reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Hej Kochane ja Was raczej nie pociesze bo u nas nocki kiepskie a dni marudne.. w nocy standardowo o 1 pobudka i walka z zasnieciem az jedna ze stron wymieknie, a w dzien ostatnio tylko raczki raczki i raczki no i mama mama mama. Tez o wszystko obwiniam zeby no i skok - mam nadzieje ze wkrotce wrocimy na wlasciwy tor i bedziemy spac.

Corin- jak dlugo Twoje starsze dzieci budzily sie w nocy?

Maqnio- u nas tez 6-7 pieluch schodzi dziennie. uzywamy 4 pampers

aneta - rany julek! Ile kasy masakra! Oby Filipkowi cofnela sie wada jak najszybciej

garbi - najlepszego dla Hani!

Ania- brawo dla Karolci! I jak teskinsz za stacjonarnym brzdacem?

Basieniak - halo! Jak Wiki? Przybiera? Je cos lepiej?

Monia - my pijemy srednio cieple..i owocki tez takie srednie (nie za zimne nie za cieple)

Daga - dzieki :-) My nadal uzywamy przewijaka. Maly sie kreci ale staram sie go zabawic, polaskotac badz tez mam jakas nowa pseudozabawke typu chusteczki

konwalianka - agent z Tymusia! Swietny!

Anetka hejka :-)

reklama
sunset, nie pamiętam. Wiem, że jak byli starsi to już przy łóżeczkach mieli szklankę z wodą a i tak musiałam w nocy isć i podać imą tą szklankę. Ale to było raz w nocy albo wcale, zależy jak kiedy. Ale nie potrafię ci powiedzieć do kiedy to trwało.

Maqnio, my uzywamy pampers 4+

Aneta rzeczywiście duży koszt tych okularków. Będziemy trzymać kciuki żeby na następnej wizycie było juz wszystko ok &&& pochwal się kiedy będziesz żoną ;-)
konwalianka Twój Tymuś jest baaardzo rozwinięty :-) gratulujemy nabycia nowych umiejętności :-)
maqnio my używamy pampers 4 i dziennie idzie nam 5-6 chyba, że niespodziewanie zrobi kupę ;-)
sunset dlaczego takiego przystojniaka tak długo przed nami ukrywałaś? :-)

Widzę, że większość przewija na tapczanie albo podłodze. Mi to się wydaje cholernie niewygodne, no ale cóż będzie trzeba się przyzwyczaić

maqnio, ja używam pampersa i dadę na przemian, ale dada 4 jest o niebo gorsza od 3, bo się zbija, znaczy jak mały nasiusia to między nogami robi się taki zbity glut, więc rezygnuje z nich.. ale sąsiadka mówi, ze z lida pampki są lepsze od dady i bardzej przewiewne.. a 5-ki pampka od jakiej wagi są? MY mamy 4+

dzieki dziewczyny!!!

konwi 5 sa od 11-25 kg, dla nas 4+ juz za małe sa. zuzyje te "dada" i spróbuje moze tych z lidla, na dzis dzien bedziemy na noc uzywac pampersów a wdzien tych "gorszych", moze bedzie ciut taniej, buzi

maqnio, my używamy na noc oryginalnych Pampersów 4+, a w dzień Pieluszek Happy 4+ i póki co są ok. Nam idzie ok. 6 na dobę. U nas Dada odparzała tyłek strasznie...To ile Rózinka waży, że 5 używa???

Aneta_85, to wielkimi krokami zbliża się ten Dzień...:-D:-D:-D

Moja Kinia nie chciała mi dziś zasnąć na noc, musiałam się nieźle nakołysać i naśpiewać aby zasnęła, ufff...ale już spi od 30 minut:tak:

Hej;)
U nas bez zmian maly zasuwa az sie kurzy:laugh2:wiec mam malo czasu na forum ale staram sie podczytywac
Aneta kurcze strasznie drogo ale co poradzic:sorry:do maja juz niedaleko;-)
Maqnio my uzywamy pampers sleep & play kosztuja 30 zl wg mnie lepsze niz dada a cena praktycznie taka sama
Monia moj pije srednio cieple ale ucze go pic wode i nawet sporo pije;-)
Co do przewijania my na podlodze badz tak jak Konwalianka na stojaka bo maly ucieka z gola pupa po calym mieszkaniu raz tak uciekal az uderzyl glowka w sciane:sorry:

Ja też mam pamperchy z dada od piatku w sumie :D

Wczesniej tylko Pampersa i próbowałam z lidla - beznadziejne jak dla mnie :) to lepsze te dada :) jakwidac każdy ma inne wymagania:)
U nas idzie około 10 pampersów pewnie dlatego nie widzę zbijania pampersa dada ...

My kupilismy Szymusiowi okulary przeciwsłoneczne super wygląda,ale od niedzieli ma bardzo czerwone oczka jutro idziemy do lekarza z nim:(

Szymek spi kiepsko dziś w nocy znowu sie budzil i znowu po kaszce mleczno ryzowej z bananami...

Chyba nie moge mu jej dawac - zamiast spac to budzi sie i pierdzi bardzo.

Po cycku tez sie budzi ale po 3 h wypije i znowu spi 3 h

Pomóżcie jak nauczyc go spac dluzej.....:( kurcze zeby chociaz od 00:00 do 5 ciągiem spał jak muszę wstać do pracy...

Dziś o 24 dam mu butle i dodam mu kleiku kukurydzianego (butle juz z mm) schodze z cycucha :)

My przebieramy na przebierakach - dajemy rade uczymy , że nie wolno się obvracać - chociaz przez chwile bylo ciezkooooo ho ho

Ja tojeszcze na podlodze przebieram lub na stojąco jak sie bawi.
Poza tym dziewczyny nie wiem jak Wasze,ale moj mały dzik po prostu prawie już chodzi sam....za rękę i dawaj mamo- nie daje odpocząć.

A jak zaczął spiewac i tańcowac, haha moja rybcia kochana...

A jak juz kapiecie? bo my od jakiegos czasu juz w wannie zabawa na calego i jak wchodzi pod prysznicową słuchawke...super nic sie nie boi :)

hej!!
noc dramat...eh

monia Rózia wazy 11,6 kg:-D
anula 30 zł, wow fajnie, u nas sleep&play "5" 56 zł..
samea w kwestii nocnych pobudek nie pomoge. Rózia budzi sie non stop, co 15.20 min. czasem zdarzy sie z epospi dłuzej, ale rzadko i było kilka nocy gdzie spała ok 2,3 h pobudka ale usypiała za chwilke. generalnie u nas nocki kiepski od samego urodzenia. ja tez próbowałam z jedzeniem, latałam po lekarzach i nic..takie dziecie wszyscy mowia i ze wyrosnie..taa... pozdrawiam:)

miłego dnia!!

Ostatnia edycja:
reklama
witajcie kochane
u nas nocka taka sobie, mały już przed 6 był na nogach, teraz zjadł kanapeczkę i rozrabia..ale śpiąca jestem..

Tymek tez teraz tylko za rączkę i spacerujemy, staram sie jednak go nie forsowac, bo uważam, że im dłużej na raczkach tym lepiej dla malca..

Od kilku dni widzę u małego fascynację dłońmi: patrzy, analizuje, liczy paluszki, ściska, obraca, porównuje obie dłonie - niesamowite to jest, nie mogę się napatrzeć;-)

Maqnio, to Róznia spora jest.. u nas też sleep&play za 25zł.. tutaj masz promocje, może obserwuj, bo w różnych miejscach są naprawde tańsze: PromoBaby.pl

a dziewczyny, dzieciaki nie walą główką o ściany?podłogi? czy inne obiekty? Tymkowi to sprawia prawdziwą przyjemność, czytałam o takim etapie rozwoju..

Do góry