reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

hej
u nas masakra. kaszel katar zaczerwienione oczy. Wczoraj lekarz i okazało się, że to wszystko od alergii. Zaczął się tzw. marsz alergiczny. Dostaliśmy 2 syropy.dzisiaj pożyczam od znajomej nebulizator i zobaczymy czy będzie poprawa jak tak to będziemy musieli takie urządzenie zakupić.
Orientujecie się może czy lekarz może wystawić zwolnienie na dziecko które ma alergię?
W niedziele powinnam wrócić do pracy ale mały jest w takim stanie że ja ledwo sobie z nim radzę. Ciągły płacz, problemy z zasypianiem i podawanie tych leków. Nie wyobrażam sobie zostawić go z niańką w takim stanie kiedy ja ledwo żyję i opieka nad nim jest bardzo ciężka.

Pozdrawiam

reklama
Hej dziewuszki :-)

U nas ząbkowania ciąg dalszy, czuć ciągle igiełkę w miejscu lewej dolnej jedynki i chyba też już coś wyczułam w miejscu drugiej jedynki... no i masakryczna nocka, non stop przebudzenia na smoka, marudzenie, w sumie to dziś spałam może ze 4 godz. Kawkę mocną poproszę:tak:
No i wczoraj pisałam, że mała nie wytrzymałaby od godz. 14.30 do wieczora bez drzemki, a ty proszę...wczoraj właśnie tak było :szok: Jak się Kinia obudziła o 14.40 tak do 19 szalała i w sumie nie było aż takiego wielkiego marudzenia.

ememte, oj tulę...współczuję z tą alergią. Nie mam pojęcia, czy lekarz może wystawić takie zwolnienie.

Anetkaa, to dobrze, że to 'tylko" przeziębienie...zdrówka dla Małego!

susnet, ja Ciebie pamiętam:tak: Jesli chodzi o przepajanie to ja małą przepajam soczkami (Jabłuszko, Jabłko z marchewką z Bobofruta), rumiankiem, herbatką ułatwiającą trawienie no i wodą.

marzena, gratuluję ząbka!!!

alex, witaj! Zaglądaj tu częściej :tak:

kkasiulka,
no to faktycznie miałaś wcześniej małego niejadka..nie dziwię Ci się, że się załamywałaś. To zrozumiałe, każda matka by coś takiego przeżywała.

Samea, ja też już pomyślałam sobie, że to chodzi o test ciążowy!!!!!:-D:-D:-D:-D

A ja jeszcze, aby uzupełnić pytanie Sunset - ile ml dziennie piją Wasze Maluszki??? Chodzi mi o przepajanie, nie o mleczko ;-):tak:

Marzena gratki zabka:) Ciekawe kiedy my sie doczekamy, moze niedlugo bo noce u nas ostatnio beznadziejne-czesto pobudki i nierzadko z krzykiem:confused2:

Monia moja pije w dzien ok 130-150ml herbatki, a odkad przebudza sie tak czesto w nocy to pije wiecej, bo w nocy daje jej wode, wczoraj wypila w samej nocy 100ml...

edit: przeczytalam swojego posta, jejku ile razy mozna uzyc slowa "noc" w jednym zdaniu?:-D

Cześć Lipcóweczki!

Nie było mnie tutaj hoho i jeszcze dłużej;) No ale cóż, Sajgon gonił Sajgon, mam nadzieje, że teraz będzie już tylko lepiej i ogarnę wreszcie BB;)

Cmokasy!

Alex, psota, sunset witajcie po przerwie i wracajcie tu do nas:)
Ania to całkiem sporo twoje maleństwo pije... Wiki jak na razie max 40ml wody w dzień wypiła;)
balkan widzę, że jesteśmy w bardzo podobnej sytuacji - oba niejadki z minimalną wagą no i u nas też od dzisiaj ferrum znowu ruszyło w ruch... mam nadzieję, że pomoże, tylko u nas po tym jak teraz małej pobierali krew w zasadzie 2 razy w tygodniu i na sporo badań to teraz lekarz powiedział, że kontrole krwi zrobimy pewnie dopiero za jakieś pół roku...

hej
u nas wczoraj wyjazdowy dzieńdlatego nawet nie zajrzałam. Rano rehabilitacja - ponieważ Szymek już raczkuje to mamy teraz ćwiczyć tylko raz dziennie. Hurra! Później pojechalismy do mamy i robilismy oczywiscie pączki. Nawet nie będę się przyznawać ile zjadłam...
A dzisiaj Szymek zaczął podnosić się na kolana i wspina się po czym się da. Armagedon... do tego tylko mama i mama. Jestem przy nim - jest dobrze, odejdę krok - wrzask :baffled:

Konwalianko
zadyla zadyla :-D od jakiegos tygodnia.

Samea, Marzenko gratulujemy ząbków!

Sunset
witaj!! Kopę lat ;-)

Psocia witaj ;-)

Monia no widzisz, nie doceniasz sił swojego Maluszka ;-)

Niejadkom współczujemy, my na szczęscie nie wiemy co to znaczy. Wszystkiego idzie po dużym słoiczku i to z wylizaniem denka prawie że :-D

Mamy cycowe mam do Was pytanie - jak teraz wygląda Wasz harmonogram dnia? I co i o której jecie?

Co z tego ze moja mala duzo wypija skoro zatwardzenia ma czasem takie za az mi sie przykro robi:( Wczoraj i dzis tez byla kupa z placzem. Pomagaja nam sliwki i nektar sliwkowy, jeszce troche i bedzie to jadla/pila codziennie:baffled:

Psota witaj znow, jak sie ogarniecie to sie wpraszam na herbatke:-) Znaczy Karolina sie wprasza do Dawida, bo jeszcze nie wie co to dobre wychowanie a ja musze razem z nia:-D

Chciałam Wam napisać co się u nas działo, ale tyle tego jest, że Wam oszczędzę;)

Basieniak, Miczka, cmokaski!

Monia, teraz będę częściej;)

Ania, hehe:) ZAPRASZAMY, tylko to wszystko poskładam w jedną całość i nie ma problemu.

reklama
Do góry