silwia84
Fanka BB :)
hej, tez ostanio nie wchodze zbyt czesto (problemy), ale czytam regularnie. przeczytalam wypoweidz Alexandry i mam takie zdanie co ona. Mnie normlanie wzrokiem zabijano jak im opowiadalam jak tutaj podchodza do ciazy i noworodkow i dzieci. Aleksik pije mleko krowie (1,50 euro)od 9 miesiaca. a mm placilam 33 euro. jeszcze nie sprowadzam z Polski za 2,5zl zeby bylo taniej spytalam sie lekarza czy moge, bo aleksik zaczal przekraczac litrowa dniowke mleka mm, ktore w wielkich ilosciach szkodza dziecku (tak jest w luksemurgu). uwielia nabial ktorym ktorym zaookragla swoje zapotrzebowanie witamin. je warzywa i owoce, chipsy, frytki, parowki itp. Lekarz mowi ze jest zdrowy i kontynuowac tak dalej. teraz jest chory na angine, nie dostal antybbiotyku, napewno was to zdziwi bo dziecko ma samo zwalczac chorobe, do tego kazdy kaszel, katar , brak goraczki wychodzimy na dlugie spacery, nie bede kisila dziecka w domu. kupe wali zawsze jak wychodzimy czy na podworku czy w sklepie. moczy sie w blocie, przebiera paluchami w ziemi, wytrze raczki o ciuchy, a ja jestem wtedy szczesliwa. dzisiaj na sobie mial ciuchy Renato Balestra i pomagal wymieniac opone tatusiowi :-). szczepionki sa u nas obowiazkowe i darmowe. mam wykaz na ksiazece i je przestrzegam. potwierdzam co pisza dziewczyny. wolnosc slowa, wiec trzeba sie liczyc z krytyka.