reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
konwalianko, gratulacje dla Maluszka za 3-go ząbka :-D

wydrusia, moja mała robi jedną kupkę, czasem 2 :tak: No i czasem też twardo idzie, ale rzadko.

malami, alergia może objawiać się też wzdęciami. Moja Kinga miała tylko wzdęcia i miała alergie na mleko krowie. Wspólczuję nocki i tulę...:-D

Mateuszkowa, Twój mały sporo tych kupeczek robi :-D

asica, najważniejsze, że jest to pól etatu :tak:;-) a reszta jakoś się ułoży...

A ja niedawno wróciłam od dentysty, ząb zaleczony. Został jeszcze jeden ale to 6 lutego dopiero.

DZIĘKI DZIEWCZYNY ZA ŻYCZENIA:-D

Wróciłam z rehabilitacji. W sumie mieliśmy prawie dwutygodniową przerwę. Rehabilitantka powiedziała, że w sumie dobrze Mateusz zniósł przerwę, jego stan jest stabilny, tylko z asymetrią dzisiaj musiała bardziej walczyć niż zwykle.. Kurcze mam nadzieję, że nam się to wszystko unormuje i wyjdziemy z tego. Na dodatek po powrocie nakarmiłam Mateusza i położyłam spać a on przez sen ciągle kasłał, aż się w końcu obudził :/ Ech.. mam nadzieję, że nie złapał go na dokładkę kaszel tylko to np. katarek spływał mu do gardła i odkasływał. Aż się normalnie boję.. Jutro na 8 mamy usg wątroby. Jeśli ten kaszel będzie się powtarzał to jeszcze do lekarza trzeba będzie jechać. Boziu mam nadzieję, że skończy się na katarze bez kaszlu!!!!

Mateuszkowa - wczoraj nie specjalnie miał Mateusz dużo wrażeń. może to to żółtko.. W tym tygodniu odpuszczę je. Niech się wykuruje i dopiero będę znowu sprawdzać. Zobaczymy jak dzisiejsza noc bęzie...
Aniaa - to nieciekawie że mała miała takie zatwardzenie w nocy.. wiesz po czym?
konwalianko - jak sytuacja się powtórzy to dam dzisiaj Mateuszowi ten viburcol. Po jakim czasie on zaczyna działać? Gratulujemy trójeczki. My ciągle czekamy.... Konwalianko pisałaś ze Tymcio zajada się sinlaciem. Podajesz go solo czy dodajesz coś do smaku? Ja się zastanawiam czy nie dodać takiej normalnej kszaki bezmlecznej np. malinowej.

Rozmawiałam dzisiaj z rehabilitantką o porwaniu tej dziewczynki, bo to w sumie wydarzyło się dwie ulice od miejsca gdzie mamy rehabilitacje :/ Nie wiem ile w tym jest prawdy ale podobno pojawiły się jakieś informacje, że ta matka nie wie co sie z nią działo, czy w ogóle ktoś ją uderzył i nie wiadomo czy dziecko było w wózku.. Podobno miała depresję poporodową.. Nie wiem.. Mam nadzieję, że dziecinka jest cała i zdrowa.
Ok idę robić Mateuszkowi kaszkę.

malamii ja też Wiki daję sinlac i jako, że sam jej średnio pasował to dodaję jej do niego kilka łyżeczek owocków takich ze słoiczka i myślę, że to lepsze rozwiązanie niż dodawanie kaszki smakowej... jakoś to mnie nie przekonuje...

basieniak - masz rację, dodanie owocków na pewno jest lepsze, tylko ja się boję dawać Mateuszowi owoce na noc bo on ma wzdęcia i męczy go brzuszek i obawiam się, że po owocach na wieczór jeszcze bardziej będzie się męczył.

malamii no to w takim razie nie wiem... ja kaszkę daję rano a owocki wieczorem i Wiki nic po tym nie jest więc o tym nie pomyślałam... w takim razie może sam sinlac mu posmakuje... sporo dzieci go lubi podobno...

malamii nie mam pojecia po czym takie zatwadzenie;/ Ona tak czasem ma i juz... Za to dzisiaj s*a ze dwoch, 5 kup bylo! Co jak na moje dziecko jest az niemozliwe, u nas jak 1 dziennie jest to skacze z radosci, ech.

A jakiego koloru kupy robia wasze dzieci?? U nas wszystkie kolory teczy... CZasem ciemnozielona, czasem prawie czarna, czasem brazowa. Ale zasrane temamty dzisiaj sie przez forum przewijaja:-D

Ale będzie książka....

Z nowu długo mnie nie było:p Ostrzegam będzie dużo odpowiedzi :p wyczytałam wszystko :D

Próbowałam skrócić czas drzemek- niestety bez pozytywnych wyników,musi tyle spać i koniec. W końcu dzwoniłam do mojego lekarza i powiedziała, że niektóre dzieci potrzebują dużo snu ;) tak jak niektórzy dorośli ( i ja osobiście do nich należę :p), więc mam nic nie zmieniać dziecko samo zdecyduje kiedy kolejna drzemka zaniknie. Trochę żaluje,że się za to wzięłam bo teraz gorzej śpi( tzn jak zaśnie to się przebudzai nie umie sam znowu zasnąć muszę wziąć na ręce zasypia i tak kilka razy nawet ) oj zła jestem na siebie za to :(
Poza tym łobuzuje równo ten mój Szkrab,powiem Wam , że skubany podnosi Siudo wstawania,raczkuje do zabawki (stolik taki z piosenkami ) i wstaje mały ,mówię Wam niesamowite…
Poza tym zęby się zatrzymały chyba,ani widu ani słychu:) mniej się ślini mniej marudzi…

Mówicie,że 2 razy owocki dawać?Ja dawałam na razie 1 raz koło 17-18.00.

Dziewczyny czy Wam kisną zupki? Mówię Wam nie dość, że z Gerbera jużkilka miałam skisłych to jak nakładam pół czystą łyżeczką do miseczki od razu zakręcam, i wkładam do lodówki to na drugi dzień normalnie mam skisłe te zupy(może mam jakieś paranoje,ale mi to przez gardło na drugi dzień nie przechodzi (jeżeli chodzi o czystośćto przy moim zawodzie pełna sterylność:p) napiszcie czy też zauważyłyście takie normy…

Konwalianka – mały super ha ha mój też tak „upadał” jak próbowałał na początku …..Śliczny jest :p

Mówicie,że 2 razy owocki dawać?Ja dawałam na razie 1 raz koło 17-18.00.
Mój też wody nie pije,daję mu kubek niekapek żeby się uczył, ale raz na dzień pociągnie a tak to gryzie sobie:)

I dawaj tą receptę na długi sen !!!!!

Basieniak-Kochana mój mały je max pół małego słoiczka zupek i owocków- i też nie mam wpływu na to,a teraz jak był chory to nie chciał w ogóle. Dr powiedziała próbować, probować codziennie o tych samych porach , żeby się przygotowywał do stałych pór śniadaniowych,obiadowych ,podwieczorkowych, a poza tym cyc leci jak nica jak ide do pracy (mało bo mało,ale ide) wtedy mąż prawie na siłe zupe wpycha i owocki ,bo on chce cycka i koniec :p Oprócz tego nasz też teraz spadł nawadze,ale to tak jest widocznie zaczał raczkować i chudnie:p

Kochana po kolejnych Twoich postach nie wiem co Ci radzić,chyba dałabym jej odpoczącod zupekkilka dni i próbowała na nowo,ja tez musiałam tak zrobić bo zacholewcię nie wziął do buzi i dziś użzjadł kilka łyżeczek,i nawet śliweczek pojadł troszkę ponad pół słoiczka a nie dawałam mu przez tydzień. Próbowałam na razie dobrze idzie zobaczymy jakdalej.

Asica.g. – ja Szymkowi podaje Espumisan (25 kropelek)no i sama wtedy też biore podwójną dawkę ( ja mam niemiecki) poza tym masaże i kilka ćwiczeń i kupka mmurowana :) czasami musimy powtórzyć zabieg kilka razy ale max 3-4 i mamy w miaręspokój…

Poza tym ja potem mam3 dni diety J i na nowo rozpoczynam nowości:p
A w początkowych miesiącach Sz miał 3 razy takie masakryczne więc poszły do użycie te kraterki (czy jakośtak) takie rureczki dopupki i termometry ale to już było ekstramalne, powiem, że super zadziałało to zużyłam ich 3 i 1 nie dawno jak się nażarłam na święta :D

Wielkie współczucie z powodu utraty pracy –przykre

I jak tam Asia z pracą Twoją ? – już wiem ,kochana nie przejmuj się bo wpaść w doła to najgorsze co można – głowa do góry jest tyle możliwości ….podpowiem Ci coś co sama zacznę robić :D zapisuję się w lutym do firmy Thermomix praca na weekendy myślę, że super sprawa – dowiedz się gdzieś więcej – dla mnie idealne przy ½ etatowych kobitkach- ja w sumie nie muszę bo wracam na pełen etat i do szkoły i do gabinetu więc pewnie rzucam się na głęboką wodę …..Ale spróbuję, a i myślałam jeszcze o tupperware .
Spróbuj takie firmy dają wielkie możliwości ,a może mąż spróbuje !!! Głowalo góry wierzę w WAS :D

Monia 26 ojej ale kolosa urodziłaś no nie powiem dzielna z Ciebie dziewczynka :p moj ma już 74 i waży 8360 :D

Co do tej stronki ze wzrostem-to ja mam 163, mąż 176 a dzidzia podobno będzie miał 186 ha ha ha a według drugiego ręcznego sposobu 176 :)

Mogą skakać mojej koleżanki córka też tak skakała więc się nie martw :)

JA : Tak pisze i piszę ,czytam i uzupełniam wszystko a tu tylko parę dni mnie nie było a tyle bym chciała napisać:D

JA: @ też jeszcze nie mam(choć miałam co miesiąc 1dzień plamienia różowego) mój gin powiedział, ze to niestety okres ,ale mnie nie zmartwił bo takie kropelki na wkładce tylko heh mogą być :)

Wisieńka a może Ty jesz coś nie tak? Bo jak ja coś uczulającego zjem to Sz zaraz wysypany (ser żółty, wino,kakao,mleko nie przegotowane , pomidory-o zgrozo….)spróbuj wypatrzeć:)

Ememte – mój też upodobał sobie prawe ramie i tak wstaje do raczkowania do siedzenia więc się nie martw:) tym, bardziej,że mój już siedzi i raczkuje :p a lewego ramienia za cholerę nie potrafi się obrócić:p śmiechu jest przy tym ha ha Asię rozzłości i trzeba mu iść pomóc:D

JA: dziewczyny a na ile wychodzicie na dwór? My tak na 2 h jak bardzo zimno tood0,5-1,5 h late chodziliśmy 2 x po 3 h mały cały czas śpi naspacerkach :D rzadko leży otwartymi oczkami ,jeszcze mamy gondole choć już na styk75 gondola a 74 cm Sz ma :D

Mateuszkowa- my gluten dajemy do zupki, a jak mały zje 3-4łyżeczki zupki toi glutenu nie wiele-troszkę mannej rozrabiam i tyle co więcej mam robić jak mały nie chce jeść nic prócz cyca, chocia żpowiem CI , że jak dam mu skórkę chleba to cwaniak cycka jak ta lala albo kawałeczek jabłuszka:D

Korin –śmiało możesz brać wszystkie leki co mają w swoim składzie czysty paracetamolum ( panadol, apap, paracetamol) nie wolno leków na bazie kwasu acetylosalicylowego i w wyjątkowych sytuacjach przy mocnej gorączce można się pokusić o ibuprofen powyżej 3 miesiąca dziecka:D heh jaka douczona ;p
A jak naprawdę boli to ketonal – ale to na receptę :)

Anetka to gratulacje –też mój mogłby tak już spać te przerwy (wybudzenia) właśnie mnie wykańczają , dziwak jakiś jestem mówię wam….chociaż4 h snu pod rząd potrzebuję, żeby było oka tu z zegarkiem w ręku co 3 jedzonko:D w dzień to samo :D raz spał od 20 do 5 (na spaniu nakarmiłam go o 23,30) i wyspałam się jak ta lala :p fiu fiu

Ja: no i kolejna rzecz od tąd jak zaczął raczkować i zaraz potym chorować przestał gaworzyć ,nie mówi nic a nic….czasami mu się wymsknie jakieś ehe albo bwwwb

Wydrussia91 - moje dziecko od początku robiło bardzo dużo kupek, codziennie czasami 2 -3 ale są dnie gdzie je mniej zupek tylko cacuś to potrafi nawet i 7-10 ,zatwardzenie miał tylko raz i to nie jakieś baaardzo twarde kupku – po prostu gęstsza była.

A tak to przeważnie rzadzizna a jak zje coś z mięskiem to taka jak chyba powinna być – jak sama ta zupka:D

Ania23 – mój Sz od początku tak kupę robi jak ja parłam do porodu :D nie wiem czemu ja już się przyzwyczaiłam, ale kto przychodzi to się pyta co go tak boli hi hi na początku się przestraszyła,ale widocznie taki urok :)

Ale jak dziecię się męczy to przykre patrzeć…nienawidzę kolek i wzdęć…

Jeżeli chodzi o to dziecko to podejrzewają zaplanowane to działanie – podobno sprzedali to dziecko i zaplanowali całą akcje…ciekawe czy to prawda…hmm

A teraz idę już spać...buziaczki

Samea - ale dałaś czadu! :-D I raczej nie zauważyłam, żeby coś sie działo z zupkami.....

konwalijka - dziwnie z ta 3.....:confused: Bo zęby teoretycznie, zwykle wychodzą 1, 2, 4 dopiero 3 - :confused: niefajne są, bo się muszą wpasować pomiędzy 2 i 4.

malami - Sinlac jest pyyyszny....ja sama to lubię. ;-) Ale robię zwykle z owocami. Pierwsze kilka dni dawałam sam.

Monia - najlepszego!!! :-)

Pozdrawiam wszystkie Dzieciaczki i Mamuśki :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry