reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

cześc dziewczyny

wpadłam się z wami przywitac, bo zafasolkowałam:-), i prawdopodobnie w lipcu zawitam na porodówce. Moja ciąża jest nieplanowana (podobnie jak pierwsza) ale najlepsze są niespodzianki, mam już wspaniałego 19 mies. synka, na którego temat mogłabym pisac i się rozpływac baaardzo długo:tak:.
Czuję dobrze, tylko podobnie jak z Karolkiem zaczął mnie dopadac ciążowy śpioch, ale cóż takie uroki, u gina pierwsza wizyta już była, więc mój kropek potwierdzony:tak:, następna wizyta za trzy tygodnie i wiadomo, masa badań do zrobienia.

Będę wpadac w miarę możliwości, bo piszę zazwyczaj jak mój synek śpi (wiadomo - ma ciągoty do komputera:-D) no a po drugie, piszę na zamkniętym z dziewczynami z pierwszej ciąży, może już się tu zameldowały, a może dopiero zameldują, bo jakoś tak się u nas posypało :)

Miłej nocki i całuski w brzuszki.

reklama
Patrycja hej. To lleż i wypoczywaj. Ja mysle, żeby zalożyc też temat poznajmy sie i listę lipcowek prowadzona przez jedną osobę, ktora będzie tylko w jednym poscie dopisywac przez edycje nowe lipcówki. Nik i termin porodu)))
Spaczyna witaj i zapraszamy serdecznie, fajnie, że nas coraz więcej. Pogodnej ciązy życzę:-):-):-):-):-):-)

hej male ciezaroweczki witam sie porannie ostatnia chyba poszlam spac a widze ze znowu tu sama jestem ...mialam problem ze snem:( do tego snilo mi sie ze poronilam ahh sama nie wiem jak mam interpretowac ten sen:( jeszcze wiekszy niepokoj ten sen mi wniosl...
milego dnia zycze:* u mnie deszcz pada :/ a mialam isc onczyc zalatwiac sprawy urzedowe ahh
Witam nowe zafasolkowane :)fajnie ze jest nas coraz wiecej :)
Wisienko moze ty zalozysz tego posta i bedziesz nim sie zajmowac:) fajnie by bylo :) masz racje:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześć ciężarowki :)

Serdecznie witam wszystkie nowe fasolki :)
Anulka -> sny interpretuj odwrotnie :) Czyli, że wszystko jest i bedzie dobrze :)

Ja wczoraj szukalam w necie informacji nt. lotów i znalazlam, ze do 3 miesiąca nie powinno się latać, ze grozi poronieniem, albo deformacja lub zatrzymaniem tworzenia się pojedynczych organów. No i ryczałam dwie godziny.
Tak czekałam na ten wyjazd. Bilety mam juz od czerwca. Nawet odliczam co do dnia. A tu... klops.

Cieszę się z ciąży, jak szalona, i zrobie wszystko, żeby ją szczęśliwie i zdrowo donosić, ale ten wyjazd... to było spełnienie moich marzeń. I znów mam świeczki w oczach.

czesc dziewczyny :)
przedewszystkim gratuluje i zycze wam spokojnej calej ciazy i zdrowych dzieciaczkow.
mam nadzieje, ze obejdzie sie bez wiekszych atrakcji i spokojnie doczekacie do terminu.

zyczy wam tego z calego serca mama lipcowa 2008 i przyszla styczniowa 2011

Witajcie lipcoweczki!:) U mnie dzis wieje, ze hoho, ale za to swieci sloneczko i to jakos tak optymistycznie nastraja.:)

Corin
, ja lece do Polski 23, tez z przerazeniem czytalam o lataniu, ale jednak sie zdecydowalam. Bo nigdzie nie ma wprost napisane, ze lot wywola poronienie, czy deformacje. Wierze, ze ciaza jest zdrowa i wszystko bedzie dobrze. Co innego, gdyby ciaza byla zagrozona lub wystapily by jakies plamienia. W pierwszej ciazy tez latalam w pierwszym trymestrze i dzis jestem dumna mama slicznego i madrego chlopczyka. Cala ciaza przebiegala bez problemow.

Wisenka, dobry pomysl z tymi watkami, bo podforum bedzie bardziej czytelne i przejrzyste, ja niesmialo tez proponuje Twoja kandydature, bo widze, ze duzo sie udzielasz i w ogole fajnie angazujesz:)

Anulka, glowa do gory, to byl tylko zly sen! A sny podobno interpretuje sie na odwrot! Teraz tylko pozytywne myslenie i bedzie dobrze. Tule mocno!

Ostatnia edycja:
Hej hej;-)Corin ... Ty się tak nie martw kochana widze,że masz tak jak ja ... naczytasz się a pozniej głowa pełna zmartwień.Ja dziś znowu niewyspana :no: wczoraj do pózna nie mogłam zasnąc myslałam i myslałam ,wstałam dzis po 8 zrobilam zakupy..sniadanie i padam normalnie zasypiam...ale będe walczyła nie poddam się:-D

hej laseczk moze macie racje ale ani nie mysle ani sie nie zamartwiam a tu taki sen mam nadzieje ze to odwrotnosc:) ja wlasnie wrocilam z miasta na szczescie urzedowe sprawy zalatwione :) i luz :) ahh u nas pogoda tez lipna padalo wieje:/ale czego sie spodziewac po jesieni:)dobrze ze mamy terminki na lipiec czyli cieplutko :)i spacerki hehe

Anulka nie myślisz ale gdzieś to w podświadomości siedzi... nie ma co się stresować snami ..cieszę sie,że sprawy załatwione;-) a co do pogody to ja nawet nic nie pisze ...brr nie lubie zimna.. aby do lipca:-p

reklama
Margerita moze masz racje zaczynam myslec tylko pozytywnie ale jak widac 10 dni do wizyty chyba zjade na zawal do tego czasu no chyba ze nie wytrzymam i zadzwonie jak pani mowila w poniedzialek i poprosze pana gina zeby jednak mnie w czwartek przyjal...zobacze bo czwartek to prawie koniec 6tc bedzie u mnie...

Do góry