reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Hej!

Pustki znów tu ostatnio...

U nas dziś nocka rewelka, mała spała od 20.30 (zmiana czasu hehe :-D) do 4 ciągiem, po czym jedna krótka pobudka ok. 10 minut i sen do 7.00 :-D ooo poproszę o więcej takich nocek :tak:;-)no i mamy kolejnego ząbka - lewa górna jedynka :tak:Poza tym zmieniłam małej trochę schemat jedzenia w ciagu dnia, bo tamten wydaję mi się jej nie odpowiadał. wiec po nowemu:
7.00 - 150 ml mleko z kaszką
9.30 - owoce (mały słoiczek) - zjada wszystko, ale więcej nie chce
11.00- 150 ml mleka
14.00 - obiadek/zupka - mały słoiczek - j.w - zjada wszystko...
17.00- 150 ml mleka
20.00 - 150-180 ml mleka z kaszka

W międzyczasie pije wodę i herbatki, ok. 200 ml dziennie i je chrupki kukurydziane ok.5-6 dziennie takich pałek...

Jak myślicie? Jest Ok z tym jedzeniem?

samea
, łałł, podziwiam z pomyslem na rodzeństwo dla małego!!!!:-D

reklama
Hej Samea i Monia bo widze ze reszta przepadla..

Halloo dziewczyny koniec weekendu wracac na bb!

U nas noc fatalna!! Maly jak sie obudzil po 1 tak zasnal i 3 i to na chwilke.. dopiero z nami cos dluzej pospal :-( nie wiem co sie stalo. nawet butla nir pomofla. eh.. jutro idziemy na test aby dostac stale zaswiadczenie na pepti.. trzymajcie prosze kciuki.

samea - ladnie zmian u Ciebie. a od czego sa marzen? Do roboty ;-)

A propo biedroneczka i jak??

Monia wiecej takich nocek!! Brawo za zabka. to juz kasowniczrk z Kini jest :-) co do jedzen jesli Kinia jesr zadowolona to to najwazniejsze. Poza tym mysle ze jest na prawde ok :-)

witajcie,..
u nas tak kiepskie noce, że nie ma co sie rozwodzić..
od 4 dni ostawiamy się od karmienia o 22 i narazie nie widać poprawy, już nie mam sił, ale co poradzić

monia, brawa za ząbka
Samea, ja też mam takie myśli, ale dopóki Tymek nie bedzie przesypiał nocy, to nie wyobrażam sobie tego.. zresztą my mamy plan starać sie od kwietnia/ maja przyszłego roku, mam nadzieję, ze do tego czasu mały już będzie dobrze sypiał..

Hej dziewczyny!
Melduję się po weekendzie :) Wczoraj byliśmy na spaceru i kupiliśmy Mateuszowi balona, na któego polowałam dwa tygodnie - taka super biedronka - i nam poleciałaaaaaa..... do góry... nawet nie wiemy kiedy :p ech...

Od wczoraj nie daję rady z Mateuszem na przewijaku ;/ w seundzie jest na brzuchu i łapie wszystko co jest w jego zasięgu ręki.. Dzisiaj sprzątnęłam wszystko z przewijaka ale to nic nie dało, mam problem z założeniem pampersa, ubraniem. Dzisiaj wieczorem nie dałam mu witaminek bo już nie dałam rady, masakra :/

My mamy w sumie podobny schemat jedzeniowy. Aaaa i pochwalę się: Mateusz wypił dzisiaj 50 ml soczku z butelki :))) widzę światełko w tunelu, że się nauczy :)

Idę na filmik, spokojnej nocki!! Konwalianko, mam nadzieję, że już nie długo i my się wyśpimy tak jak np. monia :)))

Witajcie!

Oj mi tez sie marzy rodzenstwo dla Karoliny:D Chociaz tak jak pisze Konwalianka, wolalabym zeby mala najpierw zaczela przesypiac cale noce... Chcialibysmy zaczac "prace":D Nad rodzenstwem jak mala bedzie po roczku, tak zeby miedzy dzieciakami byly 2 lata roznicy, ale zobaczymy jak to bedzie, bo ja musze najpierw do pracy wrocic a Karoli nie mam z kim zostawic, wiec sama do konca nie wiem co robic.

U nas z nowosci Karolina od wczoraj raczkuje:) Niby tylko jak cos ja bardzo zaciekawi to do tego "idzie", ale jak ja dzis na chwile zostawilam sama w pokoju to jak wrocilam to juz miala raczki w ziemi z roslinka;)

malamii ja wlasnie z tego powodu pozegnalam sie juz z przewijakiem jakies 2tygodnie temu. Balam sie ze mala ktoregos dnia poprostu mi zwieje stamtad. Teraz przewijam na podlowdze i nie powiem zeby bylo latwo ale dajemy rade:)

Ostatnia edycja:
Dobry wieczór :-)

U nas może być, choć Jowiśka popołudniu strasznie płakała i nie mam pojęcia dlaczego. Ogólnie ostatnio trochę marudna się zrobiła. Może kolejne zęby idą, bo póki co ma tylko 2. Dzisiaj nauczyłam ją posyłać całuska :-D załapała w moment, a wieczorem już nie chciała pokazywać. Znudziło jej się chyba :-D

monia gratuluję zabka
sunset &&&. A zdjęcia to się chyba nie doczekam ;-)

malamii super, że Mateuszek pije :-) Jowita nie wypije z butli ze smoczkiem niczego poza mlekiem, niekapkami bardziej się bawi niż pije, aż w końcu dałam jej napić się z takiego zielonego kubka z ikei był w zestawie ze śliniakiem i miseczką chyba (nie pamiętam, bo leży w szafce nieużywany) i z niego pije nawet chętnie. A wcześniej też mieliśmy problem.

ania lada moment i zacznie raczkować pełną parą :-)

Hej!

U nas znów nocka średnia, a już cieszyłam się że będzie ok...poza tym mała ciągle marudzi mimo, że 2 górne jedynki wyszły...już teraz nie wiem o co :no:

daga,
może faktycznie idą kolejne ząbki i Jowitka marudzi, u nas tak właśnie jest.

Aniaa, gratki dla Karolinki za początki raczkowania..u nas na razie z tym cisza....

malami, u nas przewijak już dawno poszedł w odstawkę, bo moje dziecko ciągle fik na brzuch przy przewijaniu, rzadko leży spokojnie no i muszę ją tak "ganiać", żeby przewinąc :tak:;-)

sunset, współczuję nocek!

konwalianka, u nas staranka o drugie dzidzi dopiero jak Kinia skończy 2 latka - tak postanowiliśmy z mężem :tak:

Pytanko mam - wodę/herbatki/soczki to podajecie ciepłe czy takie w temperaturze pokojowej? Moja Kinga soczków nie chce, ale o wiele chętniej pije herbatki i wodę nie ciepłe...

Hej kochane!! U nas nocka średnia, ale nie narzekam:)
rodzeństwo... też bym chciała największą różnicę 3 lata, ale to raczej nierealne. Niestety mój mąż nie podziela mojego entuzjazmu na temat powiększania rodziny i mówi że jak znajdzie lepszą pracę- czyli nigdy!!! Twierdzi że nas nie stać, ale moim zdaniem jeżeli będzie tak podchodził to nigdy nas nie będzie stać- ech chłopy:(
Cóż jeżeli nie wpadniemy to Bartolini będzie jedynakiem.
Monia gratki za ząbka.
Bartkowi nie robi różnicy czy ciepłe czy zimne. W sumie to i tak bardziej miętoli smoka niż pije:-D
Ania to Ci się teraz mała torpeda zrobi:-D

reklama
Hej Dziewczyny!

Podziwiam Was dziewczyny za to, że niedługo chcecie starać się o następną dzidzie :tak: Kiedyś chciałam żeby między moimi dziećmi była mała różnica wieku, ale teraz nie wyobrażam sobie żeby mieć jeszcze jednego brzdąca, zwłaszcza, że to pierwsze to szogun :-D

monia to na czym teraz przewijasz małą? My nadal na przewijaku, Jowita się trochę kręci, ale wystarczy, że złapie np. chusteczki i jest chwila spokoju. Niedługo będziemy musiały się przenieść, bo ten przewijak z tego co widziałam jest do 12 miesięcy. Tylko cholercia nie mam pojęcia gdzie

Do góry