reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

No, młody poszedł spać. Mam chwilę dla siebie...

Tesia, ja kompletnie nie mam pomysłu na obiad. Chciałam zrobić kotlety z piersi kurczaka, ale dla młodego to nie bardzo obiad. Dlatego nic nie będę robić i dam wczorajsze knedle ze śliwkami :-) Będę miała więcej czasu żeby jutro coś zrobić... Może pomidorową?
Marzenko, no widzisz, gdyby Klaudia się nie pospieszyła to miałabyś podwójne urodziny w domku :-)

A wiecie co, miałam napisać jakie młody ma zabawy. Jego pomysłowość nas bardzo śmieszy. Wkłada sobie na głowę jakąś bluzkę czy szmatkę i biega tak po domu z zakrytymi oczami. Raz wpadł tak w kosz do prania, a innym razem uderzył się w głowę o framugę, dlatego też jak widzimy że ma taki głupi pomysł, pilnujemy go, żeby nie zrobił sobie kuku. Innym razem kręci się dookoła. Kradnie rzeczy i ucieka przed nami. A dzisiaj wszedł do kartonu, potem z niego wypadł (co oczywiście mu się nie spodobało i wielki krzyk podniósł), więc wziął karton do pokoju, przyniósł z powrotem do kuchni i odłożył na miejsce :happy2:

reklama
hej:-)
Ania masz racje z ta kolezanka ale ogolnie to moj maz nie lubi chyba zadnej mojej kolezanki:baffled: prawdopodobnie z wzajemnoscia:-D
tesia to sie chyba wymienimy bo ja mialam wczoraj rybe a dzis chyba bede te placki robic bo mam ochote:-) jak mam na fb glosowac bo jakos nie moge?
pia zdrowka dla malej:) u nas w sumie dalej chorobsko u malej sie ciagnie. Gabek zdrowy wlasciwie a Liwia zaczela kaszlec i w datku kategorycznie odmawia wypicia syropu:baffled:
Aneta juz niedlugo bedziesz do dwojki wstawac:-) przepraszam Cie ale jakos tak mam przeczucie ze bedziesz miec drugiego chlopca:-) hihi zabawy mały ma super:-D
Marzenko a z Klaudusia bedziesz szla czy mozesz ja z kims zostawic? u nas piekna pogoda mam nadzieje ze u Ciebie tez:-)

Przedwczoraj w nocy budze sie i patrze ze zasnelam i nie odlozylam Gabrielka do lozeczka, no to wstalam a ze lezal na srodku lozka to musialam kawalek wejsc kolanami na lozko. Jakos tak niefortunnie na nie gruchnelam ze zlamala sie jedna deseczka w stelazu:szok:. Gabek sie obudzil i zaczal plakac:baffled: hmm wiedzialam ze swoja wage mam:tak:
Dzisiaj dzieci jakby sie zmowily obydwoje marudza, burcza, krzycza, czepiaja sie mnie itp u malej to chyba to corobsko a u niunka to albo jeszcze ten katar albo zebiska nastepne bo paluszki do buzi wklada az ma taki odruch wymiotny(chyba ze gardlo go boli:szok: oby nie).

Ostatnia edycja:
Witajcie!
nie wiem dlaczego ale ostatnio mam problem z zaśnięciem, wczoraj dopiero po prawie dwóch godzinach udało mi się zasnąć.. co prawda Mati się budził i płakał na całego (co znowu??!! przecież wyszedł ząb!!!), ale jak się w końcu uspokoił to ja dalej nie mogłam zasnąć, ech.. dwie godziny snu w plecy :/

Tesia - szkoda, że koleżance coś wypadło.. ale mam nadzieję, że w Twoim mieście też coś znajdziesz!!!
Pia, Marzenka - miłego dnia :)
Aneta - a gdybyś nie wstawała do synka to nie zasnąłby po chwili??
Miczka - hop hop??
NIl - haha dobrze, nieźle z tym łóżkiem, szkoda tylko że Gabek się obudził przez to.

A ja lecę do kuchni obiad dla Matiego gotować bo nic nie mam :/
Dzisiaj znowu sama z Matim, mąż zapowiedział się mniej więcej na 19, ja chcę weekend!!!

Ostatnia edycja:
Daga no i dobrze że problem rozwiązany. Ale i tak straszne to jest, idziesz do pracy żeby opłacić niańkę tak naprawdę.
NiL, nie nie, to będzie dziewucha ;-)
Malami, jakbym do niego nie wstawała, to przez cały czas by tak robił, rozbudziłby się na dobre.

Młody się obudził z płaczem. Ciekawe czemu, czy zęby, czy głodny...? Później zajrzę.

Nil musze isc z mała Misiek pojechał do siostry ona choruje na stwardnienie rozsiane i poprosiła go wczoraj zeby dzisiaj przyjechał do dziewczyn bo ona musi do szpitala isc a jej maz w pracy
Anetka to mały łobuziak z Filipka jak to chłopak zawsze cos wymysli
Daga u nas tez tak było goraczka , brak apetytu nic kompletnie nie chciala jesc i pewnie to zeby tylko dalej nie wiem jakiejej wyszły
Tesia wlasnie a nie szukałas czegos na alegro ja wczoraj tam zagladałam i naprawde idzie kupic tanio fajne rzeczy a moze macie jakas stronke z waszej miejscowosci i tam sie ludzie oglaszaja ze oddadza za cos albo sprzedadza za grosze
Malami ja tam problemu z zasnieciem nie mam zadnego ale wiecznie bym ostatnio spała rano mi tak ciezko wstac łozko jak magnez mnie przyciaga i woła chodz jeszcze polezec

Dobrze ze chociaz nie pada tak jak wczoraj jak mała wstanie i zje to zaraz na centrum musze leciec do doktora po recepte

Hejka Dziewczyny.
Nie bylo mnie dzien a Wy nadrukowalyscie ze ledwo nadarabiam :-) Probowalam odpowiadac na biezaco ale przy ostatniej stronie musialam wszystko zedytowac bo wiekszosc zostala powiedziana.. eh tak to jest jak sie ma zaleglosci ;-)
U nas bez zmian - katar i kaszel i trzy czwroki w natarciu. Do tego wczoraj stan podgoraczkowy.. ale to raczej od zebow niz przeziebienia. Jedna czworka wyglada okropnie - nie wiem czy stan zapalny sie nie robi :( No nic zobaczymy przez weekend jak cos to pewnie dentysta nas czeka.

ememte - ladnie maly daje z zamrazalka. Nasz sie kolo niej kreci ale jeszcze nie wyczail jak to otworzyc - cale szczescie. To rozumiem ze romrazanie na biezaco ;-) Oby wyjazd wypalil!!

Marzenka - brawo dla Klaudusi! Super ze sie niunia odwazyla :-) Kazdy dzieciaczek ma swoje tempo i kazdy ich postep cieszy nas wszystkie jednakowo. Niewazne kiedy :-) i jak zakrety wychodza? Miesci sie w drzwiach czy leci do innego pokoju? :-)

Ania ale Twoja Karolcia ladnie spi i jak dlugo! hoho :-) kamisia i jak masz wyniki z cyto?

Anetka - duzo zdrowka dla Was! Oby zaraza szybko odpuscila!! Rozbawilas mnie historia jak sie wymieniaja! Slodkie :-)

NiL - Kochanienka!! Ktos Ci chyba nagadal glupot do glowy! Popatrz na siebie jaka z Ciebie sliczna Mamusia :-) i daj juz spokoj z tym zazdroszczeniem bo nie powinnas miec zadnych kompleksow! Tylko glowa do gory piers do przodu i gotowe :* hehe ciekawe czemu Twoj maz nie lubi Twojej kolezanki hehe ciekawe ;-)

daga - ja Ci dam dolowanie! Czym sie Kochana zamartwiasz? :* Jak Jowisia po noce? Goraczka przeszla? Co do pracy.. hm moze to pol etatu ejst dobrym pomyslem. Jowisia by sie powoli przyzwyczajala ze mamy czasem nie ma. Ciezka decyzja Kochana. A podesla Ci jakas nianie czy masz sama szukac?

Tesia!! placki bomba!! uwielbiam MNIAM!! kusisz oj kusisz ;-) MAm nadzieje ze sie na zakupki sie wybierzesz i uda Ci sie wszystko znalezc co tylko potrzebujesz! Ja tez nie mam pomyslu na obiad wczoraj tylko barszcz ;-) a dzisiaj to nawet zupy nie ma.. ech!

Asica! mam nadzieje ze nastepnym razem eeg sie uda! kciuki za Blazejka! dobrze ze juz za Wami to chorobsko, ech bidulek sie nameczyl :(

MamaBolcia witaj! Zapraszamy :D

konwalianka witaj :-) jak tam w pracy? jak dajesz sobie rade? A Tymus jak znosi rozlake?

maqnio super ze Rozinka coraz lepiej sie czuje! No i pochwal sie koniecznie fryzurka :D Ja juz nie moge patrzyc na te moje wlosiska wyplowiale, bez polysku, siwe :)

Reszte pozdrawiam!
Milego dnia!

Ostatnia edycja:
hej Robale Kochane!!!

Dziekujemy pieknie za wszystkie kciuki trzymane a propo Różanego zdrówka. Już jest ok:-) Jutro lecimy na basen bo zaczynam kurs pływania dla maluszków no i po południu ostatni sezonowy grill ( i jak ja mam schudnąć???):-) Pięknie piszecie, na tyle pieknie ze nie jestem w stanie Was nadrobic. Wpadne wieczorkiem pochwale się nowym czupiradłem na głowie i moze uda mi się Was poczytac. Czy Wy też tak uwielbiacie piątkowy wieczor? ja wręcz przepadam - cisza, spokój, małz w pracy, młoda śpi i perspepktywa dwóch dni laby. bosko:)Tymczasem miłego dnia!!!

A moje dziecko bylo zdrowe az 1 dzien:wściekła/y: Dokladnie jeden dzien byla zupelnie bez kaszlu i kataru, a dzisiaj znowu wrocily! Szlak by to... JA w poniedzialek musze isc do pracy, młoda do żłoba, nie wiem jak to bedzie jak nie wyzdrowieje, ech zla jestem nie wiem skad jej sie te katary biora no!
A my jutro idziemy na imprezke, mała weekend spedza u babci:)

Iwonus gdzie zniknelas?

Garbi Ty tez sie odezwij, bo widze ze zdjecia ogladasz a tu sie nie odezwiesz:p

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry