reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Hej hej :-)
Nie mogłam się zebrać do napisania do Was na weekend, doczytać też na razie nie mam jak, ale nadrobię na pewno :-)
U nas znowu weekend zleciał bardzo szybko. Zdecydowaliśmy w końcu z mężem jakie kolory damy w salonie. Cieszę się, bo już jeden problem z głowy. Teraz tylko została sypialnia i Jowity pokój. A tak to nic ciekawego. Jowiśka grzeczna. Ostatnie dwie noce przespała w całości. Mam nadzieję, że już tak zostanie :-) Dalej jest przylepką mamusi i daje mi buziaki z językiem :szok::-D Zaglądnę jeszcze później i nadrobię, a póki co wszystkim życzę miłego dnia ;-)

reklama
Teśka Jej zdaniem nie ma alergii bo ma ładną cerę bez żadnych zmian, a to że mały miał śluz i krew w kupie i bóle brzuszka przez pół roku zanim nie przeszliśmy na pepti jakoś jej nie przekonało. Zleciła badania , ale jak wiadomo te nie zawsze wychodzą u takich maluszków więc nie wiem jak to będzie. Chcieliśmy iść prywatnie , ale chcemy mieć najpierw te wyniki bo jak wyszła alergia to i tak będzie nam musiała dać to zaświadczenie , a wtedy na spokojnie znajdziemy jakiegoś dobrego alergologa tak na przyszłość. A Wy idziecie na pierwszą wizytę?

Helołłłłłłłłł!!!!!!!!!!!!! Wczorajszy dzień nam minął pod znakiem marudy, ale znalazłam winowajcę;) Wylazła dolna dwójeczka. Hehe dopiero jak wyszła to ją zauważyłam. Dzisiaj jest trochę lepiej. Pewnie i druga się czai bo one jak nieszczęścia parami chodzą:tak: Ja się dzisiaj z okazji nowego tygodnia pożarłam z bratową, ale jakoś zbytnio się tym nie przejęłam. Grunt to dobre podejście;-)

Co do słoiczków to też jedliśmy na początku, ale strasznie się Bartkowi ulewało. Odkąd gotuję sama nie ulewa się, a i smakuje dziecku. Chociaż coraz trudniej się go karmi bo większość jedzenia ląduje na mnie i ścianach:-D

Hejoo!!!Ememte tak idziemy na pierwsza wizyte i tez przede wszystkim ze wzgledu po to zaswidczenie na bebilon pepti ,po twoim poscie zastanawiam sie czy tez nieuslysze tego samego ,chociaz wiadomo ze kazda matka chce aby niebylo tej alergi ,moaj corci skora tez gladziutka bez wypryskow,choiaz teraz cos na brudce wyskoczylo jakis pryszczyki male ,no i przede wszystkim u nas swego czasu pucia odparzona i lekarz powiedzial ze tez to moze byc alergiczne ,malo pezybierala na wadze brzydkie kupki ,Nadia teraz wlasnie odka pije pepti to ladnie przybrala ,wazy teraz 8 700 jak na nia to naprawde sporo bo ona taki tadek niejadek:tak:anetka gratki zebolow.

Hej Kochane wpadam na chwile i zaraz uciekam pod prysznic i wyrko :-) Ememte my przez jakiś czas dawaliśmy pepti ale to pediatra przepisywał. W czwartek mamy pierwszą wizytę u pulomonologa-alergologa. Jutro mam zapytać o wynik na Ige mleczka krowiego bo trafiłam na lekarkę suk* z którą się użeram. Anetko gratuluję zębolka :-) życzę spokojnych nocek :-)Daga witaj :)

Witajcie :-)

U nas w sumie po staremu, tzn. nocki bez rewelacji, za to dziś przywitaliśmy lewą górną dwójkę :-D Ale to dziąsło strasznie napuchnięte, Kinia nawet bardzo sobie nie da dentinoxem posmarować...
No i widzę już kolejną noc, że moje dziecko przebudza się z marudzeniem, popłakiwaniem jak nie może bączków puścić. Myślałam, że to od kaszki ryżowej. Nie dawałam wczoraj do mleczka cały dzień, Kinia piła sam Nutramigen (a zawsze jej dawałam do każdej butli jedną małą łyżeczkę). No i na noc dałam Espumisan, ale to nic nie dało :no: Mała często pije też herbatkę ułatwiającą trawienie, rumiane, ale to też niewiele daje...no i nie mam sposobu na te jej gazy :eek:
Może Wy coś doradzicie???

Anetkaaa, gratulacje za kolejnego ząbka!

Ememte,
my na początku też tylko słoiczki jadłyśmy, ale z czasem Kinga przyzwyczaiła się do moich obiadków, deserki je słoiczkowe a obiadki robione przeze mnie :tak: trochę cierpliwości i na pewno i Wam się uda przejsć na domowe obiadki.

Teska,
nam póki co pediatra przepisuje Nutramigen ze zniżką, ale też się boję że zaraz wysle nas do alergologa. Najbliższe terminy u nas są na sierpien-wrzesień na NFZ i mam ok. 30 km do alergologa najbliższego. Więc wrazie co wybrałam opcję taką, że będę po receptę chodzić do pediatry prywatnie. Tzn. taki pediatra wtedy się nie czepia o zaświadczenie o alergii (przynajmniej u nas tak jest). Wolę zapłacić 30 zł za przepisanie recepty plus kosztu mleczka ze zniżką (Nutramigen na R kosztuje 3,20 zł) niż czekać, wleć się po alergologach na NFZ, czekać na wyniki które jeszcze nie wiadomo jak wyjdą itp. Pediatra przepisze 6 puszek ze zniżką, co daje 19,20 zł + 30 zł wizyta (niecałe 50 zł). Ja jakby coś to taką opcję wybiorę. A i tak za ok. miesiąć sprubujemy przejść znówu na normalne mm.

daga, łał, niezła całuśnica z Jowitki! :-D

wydrusia,
kciukasy za wizytę czwartkową!

Ostatnia edycja:
Hejjj !!!!nie napisze dzien dobry bo u mnie nie za bardzo dobry ,jakas wirosowka mnie dopadlo w nocy i z rana czyscilo mnie gora i dolem:no:dzisaj ide po recepte na mleczko tylko niewiem czy mi wypisze ,bo ja niemam zaswiadczenia bo mialam miec wizyte 13 a odwolalai wizyty i dopiero 27:no:no i teraz niewiem ,ale jak trzeba bendzie to wezme ostatnie 100 zl z konta i kupie normalnie ,bo dla Nadii nie moze zabraknac .Tez z checoia bym poszla priv ale u nas kiepsko z finansami:-(chyba nic wiecej nie napisze bo zle sie czuje i fizycznie i psychicznie .Milego dnia:)

halo!!!

normalnie musze sie pochwalic dobrą nocka - 3 pobuki, no rewelacja! jestem wyspana jak nigdy:-D co prawda do 22 walczyłysmy, ale potem Rózina poległa:) tzn. usnełą ładnie ok 19 ale o 20:30 pobudka i marud do 22. Potem usnełysmy w maminym łózku, tzn. Rózina na MOJEJ poduszce, pod MOJĄ KOŁDRĄ a ja jak taka myszka na kawałeczku łóżka bokiem:-D:-Dale co tam wazne ze królowa spała:-D

anetka, monia gratki kolejnych zęboli:-D
monia a moze spróbouj podać jabłuszko, albo sliwki, morele w słoiczku, na Rózine to zawsze działa w ostatecznosci czopek glicerynowy, sciskam
ememte ja gotuje Rózinie obiadki, zawsze zeby polepszyc smak dodaje oliwy z oliwek, koperku lub pietruszki. Młoda wcina super, czasem nawet sos jej robie jak np. obiadek jest zbyt suchy. Popróbuj. My z jedzonkiem problemów nie mamy, Rózia pieknie wcina je właściwie wszystko to co my:-)
tesiu zdrowiej jak najszybciej!!
sis:* & za wizyte!!

miłego dnia!!!!

Hej
U nas nocka dziś dosyć dobra. 2 pobudki na jedzonko i ok. 2 razy przekręcanie z brzuszka na plecy bo mały się przekręca, a później marudzi , że nie może wrócić do poprzedniej pozycji :)
Teśka u nas też z finansami kiepsko, a pepti na 100% kupuję już os stycznia więc zależy mi na tym zaświadczeniu.
Denerwuje mnie, że jeden lekarz wypisuje ze zniżką , a drugi nie. Nasza lekarka mówi , że wiem , że mały ma alergię, ale ze zniżką nie może wypisać , a alergolog kręci nosem. Mam nadzieję, że dzisiaj dostaniemy to zaświadczenie. Wizytę mamy na 14.
Wracaj szybko do zdrówka!!!

Wydrusia my też trafiliśmy na su.. alergologa!!! Aż mnie trzęsie jak sobie pomyślę, że dzisiaj znów muszę do niej iść. Badania pewniw nic nie wykażą bo to rzadkość u takich maluchów , a moje argumenty zbywa głupim uśmieszkiem i milczeniem.Wściec się można.

Monia i Maqunio no mam nadzieję, że nam się uda tylko tak jak pisałam mam problem ze świeżym mięskiem bo nie wiem gdzie takie zakupić. W jednym sklepie zapytałam panią czy świeże ona odpowiedziała, że oczywiście, a jak zapytałam drugiej czy dałaby małemu dziecku pokręciła głową, że nie!

Miłego dnia

reklama
Do góry