reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Hej Mamcie!

U nas ok. Próbujemy od wczoraj przestawić się na jedną drzemkę w ciągu dnia. Zobaczymy....Kinga gania jak szalona - nie nadążam za nią!
Aha, kiedyś pochwaliłam się, że jesteśmy już bez smoczka - ech, niestety, gdy tylko małej minął katar ona znowu chce smoczka :no::wściekła/y: A myślałam, że już się odzwyczai...

Tesiu, jeśli chodzi o koronki to faktycznie myślałam o jakiejś fajnej bieliźnie...:tak::-D To trzymam kciuki za ten miesiąc!

Maqnio, super foteczki! Jesteście wszystkie przeurocze!

MIŁEGO WEEKENDU!

reklama
hej dziewczyny
Dzis moja corcia zostala Bystrzakiem. Dzieciaki ucza sie literek i cyferek przez zabawe. Podobalo jej sie. Gabrielek narazie nie bedzie chodzil bo zajecia dla maluchow sa tylko w poniedzialki rano. Mam nadzieje ze zbierze sie tez grupa na sobote bo dzisiaj jak był z Liwcia to tak mu sie podobalo, ze nie chcial wyjsc z sali i jeszcze z 7 razy sie wracal. Wynosilam go z rykiem:eek: Ogólnie fajna pani prowadzaca i w porzadku mamusie:-)
Dziewczyny tak z innej beczki. Byłam dzis u moich dziadkow. Mieszkaja dosc blisko to z dziecmi chodze. Moja babcia od mlodych lat leczy sie na nerwy ale od ok pol roku jest coraz gorzej. Uroila sobie ze moj dziadek podchodzi do innej babki (jej kolezanki) i jest wprost chorobliwie zazdrosna. Zerwala wlasciwie kontakt z ta kolezanka. Poza tym yszukuje sobie jakies blahostki po to zeby, np uderzyc dziadka itp. Ostatnio dziadek poskarzyl sie mojej mamie, ze go przewraca (dziadek nie ma kosci w jednej nodze i po domu porusza sie o kulach a na zewnatrz na wozku). Niedawno bylam z dziecmi i siostra. Dziadek zwrocil jej uwage ze moglaby cos tam (juz nie pamietam co) zrobic inaczej. Ona zrobila sie buraczkowa, trzymala reku scierke i tak sie na dziadka zamachnela, ze sie przerwocila do tylu na plecy. Ja zabralam dzieci a siostra ja podnosila. Dzis tez bylysmy z moja siostra. Od razu rzucila nam sie w oczy twarz dziadka. Byla poparzona (w bablach). Kiedy siostra zapytala co mu sie stalo dziadkowi zaczela ,,trzesc sie broda'' i z prawie ze lzami w oczach powiedzial ze sie poparzyl. Nie wiemy z mama co robic bo jak ja sie postraszy to nie wiadomo czy bedzie lepiej czy gorzej:no:

konwalianko nie wiem co Ci poradzic pewnie sama wiesz wiesz jak z tesciem rozmawiac. Gabek tez takie smierduchy robi ze trudno by nie poczuc. Trzy razy to juz chyba nie jest przypadek.
maqnio jestescie wszystkie sliczne. Wspolczuje nocki:-( oby ta byla lepsza
Tesia no to &&&&&&&&& za okres. Swoja droga troche dziwnie tak cieszyc sie z okresu:-D My z mezem jak Liwcie poczelismy chcielismy sprawdzic czy mozemy miec dzieci:-D (ja bardzo chcialam dzidziusia i maz zgodzil sie na raz). No i to byl jeden jedyny raz.:-)
monia u nas tez od niedawna 1 drzemka. &&& za odsmoczkowanie

Ni to co napisałas o babci bardzo mnie przeraziło , musicie cos z tym zrobic bo moze byc tragedia , z nimi ktos musi byc 24 godziny na dobe albo uspokoic nerwy babci a moze to wiaze sie tez z wiekiem i strach troche , ja bym dziadka samego z babcia nie zostawiła a to poparzenie nie wiadomo czy nie babci sprawka a dziadek nie chciał sie przyznac, jaka starosc czasami jest bolesna
Konwalianko a moze maly naprawde załatwił sie zanim usnoł i dziadek tego nie wyczuł , u nas ostatnio tez sie tak zdazało ze Klaudia wstała z prezentem i to zaschnietym a ja ja na bank przed pójsciem spac przebieram
Tesia trzymam kciukasy za to zeby w twojej sytuacji jednak maluszka nie było no chyba kochana ze chcesz to inna sprawa
Monia u nas juz dawno jedna drzemka 0d 12 do 15 czasem i malutka wyspana , zezka
Anetka a wez i wypierdziel kompa przez okno , takie granie wieczne na kompie jest chorobliwe i niebezpieczne , cos musisz z tym zrobic i to jak najszybciej

dobry wieczór!

u nas dzień był cieplutki ale wiało że hoho! Zaliczyłam trochę porządków jesiennych w ogrodzie i jestem nieco wyprana. Szymek za to też odkrywa jesień - wygłupy w liściach to jest dopiero frajda :-D:-D

Maqnio oby dzisiejsza nocka była lepsza. To Rózina już też nocnikowa?

Nil kurcze, nie wiem co można doradzić ale nie wygląda to za dobrze... A nie ma możliwości żeby ktoś z nimi zamieszkał? wydaje mi się, że dla ich własnego bezpieczeństwa lepiej by było gdyby ktoś z nimi był. Z drugiej strony każdy ma też pewnie swoje obowiązki, pracę itp. i ciężko tak pilnować kogoś 24h na dobę.. Kurcze, nie wiem sama...

Daga tak myślisz, że to jednak nałóg haha?? :-D:-D to może ograniczę te wejścia na allegro do ....... dwóch dziennie? :-D:-D:-D:cool:

Marzenko mnie tez to przeraza
Marzenka, daga, Miczka dziadkowie przepisali jakis czas temu dom na swojego syna. Wszystko bylo ok poki nie przyprowadzil zony. To babsko doprowadza do palpitacji nie tylko moich dziadkow. Mieszkaja w tym samym domu ale ona odgrodzila sie niemal murem obronnym tak ze wlasciwie sie nie widuja i nie rozmawiaja ze soba. Maja swoj tylko jeden pokoj, kuchnie i malenka lazienke. Oprocz tego syna maja jeszcze jednego (wiecznie zajety, jest prezesem lokalnej firmy) i moja mame.
Jak dzis z siostra opowiedzialaysmy mamie o dziadku to powiedziala tylko, ze domysla sie co sie moglo stac, lzy stanely jej w oczach (a to twarda kobieta, nigdy w zyciu nie widzialam jej placzacej) i ze jutro do nich pojedzie.
Dobra kochane nie bede Wam juz glowy zawracac bo mam wrazenie, ze wiecznie cos Wam tu smece.
Dobranoc:*:*:*

Witajcie

u nas paskudna pogoda leje jak diabli i chyba dzisiaj przesiedzimy cały dzien w domu brrr:wściekła/y:
Nil ciezka sytuacje macie współczuje dziadkowi bo on chłopina najbardziej cierpi na tym wszystkim i wy ze na to patrzycie musicie cos wymyslec bo zal dziadka
Miczka ​to ty tak na allegro lubisz kupowac ja tam jakos nie mam przekonania do Allegro

hej baby!:-)

kurcze czytam ze u was leje? hmm...dawajcie do torunia! u nas piekne słonko, byłysmy na spacerku. zimno, ale przyjemnie!

tesiu
&&&& zeby okres przyszedl. I wielka szkoda, ze tak daleko nam do was! usciski!
nil lekko mnei zszokowało to co napisałaś. biedy dziadek, bardzo biedny. i nie wiem co ci radzić. wiem tylko ze gdyby w mojej rodzinie sie tak działo, to pewnie wzielibysmy dziadka do siebie. dlatego nie chce Was oceniac, bo w kazdej rodzinie sa inne ukłądy. pisze tylko jak to skonczyło by sie u nas. mocno trzymam kciuki zebyscie znaleźli jakies wyjscie z sytuacji! usciski!
monia &&& za odsmoczkowanie!!
miczka ja juz wogole na alle nie wchodze, bo to gorzej niz nałóg, tak mnie zawsze korci zeby cos kupic, ze masakra.!:):):)
daga do pilota??!?!!?:-D no to pannica zdecydowanie przegieła:-) zamiast do mamusi "cyca" to pilota wybrała. chciałabym to zobaczyc:-)

reklama
Hej kochane
Wróciliśmy własnie do domu i jem kolację. Rozpakowywac będę się miesiąc chyba.Nie mówiąc o praniu. Milusia już wykąpana zasypia po walkach u siebie. Oj rozpuściłą nam się w ten urlop:baffled:. Walczyła jak lew byle nie iśc spać a przecież jutro rano idzie do przedszkola. Ja wrzuciłam tylko pranie do pralki, a będzie ich wiele i zostawiam reszte na jutro. Porobię na spokojnie jak Milusia będzie w przedszkolu.
Jak wiecie mam na teście 2 kreseczki, a nawet na kilku testach wiec udało nam się za 1 razem. jestem wniebowzięta!!! Termin będe miała na około 12-13 czerwiec))). Jeszcze sie nie umówiłam do gina, ale umówię sie jutro. Ciut bolą mnie piersi czasem mnie lekko mdli. Udaję, ze nie...
Buziam was i lece pod prysznic bo zasypiam..

Do góry