reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

No i proszę! Dopiero nadrobiłam zaległości, a tu wszystkie zwiały:-(
Mnie brzuszek jeszcze nie swędzi, ale za to cyce i bolą:zawstydzona/y: no ale niech rosną wreszcie do jakiegoś porządnego rozmiaru:tak:
Lookne na ten blok czekoladowy, może i ja zrobię...:-)

reklama
no i spanikowałam..... brak objawów wywołał u mnie takiego stresa, że wyciągnęłam męża do szpitala.... oczywiście okazało się, że wszystko OK, ale bez tej wizyty bym chyba oszalała......

ja spowrotem w łóżku, a mąz wyprawiony do pracy...... idę spać...... dobranoc....

Hej, ja wpadlam w jakiś mega dół dzisiaj... Od rana siedzę i ryczę, sama w sumie nie wiem czemu. Od trzech dni pobolewa mnie brzuch, ruchów znów nie czuje a do wizyty jeszcze 2 tygodnie i chyba to wszystko razem wziete wplywa na moje samopoczucie.

Zezarlam lody (o 8 rano!!) i wcale mi nie pomogły na chandrę. Chyba sie wybiorę do fryzjera. Niech ktoś zabierze ode mnie ten ponury nastroj...

Ostatnia edycja:
Corin, rozkręcisz się zobaczysz!!! uda Ci się!!!! zapomnisz o chandrze... wlącz se muzyczkę..... relax spróbój dla dzidzi... ja tez ostatnio zbytnio nie czuję babla.... takż espokojnie..... może ostatnio sie wyszalal w brzuszku.... i juz chce spokoju.... Bedzie dobrze!!! Cmok!

Ja wlaśnie zjadlam sniadanko... kanapeczki z serkiem twraożkowym ze szczypiorkiem... muszę odczekać i witainki wziąśc bo ostatnio jak lykam po posilku od razu to ladauje pisilek i tabsy w kibelku.... ech..... . Zbieram się do pracki.... a takiego mam lenia że szok.. ale cóż poradzić jak mus to mus przynajmniej szybko mi moja tydzień jutro już pt i 2 tyg i usg polówkowe.... heheh juz sie nie mogę doczekać... zazdroszczę tym mamuśkom co wiedzą kogo noszą pod serduszkiem.... oki idę sie zbierać cmoki laski i polecam czekoladę.... troszki endorfin!!! Cmok! albo zakupki na chandrę.. i juz!

Ostatnia edycja:
Hej, ja wpadlam w jakiś mega dół dzisiaj... Od rana siedzę i ryczę, sama w sumie nie wiem czemu. Od trzech dni pobolewa mnie brzuch, ruchów znów nie czuje a do wizyty jeszcze 2 tygodnie i chyba to wszystko razem wziete wplywa na moje samopoczucie.

Zezarlam lody (o 8 rano!!) i wcale mi nie pomogły na chandrę. Chyba sie wybiorę do fryzjera. Niech ktoś zabierze ode mnie ten ponury nastroj...

ojjj Corin ja dzisiaj tez lipa czuje sie tak ... ajjj brak slow ... wyciagnelam rano stare basnie i zaczelam czytac jesli to ruchy mojego fasolinka to rusza sie w tylko w nocy to moje pierwsze dzieciatko .... wiec moge sie mylic ale dzisiaj w nocy poczulam wyraznie jakbym miala motylka w brzuchu takie trzepotanie .
Corin mi lekarka mowila ze czasami babelek moze sie tak ulozyc ze nie bedziesz czuc ruchow ... bo jest jeszcze maly ... i ma duze pole do manerwu nie smuc sie bo we dwie bedziemy tutaj ryczec
CALA noc i teraz boli mnie kolano ... :/ masakra jak rozprostuje to pstryka .... i wtedy bol przechodz na 15 minut
Jeden plus to zalozylam wyprane suche majtochy wyprane w tym proszku i nie swedzi ?! :-DDDDD aa i wiem dlaczego skora pomiedzy piersiatkami tak mnie swedziala odparzylam sobie :/ delikatnie .... dzisiaj ide na zakupy kupie jakies sportowe staniki mam za wielki biust i te druty ... plus pot plus delkatna skora i moje czasami drapanie doprowadza do tego ze podraznilam sobie BARDZO skore ... wczoraj posypalam to maczka ziemniaczana

Ostatnia edycja:
Corin głowa do góry!moim zdaniem za wcześnie w 15 tyg by czuc ruchy,ja jestem w 17 i nie czuję i nie martwię się,lekarz powiedział,ze u każdej kobiety to jest różnie.Powiedział,że ok 20 tyg one stają się wyraźne.Co do chandry to niestety też czasem mnie napada,dobrze wtedy zrobić coś dla siebie,wyjśc do sklepu,kupić sobie choćby drobiazg lub po prostu obejrzeć fajny film.

balkan bardzo się ciesze,że wszystko w porządku ufffff trzymaj się ;-)

Corin kochana takie niepokoje są normalne a co do braku objawów to chwilowe,jesteś juz w 2 trymestrze i masz prawo super się czuć a brakiem ruchów sie nie przejmuj ja mam panike srednio co 2 dni:nerd: widocznie pestka inaczej się ułożyła :nerd:...No głowa do góry!!!! :* buziam Cię i prosze nie denerwuj juz się tak.:sorry2:

Hej dziewczyny :-) Wiem, że było to już poruszane na forum, ale nie mogę znaleźć. Robi mi się opryszczka wargowa - czy mogę używać zovirax? A jeśli nie, to co stosować, żeby się nie rozkręciło?

reklama
Corin, jak się denerwujesz, że coś jest nie tak, to idź do lekarza wcześniej - ja tak właśnie zrobiłam, bo inaczej bym zwariowała, mimo, że wizytę mam w najbliższy poniedziałek..... z własnego doświadczenia wiem, że w takim przypadku żadne poprawiacze humoru nie zadziałają, bo i tak będziesz miała w głowie myśl, że coś jest nie tak - ja się we wszystkim dopatrywałam symptomów tego 'czegoś nie tak'.....

a'propos ruchów to jestem w 16 tyg i ruchów nie czuję, ale to różnie podobno i różnych kobiet bywa....

Do góry