reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

hej, tez ostanio nie wchodze zbyt czesto (problemy), ale czytam regularnie. przeczytalam wypoweidz Alexandry i mam takie zdanie co ona. Mnie normlanie wzrokiem zabijano jak im opowiadalam jak tutaj podchodza do ciazy i noworodkow i dzieci. Aleksik pije mleko krowie (1,50 euro)od 9 miesiaca. a mm placilam 33 euro. jeszcze nie sprowadzam z Polski za 2,5zl zeby bylo taniej:rofl2: spytalam sie lekarza czy moge, bo aleksik zaczal przekraczac litrowa dniowke mleka mm, ktore w wielkich ilosciach szkodza dziecku (tak jest w luksemurgu). uwielia nabial ktorym ktorym zaookragla swoje zapotrzebowanie witamin. je warzywa i owoce, chipsy, frytki, parowki itp. Lekarz mowi ze jest zdrowy i kontynuowac tak dalej. teraz jest chory na angine, nie dostal antybbiotyku, napewno was to zdziwi bo dziecko ma samo zwalczac chorobe, do tego kazdy kaszel, katar , brak goraczki wychodzimy na dlugie spacery, nie bede kisila dziecka w domu. kupe wali zawsze jak wychodzimy czy na podworku czy w sklepie. moczy sie w blocie, przebiera paluchami w ziemi, wytrze raczki o ciuchy, a ja jestem wtedy szczesliwa. dzisiaj na sobie mial ciuchy Renato Balestra i pomagal wymieniac opone tatusiowi :-). szczepionki sa u nas obowiazkowe i darmowe. mam wykaz na ksiazece i je przestrzegam. potwierdzam co pisza dziewczyny. wolnosc slowa, wiec trzeba sie liczyc z krytyka.

reklama
Hej!

Wow, widzę, że forum wrze :szok::-D

Ja też bym chciała wyrazić swoją opinię, jeśli mogę...
Ja od dawna chciałam Kindze wprowadzić mleko krowie (mam swojskie, wiem jakie jest więc wg mnie to dla niej byłoby najlepsze). Ale moja córka nie chce! Zresztą zawsze na bieżąco tu pisałam o moich próbach wprowadzania. No ale cóż - jej Bebilon 3 smakuje tylko i nic na to nie poradzę! Kkasiulka - w tej sytuacji zazdroszczę (tak pozytywnie), że Twoja córka tak chętnie pije mleko kartonowe :tak: Druga sprawa - ubiór! Mnie nie stać na rzeczy drogie, markowe itp. Mam wiele ciuchów używanych, po kimś czy z lumpeksów i dlatego gdy mała się poplami itp. zmieniam jej, bo mam na tyle rzeczy, a lubię jak moje dziecko czyste chodzi. Siedzę w domu, nie pracuję, cóż mam robić jak nie prać i prasować :-D Trzecia sprawa - szczepionki! Szczepiłam bezpłatnymi i tylko obowiązkowe.

Wszystkie macie Świętą Rację!!! Każda z nas jest Mamą przez wielkie M i każda wie najlepiej, jak zadbać o swoje dziecko! Rozumiem, że mogłyście się poczuć dotknięte, ale PiaLove (bo o jej słowa się opieracie) już od zawsze daje się poznawać nam tu na forum jako taka Mama - Pedantka. I wcale to nie jest złe! Trochę jej stwierdzenie - "ŻE WCALE NIE SĄ BIEDNI" rzeczywiście mogło przykro zabrzmieć. Dobrze by było, jakby PiaLove sama tu trochę się w tym temacie udzieliła i wyjaśniła.

PS. Każda z Waszych opinii jest cenna i słuszna! Każdy ma mieć prawo wyrazić swoje zdanie!

Marzenko
, gratuluję wygrania z chorobą! Bardzo się cieszę!

Witajcie dziewczyny!

Super... cieszę się bardzo, forum wrze.
Oczywiście żeby ktoś wpadł i napisał co u niego słychać i u dzieci to nie, nie .
Ale żeby kogoś skrytykować to tak, zawsze znajdzie na to czas aby napisać parę zdań.

Ja tego komentować nie będę, bo raczej nikt tego nie przemyślał. Ale krótka notka się należy.

Monia, Mała Moniś :* to była nasza dyskusja i przykro mi, że nawet na forum nie możemy spokojnie popisać bo zaraz ktoś wyrazi swoje zdanie myśląc, że jest pępkiem świata i jego zdanie jest najistotniejsze.
Dzięki dziewczyny za małą obronę z Waszej strony.
Mała Moniś właśnie wyrwałaś mi to co miałam napisać (o mleku krowim i reszcie) :) dokładnie tak! Zgadzam się z Tobą w 1000%.

Ja jak widzę, że Mamy tutaj prowadzą dyskusję między sobą to bynajmniej się nie nie wtrącam, omijam temat dużym łukiem bo to ich dyskusja.

Jeśli ktoś został urażony tym co napisałam to jego sprawa.
Ja takich intencji nie miałam.
Tłumaczyć się nie będę.
To była Nasza Dyskusja, pisałyśmy sobie wszystko w dobrych intencjach. Rozumiałyśmy się bez większych wypowiedzi.

Marzena a co Ty sobie myślisz?! Że trzeba mieć raka dopiero żeby zobaczyć co to jest życie?! Każdy dostaje od życia to na co zasłużył. Ja też dostałam kopa i nie muszę się tym chwalić a tym bardziej martwić się tym i niszczyć sobie życia ciągłym użalaniem się nad sobą. Zdrowia.

U nas noc bardzo spokojna :)
Właśnie zbieramy się na zakupy.
Dzisiaj ma byś bardzo ciepło, nie wiem jak wytrzymam :) 25 st C :)

Mamcie...
Mam pytanko. Jak Wy pobieracie mocz u swoich dzieci do badania?
Bo nam dzisiaj się nie udało?! :(
Do nocnika wiem, że nie nasikała by tyle ile potrzeba bo to dopiero początki w nocnikowaniu.
Woreczki zawiodły aż 4 razy :(

Milutkiego dnia :*

Nie no sorry Pia ale takiej bezczelności nie potrafie ogarnąc :-D powalasz mnie na kolana . Trochę szacunku dla ludzi!!! to ludzie oddadzą to samo ..zapamiętaj. Mam nadzieje ,że dostajesz od życia to na co zasługujesz .

reklama
Daga a ktory ksiadz? Ten Sebastian z Rvk? Bo nam robil straszne problemy o brak koscilnego i powiedzial, ze jak urodze drugie to na pewno nie ochrzci :eek: no wiec teraz myslelismy zeby isc do islandzkiego, jesli w ogole bede chrzcic... Kiedy macie chrzciny? U nas popadalo wczoraj 2 godziny a o 21 wyszlo taaaaaaaaaakie slonce, ze spac sie nie dalo isc... A Alex o 5 rano tak sie posiural, doslownie wszyyyyystko i mialam ciekawy poranek....

mala monis - szczerze powiem, ze nie wiem jaka jest prawda ale czytalam kiedys ksiazke Tombaka w ktorej on podaje taka teze, ze mleko wcale a wcale nie jest dobre, ze ta cala kampania 'pij mleko...' to bzdura i ze dziecko odpowiednia ilosc wapnia zyskuje z nabialu. Ale nie wiem jak to jest tak na prawde... My zrezygnowalismy z mleczka bo moja znajoma dawala dlugo i potem tak sie corka przyzwyczaila, ze juz do przedszkola chodzila dluga a dalej nie mogla bez mlesia zasnac... Twoja corcia pije mleko tylko na noc czy tez w ciagu dnia? Jak dlugo chcesz karmic mm?

PIA - ehhh brak mi slow na to co piszesz i w jaki sposob ale wiedz ze to jest FORUM PUBLICZNE i zadne prowadzone tu rozmowy nie sa 'prywatne', kazdy ma prawo wypowidziec sie na temat dowolny. Wiec nic tu nie jest 'Twoje'. Ja malo w zyciu przezylam, ale nie zycze Ci abys kiedykolwiek musiala zmagac sie ze strachem o wlasne zycie i o to czy bedziesz mogla uczestniczyc w zyciu dzieci... Nie ma nic gorszego na swiecie wiec to co napisalas Marzenie bylo po prostu podle...

Do góry