reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

veronique mysle ze margerita ma racje, stosuj masc, czym szybciej reagujesz tym lepsze moga byc efekty. Ja nie narzekam na swedzenie itp, za to mecza mnie takie mini upławy..to tez ponoc normalne, ale bielizne zmieniam 2 razy dziennie - co najmniej..
kwoka no kochana to sie nacierpiałas.naprawde współczuje i nie zazdroszcze, ale masz racje z bólem trzeba walczyc i starac sie go niwelowac, bo nasez złe samopoczucie odbija sie na bąbelku. dobrze, ze jest zdrowy i sie rozwija. Oby przestało cię boleć, bo wyobrazam sobie jak to moze utrudniac zycie, trzymam kciuki:)

Ostatnia edycja:
reklama
psota: mnie nic nie promieniuje (na szczęście) ból usadowił sie pod pośladkiem i siedzi. Najbardziej mnie boli, jak dłużej posiedze a potem chodzę, albo przy schylaniu. Siedząc staram sie miec nogi wyprostowane (na kanapie) i wtedy nie potrafię tej nogi zalozyc na druga, bo boli bardzo. Przed ciążą miałam problemy z kręgosłupem, a teraz brzuchol dodatkowo obciąża kręgi i zastanawiam się czy to nie od tego.

kwoka, współczuję i cieszę sie ze już ci lepiej.

Veronique- struktura włosków moze sie zmieniać.. Jeśli nasze włosy staja się grubsze, mocniejsze i szybciej rosną, to prawdopodobnie łonowe też.. A jesli chodzi o wydzielinę, to lekarz powiedział mi wczoraj, że w ciaży pochwa jest duzo bardziej nawilżona i dlatego cały czas cos sie wydziela, ale to normale. Oczywiscie wytłumaczył to bardziej fachowo, ale ja pałeczka nie umiem powtórzyć :-p

hej ciezarowki chcialam sie zameldowac i za razem sama nie wiem nie pozalic sie lub dostac moze wsparcie...
W poniedzialek wyprowadzilam sie od meza doszlo do tego ze szarpal mnie pod koniec tygodnia, rzucil na lozko...dzis bylam na wizycie w przychodni u nas na szczescie z dzieckiem wszysto w porzadku serduszko bije sluchalam na tym malym urzadzeniu pani doktor powiedzialam co sie stalo napisala w karcie i mam podstawy do sprawy rozwodowej.Jestem u rodzicow i zdrowie dzieciatka najwazniejsze mam nadzieje ze wesprzecie mnie w tych trudnych chwilach...
Wiecie ze nie dawal pieniedzy ani na dom ani na zycie nawet na ostatnia wizyte do lekarza a teraz juz zada widzen z dzieckiem i wiadomosci o wizytach... niby wyjechal z miasta... mam go dosc ale mam nadzieje ze wytrzymam ta walke... tak to bylam ta najgorsza a teraz wypisuje ze mnei kocha i skarbie kochany ten czlowiek jest chory psychicznie normalnie...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hej ciezarowki chcialam sie zameldowac i za razem sama nie wiem nie pozalic sie lub dostac moze wsparcie...
W poniedzialek wyprowadzilam sie od meza doszlo do tego ze szarpal mnie pod koniec tygodnia, rzucil na lozko...dzis bylam na wizycie w przychodni u nas na szczescie z dzieckiem wszysto w porzadku serduszko bije sluchalam na tym malym urzadzeniu pani doktor powiedzialam co sie stalo napisala w karcie i mam podstawy do sprawy rozwodowej.Jestem u rodzicow i zdrowie dzieciatka najwazniejsze mam nadzieje ze wesprzecie mnie w tych trudnych chwilach...

Anulka - tak mi przykro......Dobrze zrobiłaś, że się wyprowadziłaś. Daj sobie czas na smutek...bo przecież nie napiszę Ci, żebys się nie przejmowała, bo jesteś w trudnej sytuacji. Trzymam kciuki, żeby teraz juz było lepiej, a przede wszystkim spokojniej....

widzisz Anulka bardzo dobrze postapilas mowie Wam mialam kontakt z Anulka caly czas to co ona przeszla z tym potworem to ISTNY HORROR ... :( biedna... Dzieki Bogu dzieciatku sie nic nie stalo...
A z tym swedzeniem kurcze myslalam ze sama jestem zadzwonilam do gin i poiwiedziala ze jesli wydzelina bo moja jest lekko zoltata taka kremowa... ale jak ma normalny zapach to ok ... a swedzenie od tego moze byc ze ja zawsze sie depilowalam na 0 ... a teraz zaroslam brzydko pisząc i jak wydepilowalam te wszystkie wlosy... to lepiej sie czuje .
Maqnio ja tez 2 razy dziennie zmieniam bielizne i dziewczyny wystrzegajcie sie tych ... wkladek higenicznych naprawde.... :/ bo podobno nie za dobrze wplywaja .. zwlaszcza jak sie ma te uplawy mi lekarz powiedzial ze lepiej czesciej zmieniac majtochy nizeli ... te wkladki ...
Poza tym powiedziala zebym zmienila PROSZEK do prania na ten dla dzieci Lovela bo przyczyna swedzenia tez moze od tego być .
A przypuszczam tak dlatego ze moj malz... pomiedzy udkami tez ma jakies czerwone kropeczki... od bokserek... :| Wiec moze cos z tym proszkiem bo mam fizia na punkcie plynow do plukanioa im bardziej byl armomatyzowany tym lepszy... a moja gin powiedziala ze ... w ciazy powinno sie zyc prymitywnie zwlaszcza jesli chodzi o bielizne prac w szarym mydle:| SZOK .... ze to jest najbezpieczniejsze bo wszelakiego rodzaju swedzenia sa od proszkow ....
A ja zjadlam kapuche z goloneczka :| ale same chude miasko ... :* buzi buzi w brzusi

Anulka, trudno cokolwiek w takiej chwili radzić, bo przemoc w stosunku do ciężarnej jest niewybaczalna - wogóle jest niewybaczalna, ale szczególnie w takim stanie.....

Z drugiej strony coś Was kiedyś łączyło i to całkiem niedawno skoro jesteś w 16 tyg.....

Też uważam, że dobrze, że się wyprowadziłaś, ale teraz tylko do Ciebie należy decyzja, czy warto walczyć o małżeństwo, czy lepiej nie narażać się na tego typu sytuacje w przyszłości....

Ogromnie Ci współczuję, ale na szczęście wszystko z Maleństwem jest OK, więc myśl teraz tylko o tym - ochłoniesz troszkę to przyjdzie czas na podejmowanie decyzji....

anulka ja tez uważam, że w tej sytuacji najlepsze co mogłas dla siebie i dzidzi zrobic to sie wyprowadzić od niego.Trzymam mocno za Ciebie kciuki, żebys juz nigdy nie musiała przechodzi przez tak trudne chwile. Masz rację - maluszek jest najważniejszy. Mam nadzieje, że wszystko co najgorsze masz juz za sobą, całe szczęscie ze masz wsparcie rodziców - nie jesteś sama a to bardzo istotne, no a poza tym masz Nas - zawsze wirtualnie wesprzemy:) Zycze ci Kochana, żeby przed Toba były juz tylko te dobre chwile i zebyś spokojnie odczekała lipca.
veronique kurka faktycznie moze jestes po prostu uczulona na proszek, to tez sie czesto zdarza, zmien go i zobacz co sie bedzie działo:)

Ostatnia edycja:
ja wczesniej nie mialam wydzieliny a teraz to nieraz jak sie podniose np z lozka to uczucie jakbym moczu nie wytrzymala na szczescie to tylko ta wydzielina a jest taka jak z podniecenia taka sliska<zawstydzony> teraz raz jest raz nie ma...

dziekuje dziewczyny bede silna dla malenstwa a nad moim malzenstwem nie mam co sie zastanawiac bo to nie pierwsza sytuacja taka a tym bardziej teraz mu tego nie wybacze kiedy w ciazy jestem a on mna szarpal nawet gryzl w reke dopiero jak krzyknelam "dziecko" to sie opamietal.nie mam czego zalowac wiele dziewczyn zachodziw ciaze i daje sobie rade ja tez bede silna i dam rade i wychowam dzieciatko bo bedzie tylko moje :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
anula tak trzymaj!!! będziesz super mamą!!! przynajmniej Twój dzidziol bedzie miał sokojne dzieciństwo, bez agresji krzyków i przemocy, i na pewno dasz sobie radę!!!!

Do góry