reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Hej dziewczyny!

dorzucam telefony ;) Mój Mateusz jest taki "na czasie", że od taty dostał prawdziwy telefon i to nie byle jaki - smartfon :p pierwszy model BB taka kobyła że szok :) ale zajmie się nim tylko pod waruniem, że jest nałądowany i gra albo świeci ;P
Mateusz od wczoraj zaczął przechodzić z pozycji czworaczej do siadu, na razie jest to taki pół siad, ale kombinuje :) Armagedon nocny trwa w dalszym ciągu. Odstawiam żółtko i zobaczymy, czy się poprawi.

Anetka - kupię w aptece ten Pansoral, nie słyszałam wcześniej o takiej maści. Zobaczymy, może pomoże ;)
sunset - mój Mateusz ma niewielkie zmiany AZS i my mamy konflikt.Co do żółtka to podejrzewam, że u nas powoduje bóle brzuszka i Mateusz źle śpi, co chwilę się wybudza i puszcza bączki, wczoraj postanowiłam odstawić żółtko i sprawdzić czy to przez nie...

Idę szukać na necie jakiegoś godnego czajnika, bo muszę kupić nowy, stary zaczął nam cieknąć :/
buziaki!!

reklama
Hej kochane, my już od 5.30 na nogach. Wczoraj Bartolini padł wcześniej to i wstał o bladym świcie:)
Czy Wam też tak ciężko idzie zmiana pieluch? U na sjest meksyk nieziemski. Ganiamy się praktycznie po całym pokoju a na stojąco jeszcze się nie da za bardzo. Najgorzej z tą grubszą sprawą........
Konwalianko, Malamii sto lat dla maluchów!!!!!!!

Dzien dobry!!!Ja nawet wyspana bo juz prawde mowiac przywyklam do jej wstawania o 5 30-5 45:cool2:pewnie i tak bendzie ze bende tesknic za leniuszkiem :tak:Malami o jacie dostal smrtfona :szok:?moje marzenie:tak:to wszystkie dzieci chyba uwielbiaja telefony ,piloty kable ja dorzucam jeszcze klawiature:huh:dzisiaj musze isc do pfrzychodni po recepe na bebilon pepti ,zapowiada sie fajny dzionek ,sloneczko:happy:milego dnia:tak:​100 lat swlenizantom i solenizantkom !!!

hej kochane!
Piekne słońce świeci, więc pewnie znowu pół dnia spędzimy na podwórku tudzież na placu zabaw:tak: Ja mieszkanie juz ogarnęłam, śniadanko zjedzone teraz Tymcio, chwila zabawy i o 10 drzemka, pewnie już na dworze
Od wczoraj oduczamy się pobudki o 22 ale tak na poważnie i o dziwo wczoraj się udało.. mały obudzil się pierwszy raz o 21 i chciał cyca - wzięłam go, bujałam, smoka dałam.. płakał trochę, raz juz niemal się złamałam..ale na szczęście nie.. o 21.30 usiłowałam go odłożyć, ale znowu zaczął płakać.. dopiero ok. 22 usnął na dobre, wcześniej jeszcze popłakując i spał do 24.30.. w sumie może i by więcej pospał, ale moje cyce nie przyzwyczajone i myślałam, że eksplodują.. tym sposobem na śpiocha dałam mu cyca o tej 24.30..no ale później po 90min znowu się obudzil.. no i później już się budził co godzinę:szok::-( no trudno.. narazie chce go oduczyć cyca przed 24 a później stopniowo będziemy eliminować dalsze karmienia.. oby dzisiaj też się udało - trzymacie kciuki:-)

Anetkaa
oj rozumiem Cię doskonale, ja pampersa zmieniam malemu na stojąco, a grubsze sprawy..hmm.. zaopatruje się w jakąś nowość dla małego i kładę go dając mu tą rzecz do rączek.. na czas wytarcia pupy wystarcza a pampka już na stojąco zakładam:-D

miłego dnia

Dzień dobry :-)
Byłam wczoraj wieczorem na chwilę, ale nic nie zdążyłam napisać. U nas nocka w miarę. Pobudka na jedzenie przed 5 i spanie do 7. Poza ty z wielkanocnego wypadu chyba lipa, bo mąż będzie pracował. Ale może uda nam się pojechać za tydzień na weekend, choć szczerze powiedziawszy wolałabym jednak na święta. Zobaczymy jak będzie.
sunset wrzuciłabyś jakieś zdjęcie Maciusia co? :-)

Konwalianko ja też wciskam w łapki ciekawe rzeczy żeby chociaż chwilę spokojnie poleżał, ale nie przynosi to efektów bo najlepiej jest bawić się tym na brzuchu:-D Na stojąco się boję bo ten mój dzieć jeszcze taki niestabilny.

Hej!

U nas nocka w miarę, 4 pobudki - nie jest źle. No ale na nogach już o 5. 30!
No i mamy kolejnego ząbka :tak::-D:-D:-D No i od kilku dni Kinia samodzielnie siada :-D

Anetkaa,
moje dziecko jeszcze nie przemieszcza się samo po mieszkaniu, ale jak ją kładę do przewijania to tez masakra, bo zaraz fik na brzuch, bo na plecach nie chce leżeć....my też tak samo obudzeni!

konwalianka,
&&&&&&&&&& za oduczanie cucusia :-D:tak:sto lat dla Tymusia!

malami, sto latek dla Twojej pociechy!

teska, daga, hej!

U nas też piloty ciekawe, butelki plastikowe, kubki plastikowe...

Cześć dziewczyny!

Jakoś się nie mogę ogarnąć i częściej tu wpadać...

Mam nadzieje, ze u Was wszystko dobrze, maluchy rosną, są piekne i ZDROWE!

U nas zaczęło się wszystko normować, rozszerzamy dietę i eliminujemy pokarmy, na które Dawidek ma alergie.
Mały pięknie raczkuje i tak szybko, że dogonic go nie mogę, już siada i mówi Kaka i Tata, a Mama tylko, jak jest mu źle i płacze, cwaniak;))

Ściskam Was mocno!!!

Witam;)
U nas pobudka o 5 co juz norma sie staje bez wzgledu o ktorej pojdzie spac:sorry2:Ostatnio kupilam malemu kurtke na 80 ale jest na styk i buciki rozmiar 21:szok:
Anetka u na z paperesem tak samo ucieka, probuje mi zabrac i szczypie gdy zmieniam:sorry2:u nas zabawki nie poamagaja. Ostatnio spokojniej lezy gdy ja udaje odglosy zwierzat kotka, pieska itp jakis mies temu uciekl mi przy zmianie pampersa i uderzyl w sciane az mial siniaka:dry:
Konwalianka ja probuje oduczyc jednego karmienia bo zasypia o 20 wstaje o polnocy i o 3 jesc ale nic nie daje. Wiec dalam spokoj w nocy wypija 150-180ml x2 a gdy zobaczy butelke az buzie otwiera i wyciaga raczki
Zaraz bedzie mial pierwsza drzemke, zje i pojdziemy na dwor

reklama
Hej dziewczyny.

Wielkie dzieki za odpowiedzi! Co do AZS to czytalam ostatnio rozne fora i wlasnie gdzies wyczytalam ze to nie jest do konca choroba skory a raczej watroby, jelit i ze skora jako najwiekszy organ 'pokazuje' ze cos nie jest nie tak. No i wlasnie czesto dzieci ktore maja konflikt z mama to choruja na AZS bo plod jest oslabiony itp. Sama nie wiem co o tym myslec. Im wiecej czytam tym mniej wiem - jak to z reguly bywa. A wam co lekarze mowili? Ze mozna to wyleczyc? Nam mowili ze do 2 roku powinno samo przejsc.. a teraz wyczytalam ze tylko 40% 'zdrowieje'.

Chyba musze sie Wam wiecej skarzyc bo wczoraj maly zaczal 'bzykac'.. jak sie rozkrecil o 18 to skonczyl o 21 ;)

Tak ostatnio bylam zaaferowana tym AZSem ze mi pouciekaly miesiecznice!

Bartolini i Wiki!! NAjlepszego :)

Monia gratulacje za zabek i siedzenie Kingi! Zuch dziewczyna.. i tak wczoraj mi umknelo najlepszego dla Malutkiej!

Konwalianka i Malamii-
najlepszosci dla Tymusia i MAteuszka!!

Malamii ja tez odstawilam zoltko.. dalam tylko trzy razy ale maly nie za bardzo to trawil.. bardzo niespokojny byl po nim :/

Anula ale Bartus duzy chlopczyk! Super ze tak ladnie rosnie!

Daga - postaram sie ;)

Teska, Psota, Anetka i wszystkie podczytujace witajcie ;-)

Do góry