodzisz 6) to możesz wypisać papiery o urlop macierzyński do 2 tygodni przed porodem, no ale szkoda go, więc lekarz zwykle idzie na rękę i tak kompbinuje, żeby zwonienie było akurat ;-)

gon1a - takie mamy durne przepisy, że pracownik raz w roku MUSI wykorzystać 2 tygodnie (10 dni roboczych) urlopu wypoczynkowego jednym ciągiem. Dlatego czasem idziesz na urlop na siłę. A teraz masz 41 dni, to 2 miesiące! :) Super

Chyba niekoniecznie, mój M. nigdy nie miał 2 tygodniowego urlopu ciągiem. Zreszta u niego często jest tak, ze jak jest przestuj to wysyłają na urlop 1-2 dni. W zeszłym roku chciał tydzień (5 dni) i był problem.

My już się umówiliśmy, ze po porodzie bierze tygodnie opieki na mnie (bo gin może wystawić) + 2 dni okolicznościowego. A urlop tacierzynski weźmiemy na wiosne 2012 jak już będzie można wziąć 2 tygodnie.

Poza ttm choróbsko mnie łapie, pije ten syrop *spam*, mam nadzieje, ze pomoze.

veronique nie kochana zadne problemy nie powinny wyjsc, tak sie przyjęło, że połówkowe powinno sie robic mniej więcej ok 20 tc , własnie po to, żeby sprawdzić wszystkie narzady maluszka i ich funkcjonowanie oraz żeby pomierzyc dzidziolka. ok 20 tc maluch jest juz na tyle duzy, że wszystkie ewentualne nieprawidłowości sa spokojnie do wykrycia. tylko sie Niczulko nie stresuj, skoro do tej pory maluch jest okazem zdrowia to na pewno tak juz zostanie:)
małż przywiózł mi syrop...faktycznie mocny ws smaku, ale dzielnie pije:)
iwonus..wyslałam, mam nadzieje ze doszło:)
orchidea...czekamy na wiesci po wizycie. jak wrócisz rzucaj wszystko i pisz do nas:) kciukasy zacisniete:)

z innej troche beczki: mówi sie ze ciążą to taki piekny czas, przepełniony samymi pieknymi chwilami..i faktycznie tak jest, jednak zaraz obok tej całej radości jest równiez ciągły niepokój o maluszka. Ja szaleje ze szczęscia i jednoczesnie drżę o jego zdrowie i to jest silniejsze ode mnie, nie potrafie przestac sie cieszyc i martwic na zmianę; i męczy mnie to.

Ostatnia edycja:
reklama
maqnio dam znać napewno :-) właśnie mój T dzwonił,że wcześniej wróci więc ja od razu do lekarza tel ale ma wył :wściekła/y: czekam aż oddzwoni :-D to pojechałabym wcześniej boszz naprawdę cierpliwość nie jest moją mocną stroną.Wiecie co mnie dziś wzięło na swojskie jedzonko jajko sadzone ziemniaczki pieczone i kefirek :zawstydzona/y:

Do góry