reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

hej!

U nas nocnych koszmarow ciag dalszy:/ Moje dziecko chyba dziala tak: 2 noce przespane w zamian za tydzien nieprzespanych:-D A tak serio to juz mi sie plakac chce... I za cholerke nie moge zalapac od czego zalezy czy noc przespi czy nie:/ I w dodatku pogoda u nas do d... na spacer narazie zadnych szans wiec juz widze co moje dziecko bedzie mi w domu odwalac za cyrki. A moze chociaz do sklepu jakiegos sie przejade ze mała czyms zajac.

buziolki i obyscie mialy nastroje lepsze niz ja;)

reklama
hej kochane..
u nas kiepskie nocki i wczesna pobudka, bo już o 5.40:szok:

Wczoraj bylismy u okulisty i niestety czeka nas badanie wzroku, ale najpierw przez 5 dni mamy wkraplać atropinę - masakrycznie się tego boję, bo nie dość że to trucizna, to Tymek alergik a przez to może dojść do wstrząsu anafilaktycznego, więc lekarz oprócz atropiny ma nam przepisać środki na alergie, a i tak mam mieć telefon pod ręką i wzywać pogotowie jakby co:-( do tego po podaniu atropiny mały nie będzie miał ostrego widzenia przez 2 tygodnie, co może być kłopotliwe..no i masa skutków ubocznych.. musi jednak mieć to badanie..no i najprawdopodobniej czekają nas okulary..
Aneta - Twój mały ma okularki, to są fishera? Ile zapłaciliście jeśli można wiedzieć? Ile was szkła kosztowały? U nas oprawki to koszt 290zł..

poza tym nic nowego..

Monia, gratuluję nocki

Hej kochane:) Przez tego mojego szaleńca nie mam czasu się nawet w nos podrapać:) Wszędzie go pełno i tylko by chodził. Mój kręgosłup już nie wytrzymuje hehe niedługo to się nie wyprostuję.
Bezboleśnie odstawiliśmy się od cyca i już tylko na mm jedziemy.
Zbieram się o kupienia porządnych bucików, ale powiem szczerze mam taki mętlik w głowie że już nic nie wiem.
Co do niekapków też się zastanawiałam tylko ten mały ancymon nie czuje potrzeby trzymania. Trzeba hrabiemu trzymać:)
Pozdrawiam i miłego dnia życzę
postaram się być częściej o ile to będzie możliwe

wydrusia, a jakiś wyjazd do rodziców albo koleżanki? Może dobrze by Ci zrobiła zmiana otoczenia.
monia nie martw się włosy odrosną ;-)
ania ja też zastanawiałam się dlaczego Jowita raz przesypiała noc, a raz nie. Teraz śpi normalnie przez całą noc i nie mam pojęcia dlaczego tak się stało. Chyba po prostu przyszedł jej czas. Na Karolcie też przyjdzie pora.

Witajcie,
u nas tydzień pod znakiem chorób - znowu. Tym razem rozłożyliśmy się na dobre, Filip w porywach ma 39 stopni gorączki. Biedaczek. W poniedziałek nie przyjęli nas do lekarza, we wtorek musiałam z nim jechać przed 7 rano do przychodni żeby się zarejestrować. Ludzie w kolejce byli na tyle mili, że wpuścili mnie pierwszą. Szkoda tylko że dla tak małych dzieci niewiele można dać tak naprawdę. A mnie zaczynają uszy boleć, co jest bardzo niedobrym znakiem, bo uszy u mnie są bardzo wrażliwe.

Maqnio, żartujesz z tymi parówkami, prawda? Powiedz jeszcze że dajesz serki typu Danio dla małej. Poza tym to dobrze że rozkminiłaś przyczynę niespania małej.
Wydrusiu, doskonale Cię rozumiem. Może niech mąż zajmie się malutką, a Ty weź "dzień wolny" i zajmij się sobą. Wizyta u kosmetyczki, fryzjera dobrze robi, bo nie dość że ktoś się nami zajmuje, to jeszcze czasem można pogadać z kimś kto nie jest dzieckiem i mężem ;-)
Konwalianko, okularki mamy fischera. Same szkła kosztowały nas około 300 zł - niby jakieś specjalne, wzmocnione żeby mały ich nie podrapał ani nie potłukł. A oprawki kosztowały coś około 200 zł.

Reszcie życzę miłego dnia.

Konwalianko, my nie mieliśmy atropiny. A samo badanie... ogólnie masakra - słychać go było w całym ośrodku. A lekarka powiedziała że do 2 roku życia nic się pod tym względem na lepsze nie zmieni.

daga, no wiem, wiem, ale teraz to mi jakos tak dziwnie w tej nowej fryzurze...juz dawno nie robiłam takiej metamorfozy :szok:;-)

konwalianko, bardzo to dziwnie, że lekarz tak ryzykuje podanie atropiny takiemu dziecku jak Tymuś...na pewno jest to konieczne???? Może skonsultuj to z innym lekarzem:confused:

Aneta_85, zdrówka dla Was!

Anetkaa, witaj :-D

Aniaa, ja mam to samo. Jak Kinga na spacerek nie pójdzie w ciągu dnia to jest nie do zniesienia :no: Juz wtedy to mi ręce opadają...

My już po pierwszym spacerku, u nas pogoda w miarę, słonko świeci, tylko trochę wieje.

hej babolce!!!

wczorajszego dnia miałąm taki zajobek, ze nawet chwilki nie było zeby spokojnie zjesc, a o necie to juz nie wspomne. Wczorajsza nocka super, dzis juz gorzej - zęby znowu sie odezwaly. Rózia poplakiwała niemal cała noc, buzki nawet otworzyc nie chciałą jak chciałam jej dziasełka posmarowac (a zawsze otwiera bez problemów). bidulka moja .
monia i jak fryzura ? chwla sie chwal sie!!!:-D
konwalianko &&& za Was. Gadałam dzis z wisienką i ona powiedziała, ze jej Maciek tez miał za dzieciaka serwowana atropine i strasznie go uczuliła, a ze Tymcio to alergik, wiec tak sobie pomyslałam, zeby ci o tym wspomnieć. kochana na szczescie w dzisiejszych czasach zez to zaden kłopot a Tymus w okularkach bedzie slicznie wyglądał:-D

cała reszte witaj ciepło:)

reklama
hej
Aż boję się pisać, ale przez ostatnie kilka dni mały budził się w nocy tylko raz na mleczko , a dzisiaj przespał całą noc bez żdnej pobudki ! tylko ja głupia z przyzwyczajenie wstałam po 2 i trochę poczekałam bo byłam pewna , że mały pewnie za chwilę będzie domagał się jedzonka, ale jednak nie. Spał od 19 do 6 !
Maqnio możliwe, że to dzięki Tobie :) bo zawsze dawałam małemu o 17 kaszkę a o 19 już mleczko na noc bo myślałam , że lepiej jak będzie najedzony w nocy. Wczoraj dawałam mu jeść równo co 4h. O 15 dałam zupkę a o 19 mleczko i przespał całą noc! Pierwszy raz w swoim życiu. obawiam się, że jednak pobudki wrócą szczególnie jak zęby dadzą o sobie znać , ale przynajmniej wiem , że bez jedzonka w nocy może wytrzymać.

Aneta 85

Zdrówka dla Was
A co do parówek to słyszałam ostatnio taki kawał:
Przychodzi facet do lekarza i pyta :
-Panie doktorze czy czekolada jest zdrowsza od parówek?
Na to lekarz:
- Panie od parówek to nawet papierosy są zdrowsze :)
Mam takie zdanie jak Ty co do parówek i danonków.
Konwalianko może faktycznie skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem. Wiadomo, że wzrok ważny , ale przy takim ryzyku ...
Oj sama będziesz wiedziała co zrobić. Trzymam kciuki , aby wszystko było ok
Monia Daga Anetka ​Witajcie i miłego dnia

Do góry