reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

hej, Tymek śpi na podwórku a ja się wzielam za prasowanie.. matko! 8 pralek było.. wyprasowałam 5, po czym właśnie zdjęłam pranie z kolejnych 2 pralek i znowu mam 5! a jeszcze jedno pranie się suszy - zwariuję:szok:

ja na dzień dziecka zamówiłam Tymkowi właśnie takie autko - jeździk jak pokazała Aneta, tyle, że z rączką, że można pchać dziecko i można ją zdemontować..zauważyłam że bardzo mu się to podobało na placu zabaw.. na roczek kupię mu rowerek na 3 kółkach także do pchania przez rodzica z barierkami do demontażu.. od dziadków mały ma dostać piaskownicę, już upatrzyłam i jutro kupię jak kasa wpłynie na konto...

z zabaw Tymek także lubi się bawić w ganianego, ja czy Paweł na czworakach za nim biegniemy, przy tym tupiąc dłońmi a on ucieka i się chowa, wokół stołu w a'ku ku, uwielbia także wszelkie wyliczanki słowne.. z zabawek najlepsze są butelki im pełniejsza (czyt. 1,5l wody) tym lepiej - podnosi, przenosi, wdrapuje ją na łóżko, jeździ na niej, no cuda z nią robi.. uwielbia także wszelkie mechanizmy, więc autka także do góry nogami i także fascynują go kółka, albo jak coś się obraca, coś zamyka.potrafi i godzinę grzebać w takim mechanizmie.. lubi cynbałki i beębenek i taką zabawkę co przyporządkuje się kształty po kolorze..reszta zabawek moze nie istnieć...

mam pytanko do dziewczyn co mają już piaskownice..ile kg piasku wsypaliście? ta co ja planuje ma wymiary 120 x120..nie mam pojęcia ile piachu kupić..

Ostatnia edycja:
reklama
konwalianka ja kupilam 20kg bo tylko tak byl pakowany piasek. Wsypalam narazie z 5 kg bo maly jest na etapie dotykania i przesypywania piasku, czasem lopatka podlubie i poki co tu mu w zupelnosci wystarcza.
Podziwiam za prasowanie.. ja po prostu nie znosze :-/

Ostatnia edycja:
Tak daga0707 miejmy taką nadzieję, ja mam JĄ WIELKĄ... i monia_26 dziękuję za podtrzymanie na duchu w ząbkowaniu :*
sunset a może, fajnie by było... zaglądam jej tam do buzi ciągle, już ją to czasem denerwuje :-) ale cóż, doczekać się nie mogę.
Moja mała lubi bawić się zabawkami, jeszcze bardziej np pilotami, słoiczkami po zupkach... teraz skupia się na raczkowaniu i chodzeniu aaa i za piłeczką sobie 'biega' spodobało się jej to ostatnio, a z oglądania TV to lubi piosenki Inna -Wow, Gotye - somebody that i used to know, Lenka - Trouble is a friend, Mini Dosco - Kaczuszki, I bajki tego typu Klub Przyjaciół Myszki Miki bardzo lubi też się huśtać na huśtawce :tak: aha lubi się bawić pieluchą lub ubrankiem swoim, zakłada na głowe sobie i tak trzyma, albo czasem bawimy się z nią tak z mężem że jak założy ową pieluchę na głowę mówimy 'nie ma Blanki, gdzie ta Blaneczka, nie ma nie ma nie ma' itd i się prześmieje cały czas :) jeszcze lubi jak opowiadam jej wierszyk:
Kotek miauczy miał miał miał
Piesek szczeka hau hau hau
Żabka kumka kum kum kum
A bębenek bum bum bum
Krówka muczy mu mu mu
A gdzie lata? tu tu tu
i jest niesamowita radość :)

BUziaki dla Was i reszty :*

Ostatnia edycja:
I u mnie ostatnio czasu brak... sorki, że się nie odniosę...
Doczekaliśmy się dzisiaj na ph-metrię (oczywiście jak pora na badanie to i objawy ustały) i właśnie siedzę koło łóżeczka małej co by jak to ma w zwyczaju nie wstała jak tylko się obudzi bo sobie jeszcze te kabelki powyrywa... Tylko nie mam pomysłu jak tu noc przetrwać...

sunset zapisałam się na sobotę do fryzjera. Zobaczymy czy się odważę ściąć czy tylko podetnę:-) okaże się w praniu
konwalianko ja mam 120x120 i maluchy mają wsypane 5 worków po ok 40kg ale przychodzi do nich koleżanka i kolega i często jak wszyscy się bawią to piasku jest o 1/3 mniej. Też mam wrażenie, że wiecznie piorę, prasuję, rozwieszam i od nowa:eek: ja robie codziennie po 2 pralki.
Gabek zjadł na obiad jedna paleczkę z kurczaka z ryżem, popił soczkiem jabłkowym i żądał jeszcze cyca:confused2: no dobra
Teraz zjadł drozdżówkę wypił trochę slabego kakao na MM (ze szklanki) i spi. Ja robię zapiekankę z tortellini. Nic innego bardziej ambitnego mi się nie chciało.

Nil hm.. no to sporo tego piasku wchodzi..no cóż :) nieźle je CI maluuszek.. Tymek dzisiaj ledwo zjadł kilka łyżek burakowej, trochę makaronu z mięsem.. zęby jak nic..

16:52
Moja mała właśnie sama stała przez 5 sekund w łóżeczku! JUPIII
:-) bez trzymanki
:-D i sama się puszcza :-D

21:15
Blanka już śpi, nie chciała jeść na wieczór... od 16:30 kiedy to zjadła ostatni posiłek do 20:20 gdzie wypiła tylko 90 ml bebilonu. o 14:30 zupka była. Ona coś właśnie na wieczór apetytu nie ma :(

No nic już mykam, z mężem kiedyś trzeba w końcu posiedzieć ;) LOVE ❤

Miłego wieczorku Kochane, no i przespanej spokojnie nocy Wam życzę Wszystkim, 3majcie się spokojnie i ciepło - buziaki :*

(może będę tu jeszcze podglądać, zobaczy się).

Ostatnia edycja:
basieniak kciuki za nocke! jal ogolnie Wiki to znosi?

nil na pewno bedzie super. zawsze mozesz poradzic sie fryzjera.

pia brawa dla Blaneczki! zuch dziewczyna :-)

my wlasnie po ciezkim usypianiu :-( Dzisiaj pierwsza nocka w swoim pokoju. oby bylo dobrze.

buziaki Kochane. Spokojnej nocki

Sunset najgorsze to było w szpitalu rano i to samo zakładanie to chwilka i po problemie ale dziecko musiało być od 6 naczczo nawet bez wody i z wszystkimi formalnościami i badaniami przed zeszło się z założeniem do 10 a potem jeszcze godzinka usg i inne. A mała standardowo je o 8:30 a ok 9:30 już ma drzemkę więc była strasznie głodna i zmęczona i to było problemem. Teraz w ogóle nie widzi różnicy. Nie przeszkadza jej ta rurka. Tyle, że my do zwykłej zmiany pieluchy musimy być oboje, ciągle ktoś musi być tuż obok i trzymać urządzenie - dlatego większość dnia spędziliśmy na spacerze. teraz śpi obok mnie (pierwszy raz poza swoim łóżeczkiem. A ja nie wiem czy się wogóle położę. Bo ona najpierw się zrywa na nogi a dopiero potem krzyczy że się obudziła... Zobaczymy może nie będzie tak źle...

reklama
Pia gratulacje dla Blaneczki i mamusi oczywiście też.

basieniak oby nie było tak źle. Dobrej spokojnej nockidla Ciebie i Wikusi.
Na szczęście moje maluchy dziś zasnęły o bardziej przyzwoitej porze. Uciekam. Dziś jest okazja żeby się wyspać.
Dobranoc kochane

Do góry