reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
elzbieta u mnie jest ciezko ten termin z OM wyznaczyc z tego powodu, ze nie mialam normalnego okresu, jedynie sztucznie wywolany progesteronem ok 9 pazdziernika, a wychodzilo na to ze 2 tyg pozniej zaszlam w ciaze. Nie mam napisane + / - na USG i wlasnie to mnie zastanawia. Ale mysle ze jak wg wielkosci dziecka to powinnam byc w takim terminie jaki mam na suwaczku mniej wiecej. Choc dokladniej zapytam lekarza 25 lutego, bo ciekawi mnie to bardzo...

hanami to trzymam kciuki zeby ci dobrze ten egzaminek poszedl. Ja czekam na cieplutkie dni zeby moc sie z koncu z Toba spotkac. Mozemy sobie wtedy isc do Retiro i pokarmin te olbrzymie ryby w jeziorku :-D

Corin ja tez chcem kluchy slaskie, jacieeeeeeeeeeeeeee z takim sosem i kawalkami mienchaaaaaaaaaaaaaaaaa :-D ja juz o jedzeniu a co dopiero zjadlam obiad. Oj ale glodomor ze mnie, musze sie kontrolowac bo bede jak kaszalot wygladac za niedlugo :-D

Anula1989 zazdroszcze ze juz mieszkacie sami. Ja jeszcze przez dlugi czas bede mieszkac z tesciowa bo innego wyjscia nie mamy. Mieszkanie jest duze ale wiadomo ze to nie to samo co mieszkanie samemu. Po mojemu moze byc zrobiony tylko nasz pokoj niestety i troszke mnie to dobija, no ale jak mus to mus :-(

Hej! jestem znowu :)

Corin - ładne zdjęcia, normalnie urodzeni zwycięzcy :tak:No i dobrze wyszło z tym obiadem..
Hanami - trzymam kciuki za pozytywny wynik egzam.
Anula - tez mysle ze Twojemu tacie niedługo przejdzie foch, zobaczysz.. A, i dzieki za pomysł na smażone ziemniaki z przyprawami :-)

Kupiłam dziś faworki bo zrobienie ich trochę by zajęlo a ja musialam zjesc już! :-p

Emka, a na Twoim miejscu bym się trzymała tego terminu licząc od 9 października. Ja też liczę od OM, a wg USG to raz było młodsze, a na następnej wizycie starsze niż na wg OM. To zależy od wielkości Człowieka i jak go zmierzy gin.

My też jeszcze długo sami nie będziemy, mamy dla siebie jeden pokój. Mieszkamy z moimi rodzicami i bratem. Nie jest źle, ale też marzymy o własnym "m".

no danuska to mozemy sobie reke podac :-D z tym ze ty masz troszke inna sytuacje, bo jestes u swoich rodzicow i masz troszke wiecej do powiedzenia niz ja :/ no ale coz... zobaczymy jak to dalej bedzie.

No tak Emka, u mojej teściowej to ja bym nie wytrzymała... ale mój M. jest w takie sytuacji jak Ty. No cóż musimy jakoś dać radę. :-)

Kurczę czytałam o tych bólach krocza, jak po ostrej jeździe rowerem. I trochę się niepokoję, bo znalazłam dużo takich wątków na forach, ale takie uczucie mają dziewczyny od okolo 30 tyg ciąży. Nie wiem czy tak ma być...

Dzieki dziewczyny za kciuki za egzamin, juz drugi raz podchodze, brrr
Orchidea, mialam egzamin na tlumacza przysieglego - tyle sie napisalam ze jeszcze mnie lapa boli!
Corin, z tymi wynikami to nie wiadomo, ale z reguly zdaje tylko kilka osob, najgorsze jest to ze nikt w sumie nie zna kryteriow oceniania, i nie ma wgladu potem do egzaminu. Ale co tam, co bedzie to bedzie, wyniki dopiero w maju...
Emka, taaa te ryby to jak wieloryby w tym Retiro, podobno chinczycy je lowia nielegalnie po nocach i potem serwuja w restauracjach, taki mit krazy....A niech sie juz ciepelko pojawi to sie wybieramy na ciuszki! I lody!

A ja sie dalej obijam. I rozmyslam co na kolacje, hehe!

hanami no dzięki za wyjaśnienie,bo widocznie nie doczytałam :zawstydzona/y: to 3mam kciuki obyś zdała :tak: no właśnie ja też bym coś pochłonęła i myślę co :baffled: narazie nie mam głowy,bo skoki oglądam :zawstydzona/y: :-D

Danuska, mnie tez dzis tak pobolewa, nie wiem jak to opisac, takie ciagniecie, raz niby w podbrzuszu, raz mi sie wydaje ze w kroczu...ale wiesz, lepiej nie czytaj i nie szukaj powodow na forach czy stronach internetowych, po co sie niepotrzebnie stresowac... To chyba normalne takie pobolewanie, wszystko sie rozciaga, naciaga... Mam nadzieje ze to to, ja na razie sobie leze i staram sie o tym nie mysec.

Co do mieszkania, my jestesmy na razie w neutralnej sytuacji ze tak powiem - tesciowie mieszkaja nad nami, ale my mamy taka mala klitke, jeden pokoik, lazienka i praktycznie kuchni nie ma - mala kucheneczka elektryczna. Ale mam, wspaniala tesiowa nie dosc ze nam czesto gotuje, to jeszcze mi to znosi na dol i pyta na co mam ochote na kolejne dni...! Ale tez juz bym chciala byc w 100% na swoim, gotowac ile wlezie itp...
A przeprowadzimy sie dopiero gdzies we wrzesniu - bo jeszcze nie wiemy gdzie bedziemy mieszkac - raczej chcemy sie wyniesc z Madrytu.

reklama
hanami do Mostolesu sie przenies :-D bedziemy blisko siebie ahahha :-D ja jestem za!! przynajmniej mialabym z kim gadac i wychodzic na spacery :-)

Do góry