reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

mała monis- naprawde wiem co czujesz.. sama przez to przechodziłam..ale chodziło o co innego.. Ja poszłam na kontrolne usg transwaginalne i okazało się, że mam guza, nie guza.. podobna akcja, co u Ciebie - biopsje, wycinki itd. znowu informacja, że to jednak nie guz.. leczenie, utrata ciąży, pęknięcie torbieli, a teraz nic.. jest czysto.. naprawde wiele przeszłam.. Życzę Ci aby u Ciebie tylko ostatnia część się sprawdziła..

My jutro objazdówka po lakarzach.. zaczynamy od 8 rano - trzymajcie kciuki

reklama
Witajcie przedmajówkowo :)

U nas nocki były ostatnio ok, a dziś znów 4 pobudki na smoka, a przy tym popłakiwanie. Hmm...Mam nadzieję, że Kinga tylko odreagowywała w nocy wczorajszy dzień. Dziś pochmurno i nie wiadomo jak to będzie ze spacerami, bo na deszcz się zanosi.

daga, przy takich sąsiadach to impreza wskazana :)

konwalianko, kciuki zaciśnięte! Daj znać po wizytach! Powodzenia!

psota, pięknie sobie wypoczywacie! Zazdroszczę...

sylwia, basieniak i reszta
, buziaki :****

Witajcie mamusie !

U nas jakos leci Nadia złapala przeziębienie bylam u lekarza ,zważyłam przy okazji waży dobrze bo 13 kg ,kurujemy się dziś w domu .czekam na pieniążki ,wypałty mąż chyba nie dostanie przed majówką:no:a i dużo z tego pieniędzi nie będzie ,bo brał zaliczki żeby za cos żyć ,na szcześćie ja chyba w maju dostanę troche pieniędzy z MOpsu ,także jakoś to bęndzie,muszę kupić Nadii ubranek bo już ledwo co ,ani po domu ani na wyjscie ,przy okazji może cos sobie znajdę ,no i jeszcze do fryzjera by się przydało trochę podciąć włosy ,dlatego czekam tak na pieniądze :)
monia Nadia na kolacje zazwyczaj ,jakąś kanapeczke,kaszke ,naleśniki no różnie ale zawsze popite mlekiem na koniec :)
silvia super że wypoczęłaś :)
daga współczuje pogody ,oby szybko się poprawiła :)
psotko wypoczywajcie ile wlezie !!!!:-)
konwalianko tak mi przykro z powodu tego wszystkiego ,życzę dużo siły :*
No i więcej nie pamiętam ,przepraszam ,zażądko chyba tu zaglądam :)miłego dnia :)

Witajcie,
ja melduję się że jeszcze w dwupaku. Dostałam dzisiaj skierowanie do szpitala, więc jeśli dzisiaj nic się nie zacznie to jutro szpital już coś zadecyduje.
No i nie podzielę się na FB kiedy się rozpakowałam, bo mój tel nie może się zalogować. Jakiś taki nieudany ten telefon mam :no:

Pozdrawiam wszystkie lipcóweczki i dzieciaczki.

Aneta, to szybkiego, w miarę bezbolesnego porodu.. napisz może nam eska?

Tesiu, monia witajcie i dziękuję

U nas niestety nie najlepiej.. rtg wyszło kiepskie, zmiany w płucach i oskrzelach, utajniony stan zapalny o nieznanym podłożu, wizyta u alergologa - do przewidzenia.. na podstawie wyników badań, wywiadu (wizyta trwała dokładnie 86minut) lekarz postawił diagnozę - astma dziecięca, wpisał Tymka na listę dzieci przewlekle chorych.. zlecił testy i nie było zmiłuj - trzeba było robić.. to koszmar, bo pielęgniarki pobierały krew z górnej części dłoni - krew się lała, mały histeryzował, wszystko zakrwawione - Tymek, ja.. naprawde ciężkie przeżycie dla naszej dwójki, mały od razu usnął w aucie.. Nie pisałam tego..ale muszę Wam napisać.. nie daję rady psychicznie czuwać przy łóżku i sprawdzać czy złapie oddech, czy ma jak i czym oddychać.. czy go puści ten duszący kaszel.. modlę się wtedy, każdorazowo aby już mu przeszło, albo aby to spadło na mnie..

dobrej nocy kochane!

hej, ja dopiero zwleklam sie z lozka. nie spalam calej nocy. usnelam nad ranem. u mnie szpital w domu, choc Aleksik juz jest bez goraczki i warjuje z babcia. Ja czuje ze mnie tez cos bierze, a nie moge byc chora i przedewszytskim nie moge wzasc zadnych lekow. w piatek mam zabieg pod narkoza.
konwalianka, wspolczuje i zycze duzo sily i wytrwlaosci. czy to jest ostateczna diagnoza?
Daga ja juz mam dosc tego zimna, juz nie mowie ze maja byc upaly po 25 - 30 stopni, ale troche tego slonca. bo normlanie deprecha lapie. nie mam ochoty na nic. Jak siostrzenica- kciukasy trzymam za szybkiego powortu do zdrowia. na co maiala zabbieg?
MOnia jak nocka
Aneta czekamy na wiesci
Tesia jaki ma rozmiar Natalia? i co ci jest konkretnego potrzebne?

Witajcie
silvia zdrówka dla Aleksika,bende trzymać w piąek kciuki za twoj zabieg .ja teraz bendę szukac takich bardziej wiosenno letnich ciuszków ,żęby miała troche i po domu i na wyjscie ,jakies body lub koszuleczki ,spodnie ,skarpetki ,bluzki z dlugim rekawem ,myśle że cos powinnam znalężć za niewilekie pieniadze na lumpku ,skarpetki może tylko w normalnym sklepie kupie ,bo już nie ma w czym biegac po domku:tak:a ta żabka moja to rosnie jak na drożdzach,teraz nosi ubranka na rozmiar 92 -98 ,a jak u was ?pewnie podobnie :)
aneta 85 trzymam kciukaski !!!! bendziemy czekac na wieśći
miłego dnia :)

reklama
Cześć Dziewczyny!

Moje dziecko, które do tej pory uważało, że do picia jest tylko woda i to w małych ilościach, polubiło soczki z kartoników pite przez słomkę. I pije teraz póki co o wiele więcej. Wiem, że sama woda byłaby zdrowsza, ale Kinga naprawdę bardzo mało jej piła (ok. 200 ml dziennie samej wody plus zupa, mleko, płynny jogurt).

sylwia
, będę trzymać kciuki za zabieg &&&&&&& A co to w ogóle za zabieg? Coś poważnego? Wybacz, jeśli pisałaś, a ja nie doczytałam...Dzięki, że pytasz :* Dzisiejsza nocka lepsza, ale moje dziecko póki co bardzo rzadko przesypia siurkiem w całości noce. Zazwyczaj ma 2-3 pobudki na smoka. I tak dziś też było.

tesia, Kinga nosi rozmiar 98, niektóre 104, ale to dlatego, że jest grubsza ciut od Nadusi - waży 15 kg. A ma 91/92 cm. A jaki rozmiar buta ma Nadia? Moja nosi 23. Ale np. adidasy są na styk, a takie sandałki czy tzw. szmaciaki są ok.

daga, oj Wy to macie z tą pogodą...U nas też dziś nie za ciepło, ale znośnie. Oby ucho Ci się nie rozchorowało :tak: Trzymaj się dzielnie :)

konwalianko, bardzo Wam współczuję...Musisz być dzielna Kochana, dla swojego Tymcia. Na pewno jest Ci ciężko - bez wątpienia. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży. A dla Tymcia duuuużoooo zdrówka :****

MIŁEGO DNIA!

Do góry