reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

reklama
Hej mamuski

Samea no to bombowe zdjecie jak te dzieci wszystko ciekawi kochane szkrabki nasze
Maqnio ja małej nie karmiłam nigdy na rekach zawsze obok mnie lezała i tak jej daje mleczko tak jest do tej pory koza leniwa nie chce sama jeszcze pic , ale moze u ciebie to zadziała albo ona najzwyczajniej w swiecie chce cycac smoczka dzieci tak robia jak nie maja smoka to kombinuja z butelki
reszte mamusiek witam cieplutko

marzenko no własnie mnie tez sie wydaje ze jej po prostu smoka brakuje, brakuje ssania. dzis był taki krzyk przed spaniem ze szok. co jejw ziełam butle to ryk. wkoncu z bezsilnosci dałam jej smoka...pierwszy raz od 6 miesiecy. i cholernie mi z tym źle. to ak jakby moja porazka. zabrałam jej smoka jak miała 4 miesiace a teraz dałam na nowo...i zasnęla ze smokiem eh...:-(i nie wiem co mam robic, czy walczyc z nia przez nastepne dni - wziac smoka, wziasc butle i przeczekac az sie przyzwyczai czy poki co odpuscic i pozwolic jej miec ta butle ew.smoka...

Monisia u mnie tak wlasnie dokładnie tak samo robiła najstarsza córka jak zabrałam smoka i butle to ssala kciuka i to bardzo bardzo dlugo ok 6 lat jak chcialam palca wyciagnac to nie dałam rady za chwile był spowrotem , z młodsza tego błedu nie zrobilam dałam jej smoka i nie potrzebna była butla ani kciuk , ona poprostu potrzebuje ssac ma taki odruch i koniec

Maqnio może rzeczywiście Rózinka ma taką potrzebę... ja Wiki też smoka dałam bo ssała palce aż rany się robiły.... A myślę, że lepszy smok niż butla bo to jednak zawsze jedzenie... A tak to można umyć ząbki po mleczku a potem dać smoka... A Wiki niestety nadal ma okres kiepskiego jedzenia... kaszkę i owoce jeszcze w miarę choć i tak bez szaleństwa ale obiadki to masakra... nerwy już mam straszne przy karmieniu jej choć wiem, że nie powinnam... no i waga przez to znowu poszła w dół po tym tygodniu... no ale cóż poradzić... próbuję różne rzeczy jej dawać i zmiksowane i nie i nic nie wchodzi... czekam na powrót apetytu ale niestety zazwyczaj okres z apetytem jest krótszy od tego bez...

Hej dziewczynki,

dziękuję za życzenia. Wszystko się udało, nie roześmiałam się w urzędzie, chociaż bardzo chciałam. Wkurzyłam się tylko na buty, bo miałam takie dosyć wysokie, niby dobrze w nich chodziłam, a kiedy wyszłam na ulicę to zaczęły mi spadać. Raczej ich już nie założę :baffled:
Filip był bardzo grzeczny, pod koniec zrobił się zmęczony i trochę pospał na ramieniu Pawła.

Ale radość dzisiaj minęła. Nie wiem co napisać, więc na razie nic nie będę pisać.

Maqnio, może Rózia po prostu potrzebuje tego smoka? Tak jak pisała Marzenka, lepiej żeby ciągnęła tego smoka, niż miałaby ssać kciuka przez x lat. Ja pamiętam jak mój sąsiad - starszy o około 3 lata, ssał 2 palce chodząc jeszcze do podstawówki.

hej dziewczyny
wpadam aby poinformować, że impreza na której byłam się udała, ja wytańczona z odciskami ale niestety kierowca:crazy: więc i uwiązana..ech, trasę z restauracji 5 razy pokonywałam.. malutki super się spisał z nianiem..od 17.30 do 20 się bawili, później wykąpałam małego, uśpiłam i mały spał do 24.30, Arek dał mu mleczko i dalej spał.. jak mama wróciła mocno po 3 nadal spał..o 3.30 się obudził i wzięłam go do łóżka.. dzisiaj padam na pyszczek, bo mimo, iż malutki nieźle spał - do 7.20 to ja niestety.. usnęłam po 4:no:

dzisiaj mieliśmy 3 dzień zakrapiania atropiną, no i nie jest źle..objawy alergii pierwszego dnia na szczęście się już nie ponowiły, więc nie narzekam..mały też już mniej się denerwuje ale za to sporo śpi.. aż muszę go budzić..dzisiaj np. jak usnął po 11 to spał do 14 no i już nie mogłam mu zrobić drzemki popołudniowej, bo w nocy byłby dramat..

Nil, wiem doskonale, że można się przyzwyczaić do myśli o dziecku..ale do następnego razu :rofl2:
basieniak, nosz.. oby się małej znowu odwidziało to niejedzenie
maqnio, rozumiem Cię w kwestii jedzenia do snu, u nas tak był z cycem.. zawsze usypiał przy nim, musiałam to wyeliminować bo obawiałam się dramatu jak już zakończę karmienie..no i nie było tak źle, fakt - protestował, ale nie był to jakiś dramat..no i z tym smoczkiem - może racja, ale ja zabrałam go małemu jakieś 1,5m temu i choćby ssał palce, a czasem mu się zdarzy nie zamierzam do niego wracać..no jakoś razi mnie widok 3 latka ze smoczkiem..z drugiej strony moze Twoja opcja jest lepsza..hmm.. u nas Tymek zasypia teraz sam, dwa tygodnie z tym walczylismy, ale daliśmy radę, było łatwiej niż myślałam..
Aneta_85 gratulacje!

Tymek śpi od 20, dzisiaj nie mógł usnąć i męczył się 40 min..no i zauwazyłam, ze lepiej mu się śpi w łóżeczko-kojcu turystycznym..ma dużo miejsca na swoje rewolucje

całuski dla wszystkich

My jesteśmy z lipca 2011 - w tym roku ROCZEK będziemy obchodzić 27 lipca 2012, nie mogę uwierzyć, że tak szybko to zleciało! :no: dopiero co rodziłam, dopiero co chrzciny były itd... a tu moja Mała już chodzi, siedzi, ząbki wyszły... eh... po prostu czas na nas nie czeka niestety :-)

Tak przy okazji drogie mamuśki, moja Mała córcia bierze udział w KONKURSIE i potrzebujemy WASZYCH GŁOSÓW!!! Wystraczy tylko jedno kliknięcie i gotowe! Liczymy na Wasze głosy i czekamy na nie.
Głosować można codziennie raz dziennie do końca maja!
Oto link do zdjęcia:
Nosidełko dla niemowląt - konkurs LennyLamb.com - LennyLamb.com

hej dziewczyny!!!

dzieki za rady!!!!! Rózina przestała używać smoka jak miała 4 miesiące i teraz na nowo. Źle mi z tym okropnie. I tak jak piszecie smok lepszy niż butla i jesli miałabym wybierac to zdecydowanie wole dać jej tego smoka aniżeli butlę. Pół nocy dzis nie spałam i zastanawiałam się jak ugryźć temat. I..nic nie wymysliłam. Rozum podpowiada mi, ze zdecydowanie powinnam wziąc jej i smoka i butlę a serce mi mieknie jak widze jaką przyjemność daje jej ssanie. ibądź tu człowieku mądry. Z drugiej strony jak znowu zacznie uzywac smoka to i tak bede musiała ja kiedyś odzwyczaic a czym bedzie starsza - bardziej kumata to tak łątwo nie da sobie tego smoka odebrac...

aneta jeszcze raz wszystkiego naj naj naj!!!
konwalianko super ze ze Tymcio tak dzielnie znosi to cholerstwo w oczkach i fajnie ze sie wybawiłas. Czasem trzeba sie zrelaksowac:) a i pieknie wyglądałas!!!!
basieniak Kochana współczuje Ci bardzo tego niejedzenia. A próbowałaś zeby sama jadła? moze wtedy byłoby lepiej?
marzenko dzieki Kochana!!!!
monia
jak nocka? mam nadzieje, ze Kinia już nie wróci do częstych pobudek!:-)
pialove witaj w gronie lipcóweczek!!!
miłego dnia!!! ja do czwartku mam laby w pracy. szef wyjechał:-D:-D:-D

reklama
Halołł!!!nocka w miare:tak:A moja Nadia co wyczynia to przechodzi ludzkie pojecie ,wszedzie jej ,pelno posadze gdzies to nieposiedzi w miescu ,przewraca sie ,lapie sie zeby gdzies stanac ,echh zaczelo sie:-D
maqniojakze dobrze Cie rozumiem , u mnie ten sam problem ,tylko ze ja niemoge zamienic na smoka bo ona od urodzenia go niechce wypluwa i koniec ,moze razem znajdziemy jaies rozwiazanie hmm... ;-)no i ciesze sie za masz troche luzu w pracy:tak:
aneta 85gratulacje
konwalianko super ze sie wybawilas ,
wydrusiu :*
silvia:*
basieniak ,Ania ,daga ,anetka ,nil ,zaneta ,monia,marzena samea
milego dnia wszystkim!!!!
ps ​my dzis po wyniki na eozonofile i jutro do alergologa

Do góry