reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
Mi się właśnie audi kombi straaaasznie podobają, normalnie jestem w tych samochodach zakochana:-) i to takie rodzinne autko:-)kurcze kiedy takie sobie sprawimy hmm:-)

Przyjdzie czas i na was! Na bank mój tak chorował juz długo na niego nawet jak jeszcze fasolki nie było... I wkoncu się spełniło i ma swoje maleństwo a jak dobrze pojdzie to najważniejsze maleństwo bedzie odbierał ze szpitala!!!! Jak ja już sie wizyty nie mogę doczekać w pt... I sie wtedy umówimy na usg.... Jak ja zazdroszczę tym co już widziały swoje maleństwo w brzuszku..... Moj to na pierwszej wizycie mówił ze on robi i widzi sens robić w okolicach 11-12 tc czy zarodka... Wiec jak ja jutro zaczynam 7 to uuuu z mc ech.. Chyba ze ..... Mnie gin zaskoczy i bedzie wcześniej tylko juz musiała bym jechać do jego miejscowości.....

Pewnie, że będzie odbierał maleństwo ze szpitala - zobaczysz!!!!!!!!!!!!!
Ja byłam w pt u gina i mam przyjść za dwa tyg ale byłam tak zakręcona, że się zapomniałam zapytac czy zrobimy USG, ale on ma USG w gabinecie a to będzie 7 tc więc może zrobi:-) ja juz się doczekać nie mogę:-D długo się staraliście o maluszka?

To i ja się przywitam. Pomyślałam, że zanim to zrobię, to przeczytam wcześniejsze posty, i pół dnia mi się zeszło. Przepraszam, jeżeli nie koniecznie wszystko zapamiętam:D

O ciąży już wiem od 25.10 kiedy to zrobiłam pierwszy test. Ale jakoś nie chciałam od razu zapisywać się na jakieś forum czy coś podobnego, szczególnie, że moja ciąża ze względu na wcześniejsze problemy i operacje jest troche zagrożona. No i moja mama wiele razy poroniła, więc jeszcze bardziej się boję. No ale w końcu się zdecydowałąm:)

Już jestem po dwóch wizytach u ginekologa, i co najwspanialsze już słyszałam serduszko dzieciaczka:D niesamowite:D szczególnie, że to moja pierwsza ciąża:D Choć i to wzbudziło pewne wątpliwości, bo tętno było 110, a według większości opisów norma to podobno 120-160. A ja z nerwów nawet nie zapytałam gina czy to ok, i sama się potem netem nakręciłam, no ale znalazłąm też, że w 6 tygodniu dopiero pojawia się serduszko i jeszcze może być niższe tętno.... oby tak było.

No i najgorsze, że od półtoa tygodnia leże w domu chora, no i mam straszne obawy, że może to zaszkodzić, ale jak na razie jest ok, i gin się tak bardzo tym nie przejął. No ale w związku z tym jeszcze 2 tygodnie siedzie na L4...

No, widzę, że się rozpisałam jak na początek....
Ale, wydaje mi się, że to bardzo fajne i odpowiednie na to miejsce...

Witam wszystkie z was... :)

Witam cie!!! Bedzie wszystsko dobrze zobaczysz! Ja też mam zagrożoną jak na dziś biore dupha i mg i nospe i bedzie super
partycja my sie staraliśmy zaraz po odstawieniu tabsów czyli w czerwcu dostałam okres z tzw odstawnienia i potem do dzieła i mialam pożniej cykl 42 pozniej 36 i teraz nie mam czyli w 3 cyklu... Ale w 2gim bylo tak z przerwą bo mialam stan zapalny i była mała basta i pozniej cacy.... Ale wyszło bo już mieliśmy czekać i juz nie myśleliśmy o niuniu ze bedzie pożniej skoro tak to nie łatwo i wyszło.....

Basieniak witaj!! serdecznie Ci gratuluje ciąży i tego, że widziałaś już fasolnke!!!!!!! jakie to uczucie?:-D tętnem się na razie nie przejmuj bo to może faktycznie za wcześnie było:-) zobaczysz na następnym USG, nie stresuj się bo to szkodzi maluszkowi:-) odzywaj się jak najczęściej i pisz co u ciebie:-) opowiedz równiez o sobie na osobnym wątku byśmy się lepiej poznały:-) ja tez jestem na L4 bo mam ciążę zagrożoną i byczę się w domku:-)
Rozgość się u nas:-)

Zuzu to super, że się udało:-) my staraliśmy się około roku ale z przerwami, nie były to starania ciągłe i można powiedzieć, że jak zaczeliśmy się starać tak na powaznie to też udało się w trzecim cyklu więc coś w tym jest hehe:-) będzie dobrze:-) biorę luteinę i tez nospę. Musimy być dobrej myśli:-)

Ostatnia edycja:
No mam nadzieję ze bedzie git. Mi gim powiedział ze mam obkurczenie macicy< jakby chciała wypluć zarodek> moze dlatego ze też wczesna ciąza byla i ja nie wiedziałam a cwiczylam jestem instr. Aerobiku wiesz szalałam z moimi babkami a teraz juz płaczą za mną... Ze chodzą dla mnie .... Ech i tez mam rozsterkę..... Bo zalezy mi na tych kobitach tyle lat a z drugiej strony moja rodzina i niunio!!! Wiec bedzie git mam nadzieje ..... Dziś mnie nie boli zbytnio brzuch wiec nospy nie brałam ale coośśś czuje wiec chyba wezmę...

Witam lipcóweczki, ale nas przybywa to super!

Basieniak - gratuluje i trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku. Może to głupie pytanie ale z tym usg i serduszkiem to jak dokładnie jest? Widzisz pulsowanie czy może da się cos uslyszec? Ja zielona w temacie jestem...

Dziewczyny z tymi samochodami to normalnie komedia. My własnie chcemy kupić dla mnie jakiś mały fajny no i mamy namiar na taką śliczną Corsę ale ona dwudrzwiowa i mały bagażnik. No i jak ja będę wózek wozić? Z drugiej strony etap dużego wózka to rok max chyba więc nie wiem czy jest sens rezygnować. Jak myslicie? Są tu mamy z doświadczeniem samochodowo-wózkowym?

Patrycjaa mi też termin na kalkulatorze wychodzi na 20 lipca no i ja również wciąż nie mam
objawów (troche mnie pociesza ze Ty też nie ) To chore ale marze o mdłościach chociaż malutkich :) Jutro idę na betę zobaczymy co wyjdzie.

Zuzu - masz trudny orzech do zgryzenia z ta praca. Nie zazdroszczę, ale na pewno będzie dobrze może na jakaś jogę przejdz :)?

Ostatnia edycja:
reklama
Patrycjaa zobaczyć fasolke było wspaniałe, choć jeszcze kilka tygodni temu nie miałam pojęcia, że tak szybko już można serduszko usłyszeć:D Jak już wcześniej napisała - tak się ucieszyłam z tego powodu, że już o niczym innym nie myślała, i w sumie żadnego pytania nie zadałam... Już tylko czekałam żeby wyjść i zadzwonić do męża:D I tak przez kilka dni chodzę i przypominam sobie to brzmienie, i próbuję mężowi powtarzać, bo jemu zostało tylko oglądanie zdjęcia;)

Do góry