reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

ale naskrobałyście, do klubu wielkich stóp nie dołącze bo ja mam roz 38 wzrostu 160, M 44 i 182 cm, a dzieciaki ponoc do dziadków sie przydaja, ponoc!!!! moi rodzice nie sa zbyt wyrosnieci. Moja córcia niby szczupła ale juz ma długoe nogi, chyba bedzie wysoka jak tatus.
Mam kolezanke o wzroscie 186 ma problem z facetami bo rzadko który jest wyzszy od niej no i zeby jeszcze był nia zaintersowany, jak na razie szuka....
em_ka to twoje gadzisko nawet sympatycznie wyglada, ale chyba nie trzymalabym go w domu, moge co njawyzej sie popatrzec
kasiulek Sliczna ta Twoja córeńka

reklama
Witajcie, ja juz wrocilam... mąż pogral w ręczną wiec poczekalam na niego przy okazji obejrzalam... jak chlopaki grają... heh kocili sie jak male dzieci heheh ale posmialam sie z nich a teraz padam na ryjek idę pod prysznic bo jutro na rano i do 15 tej... a mówią ze nl pracuje 5 godz hehe ;-) Cmoki dla was.
Ja To niska a mąż wysoki no zobaczymy ale zawsze chcialam byc wyższa bo w siatę gralam i musilam skiką nadrabiac ech... i córa czy syn moze być wysoki hehe nie bede plakać.. ale z tych paluchów się śmialam. Męzowi czytalam i on no co ja mam ladne itp i się przekomarzaliśmy heheh śmeichu bylo.
Emka ale masz zwierzątko.... bala bym się ........
Ide pod prychol bo coś woń nie ta... heheh i zjeść coś i do lozeczka na Usta Usta! Cmoki i milych nocek życzę wyspanych..... dzis male mnie nie bedzie chyba lskotac bo wytelepalam caly dzień heeh ukolyslam także ma chyba spokój wkńcu... heh i pewnie se myśli no wkoncu siadla na dupie..... wredna mauska choroba lokolomycja heheeh ;-) Milych snów

gon1a, no właśnie ze względu na moje 180 znalezienie chłopaka też było problemem, i za dużo ich nie miałam, ale to może i dobrze, a za to teraz mam wspaniałego męża i nawet obcasy mogę spokojnie przy nim włożyć:) choć jednak gdy już w podstawówce miałam 178 to wydawało mi się to straszne...
To i ja uciekam spać... może jeszcze coś poczytam... dobranoc

A ja pewnie nie mam już z kim pisać, bo pewnie wszystkie śpicie. No cóż dopiero wieczorkiem późnym mam troche czasu. Tak to juz jest jak ma się przynajmniej jednego malucha w domu. Doskonały wypełniacz czasu.
Co do konfliktu serologicznego to ma podstawie grup rodziców ocenia się tylko ryzyko istnienia konfliktu. Równie dobrze dziecko może mieć grupę RhD - (Ujemny), więc nie ma mowy wtedy o konflikcie. Ale tego dowiemy się dopiero po porodzie. W czasie ciązy kontrolę przeciwciał (tzw. odczyn Coombsa) należy wykonywać nawet co 2 miesiące u RhD ujemnych kobiet i ze 2 razy w ciązy u RhD dodatnich (koniecznie 28-30 tydzień, bo wtedy jest największe ryzyko immunizacji). W Polsce nie prowadzi się profilaktyki konfliktu w czasie ciąży. Immunoglobuline podaję się jedynie po porodzie, po poronieniu i zabiegach typu amnipunkcja. Immunoglobulinę podaje się tylko tym kobietom RhD ujemne które urodziły dzieciaczki RhD dodatnie i mają ujemny odczyn Coombsa. Jeśli kobieta już wytworzyła przeciwciała anty D, immunoglobuliny sie nie podaje. Ale spokojnie, przy prawidłowo przebiegającej ciąży immunizacja następje bardzo bardzo rzadko.

Bry, powiedzmy że jestem wyspana...

Dziś w nocy byłam na usg 3D :-D i okazało sie że jednak mam bliźniaczki, dwie dziewczynki... :-D Buźki były bardzo niewyraźne, ale matko, ile one miały włosów.... Muszę sprawdzic co to jest jak się śnia takie obrosnięte dzieci :-D

Elzbietko, co to za grupa krwi D? Zawsze mi się wydawało że jest tylko 0, A, B, AB

em_ka obserwuj moją cytrynkę, bo dziś powinna mienic się w pomaranczkę (mam nadzieje) :-D

Witam... ja się nie wyspalam i zaraz wychodze do pracy...
Corin D to antygen ja mam 0rh + D najsilniejszy antygen...... moja mama tez sie zdziwila jak to D co to hehe ale teraz robią takie jakies wymysly z antygenami to bylo juz dawno ale etraz na wynikach nawet to piszą... sama bylam zdziwiona.....
Oj spadam dopracki a tak mii sie nie chce........szokkk spę na stojąco.... a dziś w szkole do 15 wrrr...... zrobilam se salatke wiosenna z mięskiem... na okienku wszamię jak bede miala czas bo te moje dzieci.... wrr.... ale cóz... hehe oki spadam bo się spoźnie! Milego dzionka... a jak wrocę to bede nadrabiac wasze znaczki... cmok

cześć Dziewczyny!

Corin, a Ty za dnia nie możesz chodzić na USG za dnia? ;-) ja dziś w nocy usłyszałam, że ułożyl się kopytkami do przodu i trzeba ciąć.....:-)
połączenie ciąży z nóżkami, które muszę na piątek do wódki zrobić na przyjście znajomych.....

wczoraj ścięłam i pofarbowałam włosy - zgodnie z przesądami będę miała głupsze dziecko.....:-D

reklama
Corin RhD to jest właśnie nowe oznaczenie czynnika Rh. Nową nazwę wpowadzono w tamtym roku i na wyniku zamiast Rh ujeny lub dodatni będzie widniało RhD. Wynika to z tego że czynnik Rh składa się z wielu antygenów. D jest najsilniejszy i tylko ten jest brany pod uwagę w transfuzjologii (u osób nie posiadających przeciwciał). Ale generalnie do każdego antygenu krwinek czerwonych można wytworzyć przeciwciała, dlatego RhD dodatnie kobiety też powinny mieć robiony odczyn Coombsa.

Do góry