reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Witajcie Lipcoweczki!

U nas nocka o niebo lepsza niz ostatnie. Tylko godzinna przerwa.. no i w koncu maly jak sie ponownie obudzil potrafil sam sie wyciszyc. Juz dawno tego nie robil.. tak wiec mam nadzieje ze wracamy na dobre tory i zeby mu odpuszczaja!

konwalianka - masz racje ze maluchy nie robia nam na zlosc - cale szczescie ;-) Jak to mowia co nas nie zabije to nas wzmocni i tego sie trzymajmy.

daga - to super ze Jowitka lepiej! I ze temperatura spadla! Daj znac jak w ciagu dnia bedzie.. Hehe wstaje sama? Jest aparatka, ale to raczej dobry znak ze wraca do zdrowia - nie? ;-)

Slonecznego dnia!

reklama
sunset super, że noc lepsza, oby teraz było już tylko lepiej :tak: Jowita czy chora czy zdrowa to i tak rozrabia :-D małego diabełka urodziłam :-D

Hej Laseczki!

Wczoraj nawiedziła mnie bratowa z 4-miesięczną córeczką i było baaardzo głośno i wesoło :-D Brat dopiero przyjechał po nich o 20, więc na wieczór to już padałam na twarz...U nas nocka ciut lepsza bo do 3 tylko 2 pobudki, no a od 4 to co 20minut to moje dziecię się budziło az wstało o 6 :szok: No i od wczoraj mała non stop się przekręca na brzuszek (tzn. robiła już to wcześniej ale rzadko) a teraz co ją położę na kocyku na podłodze to od razy fik na brzuch i podnosi pupę na kolanach do góry, ale jeszcze nie wie co ma z rękami zrobić...taka jestem z niej dumna...Górne jedynki idą ale wyjść nie mogą...

Aneta_85, u nas działa Nurofen w czopkach przeciwbólowo ale to daję małej naprawdę w "ekstremalnych" sytuacjach, co 3-4 dni podaję jej Viburcol, ale średnio na nią działa no i na zęby stosujemy Dentinox.

Teska
, sto latek dla córeczki!!!

daga, to dobrze, że nocka w miarę ok! No i gratki dla Jowity za kolejne umiejętnośći...

konwalianka, w Twoich słowach jest dużo racji :tak::-D Wszystkie jakoś przetrwamy te trudne chwile z naszymi dzieciaczkami ;-):tak: Najważniejsze, że są zdrowe - to się liczy najbardziej!

sunset
, hej!

Monia! Zuch Kinia ;-) dziewczyny pisaly ze jak na czworaka ich maluchy stanwly to zaraz raczkowaly. Super :-)

To widze ze dziewczyny rzadza dzisiaj :-)

oby jeszcze te zebiska jej wyszly i daly wkoncu pospac!

Daga - i dobrze ze urwisek z niej bo przeciez grzczne dziewczynki ida do nieba, noegrzeczne staja sie slawne ;-)

Hej kochane..
u nas też nocne pobudki, wiec już nie robia na mnie wrażenia:-D pogoda dzisiaj taaaka kiepska ze paam na pyszczek..mały własnie uskutecznia pierwszą drzemkę.. do następnego..
ps. sto lat dla Nadii:)

Cześć Dziewczyny
My po szczepieniu 3 dawką na pneumokoki. Mały troszkę popłakał, ale była bardzo fajna pielęgniarka która szybko go rozśmieszyła więc nie było źle. Nóżka była trochę zaczerwieniona , ale posmarowałam altacetem i jest ok.

Nasza pani pediatra też bardzo się zdziwiła zachowaniem alergolog. Powiedziała, że te badania nie muszą wykazać alergii, ale jak wyjdzie to mamy iść do tej pani alergolog chociażby po to aby wymusić na niej przeprosiny za to jak nas potraktowała.
Na badania idziemy w piątek a wizytę mamy w kwietniu.

Ja też czasami tracę cierpliwość jak mały bardzo płacze , ale to faktycznie daje znać przemęczenie. Staram się nie denerwować , ale czasami mi się nie udaje i wtedy tak jak Konwalianka wolę na chwilę wyjść liczę wtedy do 10 i wracam :)poza tym jak mały się uśmiechnie to wszystko mija :)

Mnie dzisiaj strasznie nerka boli. Wzięłam już nospę i czekam aż zacznie działać bo nawet schylić się nie mogę. Kiedyś chorowałam na nerki , pół roku byłam na antybiotykach więc jak nie przejdzie to chyba będę musiałą znowu zrobić badania.

Co do ząbków to pomyliłam się i nie wychodzą trójki a dwójki. Tak mi się jakoś daleko wydawały od tych jedynek. chyba że synuś będzie miał duże przerwy między zębami :)

Życzę miłego dnia zdrowia dla wszystkich chorowitków i sto lat dla wszystkich dzieci które kończą dzisiaj 8-my miesiąc

Ememente a co jak nie wyjda? Trzymam kciuki zeby wyszly!!A Tobie to zdrowka duzo! Oby to nic powaznego i szybko przeszlo..

Konwalianka a jaka parasolke kupilas i cos sie stalo z Twoja spacerowka?

sunset dziękuję mam nadzieję że mi przejdzie. Co do alergologa to chcemy iść prywatnie bo mały na pewno ma alergię i to chyba nie tylko na mleko więc prawdopodobnie będziemy musieli chodzić na wizyty co jakiś czas, a nie mam nerwów aby chodzić do tej kobiety z resztą nie sądzę aby ona potrafiła i miała chęci pomóc

Mój synuś jeszcze sam nie siada więc wstrzymuję się jeszcze ze spacerówką. Mam nadzieję , że nauczy się do czasu kiedy zrobi się ciepło i będzie mógł jeździć w spacerówce. Ja jeszcze się wstrzymuję bo mamy kubełkową i wolę aby mały już pewnie siedział chociaż korci mnie aby go już przesadzić bo w gondoli ledwo się mieści no i mało widzi

Ostatnia edycja:
reklama
monia gratulację dla Kini za opanowanie nowych umiejętności :-D
sunset moja mama jak byłam w ciąży ciągle mówiła, że chciałaby wnuczkę urwisa, no i ma :-) Aż strach pomyśleć co będzie później ;-)

Ostatnio Jowita z pozycji na czworaka opiera się na palcach u stóp i podnosi tyłek do góry. Wydaje mi się, że raczkować nie będzie. Patrząc na to co robi, to jakby miała raczkować, to już dawno by to zrobiła.
Pytanie do mam, które orientowały się w sprawie fotelika 9-18kg. Jaki fotelik wypada teraz najlepiej? Ja nie mam czasu usiąść i poczytać o tym, choć będę musiała się w końcu wziąć za to.
A orientuje się któraś z Was czy fotelik taki 9-18 lub większy można wziąć ze sobą do samolotu? Liczy się to jako bagaż dziecka czy osobno? Wiem, że dla maluchów można wziąć fotelik nosidełko. Tylko nie wiem czy to tyczy się też starszych dzieci, np. rocznych, które w nosidełku się nie mieszczą

Do góry