reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Orchidea nagrywaj dźwięk, może pomoże na uspokojenie dzidzi w przyszłości :-) Nie miej wyrzutów sumienie i miej ich gdzieś bo dzwonienie tylko wtedy gdy cos chcem jest chamstwem po prostu. Ja też mam mamę lekarza i w najdziwniejszych sytuacjach oddzywaja się do mnie odlegli znajomi czy kuzyni, któryh nie widziałam 20 lat bo nalezy im sie pomoc mojej mamy. Ja już w takich sprawach podaje godziny przyjęc prywatnych mamy i poradnie przy szpitalu, gdzie przyjmuje państwowo. Uważam swoją dogą, ze nie mam prawa wymagać od mojej mamy by przy takich obowiązkach zajmowała się się jakimis pociotkami którzy dzwonią jak coś chca.
Corin lody powinno się jeść z rana bo do 12 nie wchodzą w biodra. Szukam dla Ciebie tego adresu, ale cos nie moge złapać. Ja też nie czuję ruchów i lekarz powiedział, ze do 20 tyg ma mnie to nie martwić :-) skoro inne wyniki są OK :-) Fryzjer to świetna inwestycja . Tulę Cię mocno.
Ja idę do szpital, żeby mama mnie zbadała- ma dyżur bo wczoraj miałam szmery w płuach i chce mnie skonsultować z ginem. Może połozy mnie na chwilę. Choc mam nadzieję, że zartowała :-(

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie zas w bloku ktos robi remont , matko świta jak to na mnie strasznie działa az mnie głowa rozbolała od tego wiercenia , nigdy mi to nie przeszkadzało a teraz to masakra jak mi to dokucza

Orchidea a te kobietki nie przesadzaja troszeczke , to ty jestes lekarzem że masz załatwiac takie sprawy zwłaszcza teraz jak jestes w ciazy , podaj im namiary rodziców i niech sami sobie dzwonia i to załatwiaja

Corin co do płakania to tez bardzo czesto z byle powodu płacze ,mój mówi ze to dziecko to bedzie taka beksa jak ja , ale gdzies to wyczytałam ze na tym etapie ciazy beda nas dopadac takie melancholijne nastroje to po prostu normalne

Veronique dzięki. Myślisz, że maść Zovirax też może być? Bo jestem w Irlandii i tu mają tylko to... Wiem, że przy opryszczce trzeba działać szybko, bo jak się rozkręci to jest problem na kilka tygodni.
I jeszcze chciałabym Cię prosić (jako moderator), byś nie pisała posta pod postem, jeśli twój jest ostatni - po prostu edytuj poprzedni :)
Ok przepraszam za te posty :) hmmm tak Zovirax tez moze byc tylko uwazaj naprawde zeby ne przenesc tego do pochwy ... bo wtedy moze byc duuuuuuuuzo gorzej :) dobra jest tez MASC cynkowa i odradzam paste do zebow ...
Ale sobie narobilam ... zjadlam sniadanie kolo 9 do tego czasu sam soczek kubus... i lyknelam sobie mama Falvit jak mnie zemdlilo !!!!!!!!!!!!!!!!!!
uhhh dawno tak nie mialam jem teraz grzecznie obiadek malenstwo sie zbuntowalo " Witaminki mamuska witaminki a OBIAD TO CO !!!! "
Alee jeszcze troszeczke mi ne dobrze zdarza Wam sie jeszcze taka ...sytuacja?

Ostatnia edycja:
margerita 3mamy &&&&& będzie dobrze zobaczysz jestescie kochane naprawdę dziekuje Wam :D :* Mailuj hihi no dźwiek piły kurcze ciekawe czy maleństwo by zasneło :D zapraszam was na żeberka z sosem surówe z kapuchy i ziemniaczki :zawstydzona/y:

Witajcie kochane. Niestety taka pogoda i samopoczucie, że ja tez w nie najlepszym nastroju. Znowu zwymiotowałam śniadanie a potem nie mogłam dojśc do siebie. Potem czekały mnie jeszcze zakupy i teraz dopiero jest jako-tako.
Corin nie martw się kochana , na pewno jest dobrze. Ja czasem nie czuje ruchów przez cała dobę a potem maluch się przeniesie w inne miejsce i popuka do mnie. Spróbuj sobie na czworakach postac czasem to pomaga, grawitacja pomaga blizej ściany brzucha się przesunąć i lepiej czuć, bo jak za jelita wlezie to wygłuszają.
helodorka możesz ten Zovirax stosowac , to zagraniczna wersja Heviranu czy Vratizolinu. Działa miejscowo i nie zaszkodzi
Orchidea ni kochana nie denerwuj się tym wcale, jestes w ciązy i powinno się ciebie wyrenczać a nie obciążac.
mailuj kochana jak trzeba to sie połóz na trochę a najlepiej wracaj zdrowa.
margaritta rozumie cię ja miałam we wtorek i też nerwy. Kurcze czy tak juz będzie do końca:szok: I własnie umówiłam się na połówkowe 24 lutego. Już mam nerwy:wściekła/y:
Idę gotowac obiadek. Placek po węgiersku rano mnie naszedł teraz się odechciało a chłopaki juz tacy napaleni, ze nie będę zmieniać:dry:
Veroniqa z tego co ja wiem to nie da rady tego przenieśc do pochwy bo wirus opryszczki genitalnej to inny wirus z tej samej grupy np. grzybica stóp i pochwy tez rózne wirusy a drożdżaki.

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy.
Właśnie wróciłam od fryzjera. Zrobilam chyba najgorsza możliwą rzecz. Poszłam bez konkretnego pomyslu na fryzurę i powiedzialam, że ma ciąć jak uwaza, najwyzej będę chodzic w czapce - w końcu jest zima. No i musze chyba zainwestować w jakąś twarzowa czapkę :baffled:
Mimo to czuję sie już troszke lepiej. Dół jakby sie spłycił.
Co do ruchów, martwie się bo czułam juz babelka, a teraz znów nic. Spróbuję sposobu Wisienki i połażę troche na czworaka :)
Co do opryszczki nie pomogę, bo na szczęście jeszcze nigdy nie miałam.
Orchidea, na twoim miejscu dałabym tesciowej numer do mamy, niech sobie załatwia bezpośrednio, nie denerwując cię po drodze. Albo zrzuc to na meża, niech on robi za negocjatora. Szkoda nerwów.
mailuj, szpitalem sie nie stresuj. Najwyzej poleżysz i poodpoczywasz sobie kilka dni :) Tylko ci to na dobre wyjdzie ;-)

wisieńka ja miałam wczoraj placki ale z sosem pieczarkowym :-) i powiem Wam ,że wcale się lepiej nie czuje w 2gim trym. a nawet mam mniej energii niz w 1szym,no ja na szczęscie nie wymiotowałam wogóle ale wisieńka może cos lekkostrawnego jedz z rana hmmm sama nie wiem Corin to aż taka złą masz ta fryzurę teraz ?? :baffled: dawaj tutaj fotke może super wyglądasz a tylko Tobie sie nie podoba kurcze.ja do wizyty odliczam chociaż jeszcze 12 dni zostało ;-)

reklama
Wisienko a tutaj mam taki artykul "
Opryszczkę wargową i genitalną wywołują różne wirusy.
Nieprawda, Wirus jest ten sam (Herpes Simplex Virus), ale dwa różne jego typy HSV-1 i HSV-2. Pierwszy powoduje zmiany w obrębie jamy ustnej, nosa lub na genitaliach. Drugi głównie na genitaliach; u kobiet zmiany dotyczą błony śluzowej sromu, pochwy i szyjki macicy, u mężczyzn - napletka, żołędzi i skóry penisa. U obu płci opryszczka genitalna może też zaatakować okolice odbytu i cewkę moczową. Zmiany są takie, jak przy opryszczce wargowej. Tą genitalną można się zarazić podczas stosunku seksualnego. "
Opryszczka wargowa może się przenieść na genitalia podczas uprawiania tzw. miłości francuskiej.
Prawda. Takie prawdopodobieństwo istnieje. Jeśli na ustach partnera widać pęcherzyki opryszczki i dojdzie do tzw. kontaktów oralnych, wirus typu HSV-1 może się przenieść z ust na narządy płciowe. Żeby się tego ustrzec, na czas choroby trzeba zrezygnować z kontaktów seksualnych "
GLownie chodzilo mi o to ze podczas seksu Oralnego mozna zarazic tym wirusem miejsca intymne
Corin wloski nie zeeeeeeby odrosna :-*

Ostatnia edycja:
Do góry