reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

No, młody poszedł spać. Mam chwilę dla siebie...

Tesia, ja kompletnie nie mam pomysłu na obiad. Chciałam zrobić kotlety z piersi kurczaka, ale dla młodego to nie bardzo obiad. Dlatego nic nie będę robić i dam wczorajsze knedle ze śliwkami :-) Będę miała więcej czasu żeby jutro coś zrobić... Może pomidorową?
Marzenko, no widzisz, gdyby Klaudia się nie pospieszyła to miałabyś podwójne urodziny w domku :-)

A wiecie co, miałam napisać jakie młody ma zabawy. Jego pomysłowość nas bardzo śmieszy. Wkłada sobie na głowę jakąś bluzkę czy szmatkę i biega tak po domu z zakrytymi oczami. Raz wpadł tak w kosz do prania, a innym razem uderzył się w głowę o framugę, dlatego też jak widzimy że ma taki głupi pomysł, pilnujemy go, żeby nie zrobił sobie kuku. Innym razem kręci się dookoła. Kradnie rzeczy i ucieka przed nami. A dzisiaj wszedł do kartonu, potem z niego wypadł (co oczywiście mu się nie spodobało i wielki krzyk podniósł), więc wziął karton do pokoju, przyniósł z powrotem do kuchni i odłożył na miejsce :happy2:

reklama
hej:-)
Ania masz racje z ta kolezanka ale ogolnie to moj maz nie lubi chyba zadnej mojej kolezanki:baffled: prawdopodobnie z wzajemnoscia:-D
tesia to sie chyba wymienimy bo ja mialam wczoraj rybe a dzis chyba bede te placki robic bo mam ochote:-) jak mam na fb glosowac bo jakos nie moge?
pia zdrowka dla malej:) u nas w sumie dalej chorobsko u malej sie ciagnie. Gabek zdrowy wlasciwie a Liwia zaczela kaszlec i w datku kategorycznie odmawia wypicia syropu:baffled:
Aneta juz niedlugo bedziesz do dwojki wstawac:-) przepraszam Cie ale jakos tak mam przeczucie ze bedziesz miec drugiego chlopca:-) hihi zabawy mały ma super:-D
Marzenko a z Klaudusia bedziesz szla czy mozesz ja z kims zostawic? u nas piekna pogoda mam nadzieje ze u Ciebie tez:-)

Przedwczoraj w nocy budze sie i patrze ze zasnelam i nie odlozylam Gabrielka do lozeczka, no to wstalam a ze lezal na srodku lozka to musialam kawalek wejsc kolanami na lozko. Jakos tak niefortunnie na nie gruchnelam ze zlamala sie jedna deseczka w stelazu:szok:. Gabek sie obudzil i zaczal plakac:baffled: hmm wiedzialam ze swoja wage mam:tak:
Dzisiaj dzieci jakby sie zmowily obydwoje marudza, burcza, krzycza, czepiaja sie mnie itp u malej to chyba to corobsko a u niunka to albo jeszcze ten katar albo zebiska nastepne bo paluszki do buzi wklada az ma taki odruch wymiotny(chyba ze gardlo go boli:szok: oby nie).

Ostatnia edycja:
Witajcie!
nie wiem dlaczego ale ostatnio mam problem z zaśnięciem, wczoraj dopiero po prawie dwóch godzinach udało mi się zasnąć.. co prawda Mati się budził i płakał na całego (co znowu??!! przecież wyszedł ząb!!!), ale jak się w końcu uspokoił to ja dalej nie mogłam zasnąć, ech.. dwie godziny snu w plecy :/

Tesia - szkoda, że koleżance coś wypadło.. ale mam nadzieję, że w Twoim mieście też coś znajdziesz!!!
Pia, Marzenka - miłego dnia :)
Aneta - a gdybyś nie wstawała do synka to nie zasnąłby po chwili??
Miczka - hop hop??
NIl - haha dobrze, nieźle z tym łóżkiem, szkoda tylko że Gabek się obudził przez to.

A ja lecę do kuchni obiad dla Matiego gotować bo nic nie mam :/
Dzisiaj znowu sama z Matim, mąż zapowiedział się mniej więcej na 19, ja chcę weekend!!!

Ostatnia edycja:
Daga no i dobrze że problem rozwiązany. Ale i tak straszne to jest, idziesz do pracy żeby opłacić niańkę tak naprawdę.
NiL, nie nie, to będzie dziewucha ;-)
Malami, jakbym do niego nie wstawała, to przez cały czas by tak robił, rozbudziłby się na dobre.

Młody się obudził z płaczem. Ciekawe czemu, czy zęby, czy głodny...? Później zajrzę.

Nil musze isc z mała Misiek pojechał do siostry ona choruje na stwardnienie rozsiane i poprosiła go wczoraj zeby dzisiaj przyjechał do dziewczyn bo ona musi do szpitala isc a jej maz w pracy
Anetka to mały łobuziak z Filipka jak to chłopak zawsze cos wymysli
Daga u nas tez tak było goraczka , brak apetytu nic kompletnie nie chciala jesc i pewnie to zeby tylko dalej nie wiem jakiejej wyszły
Tesia wlasnie a nie szukałas czegos na alegro ja wczoraj tam zagladałam i naprawde idzie kupic tanio fajne rzeczy a moze macie jakas stronke z waszej miejscowosci i tam sie ludzie oglaszaja ze oddadza za cos albo sprzedadza za grosze
Malami ja tam problemu z zasnieciem nie mam zadnego ale wiecznie bym ostatnio spała rano mi tak ciezko wstac łozko jak magnez mnie przyciaga i woła chodz jeszcze polezec

Dobrze ze chociaz nie pada tak jak wczoraj jak mała wstanie i zje to zaraz na centrum musze leciec do doktora po recepte

Hejka Dziewczyny.
Nie bylo mnie dzien a Wy nadrukowalyscie ze ledwo nadarabiam :-) Probowalam odpowiadac na biezaco ale przy ostatniej stronie musialam wszystko zedytowac bo wiekszosc zostala powiedziana.. eh tak to jest jak sie ma zaleglosci ;-)
U nas bez zmian - katar i kaszel i trzy czwroki w natarciu. Do tego wczoraj stan podgoraczkowy.. ale to raczej od zebow niz przeziebienia. Jedna czworka wyglada okropnie - nie wiem czy stan zapalny sie nie robi :( No nic zobaczymy przez weekend jak cos to pewnie dentysta nas czeka.

ememte - ladnie maly daje z zamrazalka. Nasz sie kolo niej kreci ale jeszcze nie wyczail jak to otworzyc - cale szczescie. To rozumiem ze romrazanie na biezaco ;-) Oby wyjazd wypalil!!

Marzenka - brawo dla Klaudusi! Super ze sie niunia odwazyla :-) Kazdy dzieciaczek ma swoje tempo i kazdy ich postep cieszy nas wszystkie jednakowo. Niewazne kiedy :-) i jak zakrety wychodza? Miesci sie w drzwiach czy leci do innego pokoju? :-)

Ania ale Twoja Karolcia ladnie spi i jak dlugo! hoho :-) kamisia i jak masz wyniki z cyto?

Anetka - duzo zdrowka dla Was! Oby zaraza szybko odpuscila!! Rozbawilas mnie historia jak sie wymieniaja! Slodkie :-)

NiL - Kochanienka!! Ktos Ci chyba nagadal glupot do glowy! Popatrz na siebie jaka z Ciebie sliczna Mamusia :-) i daj juz spokoj z tym zazdroszczeniem bo nie powinnas miec zadnych kompleksow! Tylko glowa do gory piers do przodu i gotowe :* hehe ciekawe czemu Twoj maz nie lubi Twojej kolezanki hehe ciekawe ;-)

daga - ja Ci dam dolowanie! Czym sie Kochana zamartwiasz? :* Jak Jowisia po noce? Goraczka przeszla? Co do pracy.. hm moze to pol etatu ejst dobrym pomyslem. Jowisia by sie powoli przyzwyczajala ze mamy czasem nie ma. Ciezka decyzja Kochana. A podesla Ci jakas nianie czy masz sama szukac?

Tesia!! placki bomba!! uwielbiam MNIAM!! kusisz oj kusisz ;-) MAm nadzieje ze sie na zakupki sie wybierzesz i uda Ci sie wszystko znalezc co tylko potrzebujesz! Ja tez nie mam pomyslu na obiad wczoraj tylko barszcz ;-) a dzisiaj to nawet zupy nie ma.. ech!

Asica! mam nadzieje ze nastepnym razem eeg sie uda! kciuki za Blazejka! dobrze ze juz za Wami to chorobsko, ech bidulek sie nameczyl :(

MamaBolcia witaj! Zapraszamy :D

konwalianka witaj :-) jak tam w pracy? jak dajesz sobie rade? A Tymus jak znosi rozlake?

maqnio super ze Rozinka coraz lepiej sie czuje! No i pochwal sie koniecznie fryzurka :D Ja juz nie moge patrzyc na te moje wlosiska wyplowiale, bez polysku, siwe :)

Reszte pozdrawiam!
Milego dnia!

Ostatnia edycja:
hej Robale Kochane!!!

Dziekujemy pieknie za wszystkie kciuki trzymane a propo Różanego zdrówka. Już jest ok:-) Jutro lecimy na basen bo zaczynam kurs pływania dla maluszków no i po południu ostatni sezonowy grill ( i jak ja mam schudnąć???):-) Pięknie piszecie, na tyle pieknie ze nie jestem w stanie Was nadrobic. Wpadne wieczorkiem pochwale się nowym czupiradłem na głowie i moze uda mi się Was poczytac. Czy Wy też tak uwielbiacie piątkowy wieczor? ja wręcz przepadam - cisza, spokój, małz w pracy, młoda śpi i perspepktywa dwóch dni laby. bosko:)Tymczasem miłego dnia!!!

A moje dziecko bylo zdrowe az 1 dzien:wściekła/y: Dokladnie jeden dzien byla zupelnie bez kaszlu i kataru, a dzisiaj znowu wrocily! Szlak by to... JA w poniedzialek musze isc do pracy, młoda do żłoba, nie wiem jak to bedzie jak nie wyzdrowieje, ech zla jestem nie wiem skad jej sie te katary biora no!
A my jutro idziemy na imprezke, mała weekend spedza u babci:)

Iwonus gdzie zniknelas?

Garbi Ty tez sie odezwij, bo widze ze zdjecia ogladasz a tu sie nie odezwiesz:p

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry