reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Kasia, nieco lepiej.. powoli wprowadzam i nabiał.. jem już jajka, masło.. ostatnio testuje ser żółty i nie widzę efektu w postaci alergii!! ale się cieszę, ale nie chcę też za bardzo, bo jeszcze wszystko może się zdarzyć..a może alergen się po prostu zbiera..oby nie..
jabłka oczywiście nadal nie dla niego ;/

Ja od dzisiaj zmieniam właśnie sposób zasypiania synka..a głupia kiedyś był już tak nauczony.. dzisiaj będzie: kolacja- kąpiel - spanie..bo do tej pory było: kąpiel - kolacja - usypianie przy cycu..
w dzień mały zasypia w łóżeczku leciutko bujany na boczku, ale odkąd obniżyliśmy łóżeczko, jakby gorzej mu idzie usypianie:-(

malamii, ja nie zauważyłam różnicy w nocy, no owszem budził się więcej razy, ale spał dalej po daniu cyca.. wdzień marud okropny..ale może też to, że na noc ja dawałam mu nurofen albo viburcol..a w dzień jednak lecimi na dentinoxie, osanicie i camili

a ja słysząłam, że od smoczka powinno się oduczać jak pojawią się pierwsze ząbki; podobno także okres 6-8 m-cy jest najlepszy, bo dla dziecka sporo się dzieje i łatwiej mu pogodzić się z taką stratą;; podobna możliwość następuje ok. 12-16 miesiaca..

Ostatnia edycja:
reklama
Ale cisza...

Niusia już śpi, choć wykąpałam ją dziś później, bo przed 17 zrobiła sobie jeszcze drzemkę. Ciekawa jaka będzie noc. Dziś mąż pracuje do późna, jak to w piątki zwykle bywa, więc jestem prawie sama. Może na niego poczekam.

malamii jak film?
konwalianka daj znać jak poszło ze zmianą kolejności

Może później jeszcze zajrzę, a jeśli nie to życzę wszystkim kolorowych snów i przespanych w całości nocy :-)

Witam sie !!!ja po sobotnin sprzatanku ,ale sie zmachalam ,zrobilam se teraz herbatke i poczytam co u was bo wczoraj wariacki dzien i niemaialm za duzo czasu na kompa,bylismy na zakupach ,potem zaszlam do przychodni po recepte na mleko ,a potem jeszcze do tesciowej ,reszta dnia przelezana z mala w lozku ,tulismy sie:tak:Ja to niemam musze oduczac smoka bo moja Nadia od urodzenia niebierze jego ,fakt byly momenty ze zalowsalam tego ze nielubi smoka ,ale teraz zadowolona jestem.malami fajnie ze pojdziesz do kina ,ja juz niepamietam kiedy gdzies bylam z mezem ,mam nadzieje ze niedlugo to sie zmieni ,Konwalianko powodzenia w wprowadzaniu zmian w spaniu,milego dnia mamusie!!!

cześć
U nas nocka w miarę chociaż jak już się budził to z wielkim płaczem ale dawałam mu mleczko to szybko zasypiał. chyba druga dolna jedynka wychodzi bo dziąsełko mocno czerwone. Nie chcę mu podawać leków przeciwbólowych bo i tak jeszcze na noc ma inhalację i bierze pół tabletki więc nie chcę przesadzać z lekami. Viburcol średnio na niego działa a coś mocniejszego chcę mu oszczędzić. Czekam na tą wizytę u alergologa bo jak przestaliśmy dawać mu syropki to kaszelek trochę bardziej męczy. jutro ostatnia inhalacja i boję się co będzie dalej.
Nasz synek w ogóle nie chciał smoka. Na początku żałowałam bo chociaż na chwilę by uspokoił ale teraz się cieszę bo przynajmniej nie będę musiała oduczać.
Psota a jak Dawidek? Nadal tak lubi być na rączkach. Nasz trochę więcej leży na macie ale jak mu się znudzi to od razu rączki mamy najlepsze :)
Życzę miłego weekendu
Ja dzisiaj tylko z synkiem ale jutro już tatuś ma wolne więc sobie odsapnę

Hej!

U nas nocka standardowa-5 pobudek z przyczyn blizej niewyjasnionych. Znaczy jedna z przyczyny wyjasnionej-na mleczko i tak dobrze ze tylko raz jadla. Ale jak czytam niektore Wasze przeboje nocne to widze ze i tak nie mam najgorzej. Meczy mnie tylko to ze Karolina przespala kilka nocy calych (11-12h snu!) Ale to bylo jakos po swietach, a potem juz tylko gorzej:/

No i przyszedl @ :( Leci ze mnie jak z kranu a tak mi dobrze bylo bez.

Milego dnia!

Hej!

Ja tylko na chwileczkę:-D

U nas nocka standardowo, podudki częste no i raz mała w nocy papusiała. A dzień dzisiejszy ponownie bardzo marudny.

Ania, ja też już powinnam dostać @ koło środy, a tu cisza...niby ciąży zbytnio nie podejrzewam bo przytulaski były zawsze z zabezpieczeniem i tylko tydzień temu, więc teoretycznie w końcówce cyklu, no ale...100% daje tylko szklanka wody...zamiast!!!!:-D

konwalianko
, również życzę powodzenia w oduczaniu Tymcia!

ememte
, na moja małą Viburvol też nie za bardzo działa!

Miłego weekendu!!!

hej
no w koncu dotarlam do bb. Egzamin zdany. w lipcu obrona. wrocilsmy z Rzymu opaleni ale z goraczka, katarem. powrot byl troche meczacy. nie spalismy calej nocy, potem lot taki sobie, i 2,5h jazda samochodem do domu. naszybkiego odswiezenie po podrozy i do lekarza. maly ma rhinowirusa. Juz jest lepiej. mam tylko go obserwowac, aby nie mial goraczki. ale podzisiejszym dniu nie widac zeby byl chory, apetyt jest, wczoraj pomagal mi sprzatac a dzisiaj odkad sie obudzil (7:00) dopiero usnal.

pozdrawiam i milego weekendu

Cześć dziewczyny!!
Ja dzisiaj też tylko przelotem bo do rodziców jedziemy.
Wczoraj byliśmy w tym kinie na filmie BIG LOVE i mogę powiedzieć, że nam się podobał. W sumie to taki film, że z każdą godziną po wyjściu z kina podobał mi się bardziej. No i piosenka tytułowa bardzo fajna, aż mi się w nocy śniła :)
Więc nasz wieczór był udany :) chcę powtórki :p Co do Mateuszka to już trochę gorzej, został z teściami, troszkę się przespał, troszkę pobawił, za to nic a nic nie chciał zjeść od babci efektem czego był płacz. Jak wróciliśmy i zobaczył nas w przedpokoju to tak zaczął załośnie płakać i się żalić... mój syneczek malutki.. tak go mocno przytuliłam. Ech, musi się nauczyć zostawać z innymi bo tak to maminsynek będzie!

silwia - gratki z okazji zdania egzaminu!!!!

Miłego dnia dziewczyny!!!

witajcie kochani

u nas była wczoraj goraczka malutka obudziła sie o 4 i dalej nie było mowy o spaniu , widze ze bardzo jej dokuczaja dziaselka i te zebole co rosna , rano trzeba bylo cała przebrac bo tak sie spociła po czopku od goraczki , dzisiaj na razie spokoj nie ma goraczki , teraz mała spi spokojnie a ja mam troche luzu na BB
malami super ze wypad do kina sie udał
silwia gratulacje zdanego egzaminu
Jesli chodzi o monia to ja na razie nie mam zamiaru oduczac bo mała nie wyobraza sobie zycia bez niego
konwalianka aby nic nie wyskoczyło małemu trzymam kciukasy

reklama
Do góry