reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Veronique, ja na zakwaszenie moczu (obniżenie pH) biorę Żurawinę w tabletkach, ale miałam bakterie coli i to do ich usunięcia zakwaszałam mocz.....

a czy w przypadku braku bakterii tez trzeba zakwaszać - nie mam pojęcia - poszukaj w google..... a najlepiej idź do lekarza, bo i tak sama nie zadecydujesz, co dalej z taką interpretacją zrobić....

ja zjadłam jakąś godz temu kanapkę z parówką! a teraz czuję, że do końca dnia już nie będę miała na nic ochoty..... :(

reklama
No ale nad dłonią to nie jest wtedy odwrotnie?

Mi nad brzuchem wychodzi kółko czyli córka, heh śmieśnie, byłam ciekawa, chociaż nie wierze w takie rzeczy:)

Veronique jeśli sprawdziłaś wyniki w necie i są oK to super. Podobno jak ma się mętne siki to na dziewczynkę mi w pierwszej ciązy sie sprawdziło:tak::-) a wyniki moczu miałam dobre.
Maqnio mam nadzieje że juz jest lepiej, zdrowiej kochaniutka!!!
Katerina mówiłam że wszystko będzie dobrze:tak::-)

Witajcie ja dzisiaj stałam i kleiłam pierogi ruskie bardzo mi ostatnio smakuja , jak któras by chciała to zapraszam mam ich bardzo duzo

dziekuje wam za słowa otuchy ale miałam wczoraj straszny dzien cały czas płakałam i zamartwiałam sie bardzo , dopiero córki i moje kochani mi to wyperswadowali wszystko

I ja się do kawki przyłączę, może polać komuś jeszcze? Muszę ratować moje dzisiejsze ciśnienie bo mam tylko 98/56 :/ trochem słabiutka :)

Veronique PH nie ma się za bardzo co przejmować, ja po ostatnim badaniu miałam 8 i lekarz powiedział, że to zależy też od diety. Może zjadłaś coś takiego co akurat na to wpłynęło. Mnie kazał wtedy zakwasić i brać witaminę C. Wtedy też miałam mętny. A teraz wczoraj odebrałam wyniki i to już jest w normie. W ogóle to ja mam od początku ciąży problem z siuśkami, ciągle jakieś bakterie :/ biorę praktycznie cały czas na przemian Urosept i Femisept. I nie mogę się pozbyć :/

Corin rób tak jak ja kładę sie na bok wtulam do męża i noge mu zarzucam na jego nogi i ciepło i wygodnie mi hihihi

hahaha mam dokładnie taki sam patent :D i oszczędzam na poduszce :)

Piszecie tak o tych porodach - ja Was w ogóle podziwiam, że możecie coś takiego oglądać. Ja nawet nie mam odwagi szukać :p ani zamiaru :p

Właśnie przysłali mi smsa z przychodni, że przypominają o piątkowej wizycie. Jakbym ja w ogóle o czymś innym mogła myśleć haha Już nie mogę sie doczekać...

Orchidea, właśnie przeczytałam w necie, że jak nad brzuchem sie kręci to chłopak..hmmm to już sama nie wiem haha, jutro następna wizyta, to się dowiem w końcu może na 100%.. No a jak narazie to 90% dziewczynka:)

A co do tej nogi na mężu, to ja tez tak robię, a że on całkiem spory to nogę mam dość wysoko, ale tak właśnie mi wygodnie:)

Corin bardzo mozliwe ze jaszczur wyczuwa ciaze, choc powiem szczerze ze od zawsze mi pukal w szybe zeby go wypuscic, ale ostatnio robi to natretnie. Lata w ta i z powrotem po terrarium, wspina sie i skacze na ziemie i tak caly czas a nie mowie juz jak go puszcze po ziemi to lata po calym mieszkaniu. Kurcze teraz zauwazylam ze ta nowa lampa co mu kupilam nie na UVB, a babeczka mi powiedziala ze ma (dlatego nie ma apetytu :eek: ) sie ludzie biora za sklep zoologiczny jak nie maja pojecia o tym, co sprzedaja, a ja glupia nawet nie popatrzylam.

Veronique nie martw sie pH w moczu, to sie caly czas waha. Teraz masz 7 a za miesiac mozesz miec 4,5. Ja wolalabym miec w wyzszej partii bo jak mam za niskie to momentalnie lapie infekcje, a to mi sie wcale nie podoba.
Sama jestem ciekawa moich wynikow, niestety za 2 tyg mam dopiero wizyte i wtedy dopiero mi powiedza wyniki.. ehh..

u nas w bloku jakis remont robia znowu i tak robia wiertara ze glowa mnie juz boli, masakra jakas :wściekła/y:

Ja tez na początku oglądałam porody na necie, ale jakoś sie nimi nie kieruję, każdy poród jest inny i każdy inaczej go przeżywa, a co do oglądania co sie dzieje między nogami, to jakos wolę nie patrzeć.. sama wolałabym nie widzieć jak to tam mi wygląda między nogami:):):) Chociaż ciekawość jest silniejsza haha i też naoglądałam się tych porodów..ale myślę, że ten poroód będę przyżywać inaczej niż poprzedni..wtedy się nie bałam, poki się nie zaczął hehe.. teraz wiem, jak boli i o co w tym wszystkim chodzi, wtedy byłam w błogiej nieświadomości, i żadne filmiki nie pokażą jak to naprawdę jest i jak czuje sie kobieta:)
Damy radę, jedne pewnie powiedzą po porodzie, że to pestka a inne powiedzą, że nigdy więcej.. tak to już jest:)

reklama
dziewczyny mam taki problem. Dwa lata temu mialam cesarkę, od kilku dni boli mnie ta blizna po cięciu, wrażenie jakby miala pęknąć. Co mam robić w tej sytuacji?? mój lekarz przyjmuję dopiero w piątek. Może wy mi coś kochane poradzicie:no:

Do góry