reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Hejka Kochane :-) My już na nogach od 6.15:-( tzn.ja bo Lilou kimnęła o 7 i wydaje mi się że pobudke ma... Nauczyła się teraz tak że jak rano wstanie i ma mieć dalej drzemke to z mamusią :-) rączkę położy na moim policzku i ja muszę jej policzek głaskac to zasypia :-) życzę miłego dnia wszystkim! :-)

reklama
Witam:-D

Samea, wow!!! Ale się rozpisałaś :-D:-D:-D Urodziłam dużą córcię, ale miałam CC, naturalnie poród nie postępował, choć byłam na porodówce na wywołaniu przez oxy 4 razy! 3 razy nic mi się nie działo, a za czwartym miałam skurcze co 3 minuty takie, że chciałam lekarza pogryźć jak mnie badał :-D rozwarcie na 5 cm, wody odeszły, no ale główka nie schodziła do kanału... ostatecznie: brak postępu porodu i cięcie...ale nie żałuję cesarki - Kinga i tak była za duża jak na moje "możliwości"... no i do dziś jest takim klocuszkiem:-D

Ania,
moja to robi albo pomarańczowo zółte albo zielone jakby trawę jadła :tak: Te zielone to od Nutramigenu, po Pepti takich nie było...

malami, duuuużo zdrówka dla Mateuszka.... oby na katarku się tylko skończyło:tak:

My już na nogach od 6.20 :szok: nocka oki, mała pobudka o 23 na jedzonko, bo na wieczór jak mała zjadła 180 ml kaszki z mlekiem to pół zwymiotowała, no i zasnęła... dojadła o 23... te wymioty to raczej z przejedzenia. Trchę jej na przymus wciskałam, ale ona coś tego Nutramigenu nie chce tak jeść... nie wiecie, czy przypadkiem można np. glukozą dosłodzić Nutramigen do butli???

Hej…
Zapodaje poranna kawusie..:tak:
U mnie dzis – 15 * C :szok::eek:!! wiec chyba zostaniemy w domu ..

Samea – ja jeszcze chlebka nie dawalam. . może za jakis cza dam.. co do zupek to maly zjada 1 maly sloik albo 1 duzy wiec nic już od dawna nie zostaje na 2 dzien, co do spacerku to chodzimy teraz raz po ok 1 godz – 2,5 godz – zalezy, jak było cieplej to nawet 3 razy
Kasiulka – sto lat dla coreczki
Monia – wydaje mi się ze można, ale myslisz ze to konieczne??

Mateuszkowa, na razie zobaczę jak będzie mała jadła to mleko, jest bardzo niesmaczne... jeśli przez parę dni nie będzie go chciała jeść to może spróbuję dosłodzić odrobinę. U nas minus 16stopni, wow!!! Ale słoneczko świeci.

Kkasiulka, sto lat dla córci :-D:-D:-D

Rozpisałam się jak nie wiem co przez moje zaległości....

Dziś nocka w miarę ok 20.00
przebudził sięo 21 i 22.20 i o 22.30 dałam mu juz cyca zamiast 23.30 i poszlam spac,potem 2 cyc, 5 cyc i pobudka nie wiem o ktorej bo ja sie obudziłam o 7.20 to siedział w łóżeczku i się podciągał do wstawania mały kombinator !!!!

mąż przyszedł z pracy o 8.00 wykąpał się i przyszedł do nas do łoża - zasnął obok nas jak karmiłam małego i śpią do teraz jak nie wstaną to chyba będę budziła.

Budzicie dzieci czy jak BABKI mówią, że dziecko ma samo wstać? i kłaść się kiedy ma potrzebę?

Bo ja to bym była taka nie ogarnięta jakbym miała to stosować....przeważnie śpi ile chce i przeważnie i tak jest śpiący na woje drzemki.

Widzę, że Wy nie liczycie tej porannej drzemki jako drzemki bo ja jak najbardziej wliczam ją do codziennego planu dnia:)

Corin mała przesłodka dopiero teraz skapnęłam się , że to filmik ha ha cudne te dzieciaczki :)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny!
Później Was doczytam bo muszę iść karmić Mateusza. Na szybko tylko napiszę: byliśmy na usg wątroby dzisiaj i wyszło dobrze. Lekarz tylko zaznaczył, że ma powiększoną prawą miedniczkę nerkową ale że samo w sobie to nie świadczy o niczym złym, że taka może być jego uroda. Są też wyniki posiewu moczu i jedyne co zrozumiałam to było "wyhodowano: escherichia coli" ale nie wiem w jakiej ilości :/ Kurcze, jak nic czeka nas antybiotyk :/ Na szybko przeczytałam na internecie że przyczyną wystepowania tej bakterii w moczu u niemowląt może być opieszałe zmienianie pieluszek nosz k....! Co jak co ale pieluszki to ja zmieniam nazbyt często!! Ech..
Jeśli dobrze kojarzę to któreś z lipcowych dzieciaczków miało tą bakterię?? Jak to u Was wyglądało??

Miłego dnia Mamuśki!

monia- zeszla malutkiej juz ta wysypka? slyszalam ze nutramigen jest fuj, moj maly czasem dostaje bebilon comfort na zaparcia i wzdecia i to jest dopiero roznica w smaku do zwyklego bebilonu..ale jemu smakuje.. moze dlatego ze od poczatku go dostaje.. teraz juz konczymy mleka " 1 " i comfortu "2" juz nie bede mu dawac..
malami - &&&& zeby wreszcie bylo OK!! mam nadzieje ze tych bakterii jest malutko..
samea - ja poranna drzemke, ktora moj maly wlasnie zalicza oczywiscie ze "uznaje" do codziennego planu dnia drzemek ;-) ona musi byc na bank o tej porze , co do budzenia - kiedys budzilam malego na obiadek, deserek, kaszke, albo rano na 1 karmienie, ale juz tego nie robie bo potem byl tylko w zlym humorze, jak wstanie to zje, czasem nawet 1,5 godz pozniej..

mY NA NOGACH OD 7;30:/ cos slabiej spi ostatnio to moje dziecie, moze sie zebow doczekamy? Mi sie juz od 4 miesiecy wydaje ze malej zaraz zeby wyjda:-D Jak juz sa takie mrozy to moglby snieg do tego spasc.

samea ja nigdy malej nie budzilam... Nie mialabym serca jej budzic, dzieci tak slodko spia... No i po co? Jak chce niech spi:)

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja!
U nas nocka niebardzo, bo mały budzil sie co 40min i popłakiwał - nie dałam mu na noc viburcol ani nic innego i taki efekt..

Kasia, STO LAT DLA MILENKI
co do ząbka, to faktycznie to dziwne.. a może to 4-ka? ale nie wydaje mi się aby pomiędzy zmieściły się jeszcze dwa ząbki..hmm.. jak przyjadę to obczaisz i powiesz co za ząbek :-D

Samea, ja małego budzę.. no przykre to ale mamy tak ustalony harmonogram dnia, że jak spi za długo to z kolejną drzemką sie nie wyrobimy a on nie wytrzyma znowu aby przetrzymać do następnej.. moze te dwie pierwsze to jeszcze jakoś odpuszczam, ale trzecia jest o 16 i 17 godzina to ostateczna jak wstaje..zawsze go budzę..

malamii, dobrze ze usg jest w porządku; kochana nie przesadzaj z tym czytanie w necie.. dajcie spokój..poczekaj na konsultacje z lekarzem a nie czytaj net! tam wszystko znajdziesz..

reklama
Mateuszkowa, te placki co mała miała zeszły pięknie, zostal troszkę jeszcze mały placuszek z prawej strony 0,5 cm na 0,5 cm :tak: ale taki bledziutki, już się wygaja :tak: moja mała też swego czasu próbowała Bebilon Comfort, ale miała paskudne kupki - lekarz stwierdził alergię na mleko krowie, no bo to normalne mm. No i jechaliśmy długo na Nutramigenie, potem na Pepti, teraz znowu to paskudztwo... biedulka musi takie coś jeść ;/ no ale coż można poradzić..MUSI...

Samea, ja małej nie budzę, bo bardzo rzadko na dniu śpi więcej jak godzinę :tak: więc nie mam po co budzić.

malami, to super, że na usg wsio oki :-D:-D:-D nie czytaj tych bzdur na necie!!! Escherichia coli to specyficzna bakteria, musiałabyś nie zmieniać pieluszki cały dzień dziecku, żeby wywołać stan zapalny wywołany E.coli. A na pewno żadna z Nas, rozsądnych i mądrych Mam, nie zrobiłaby czegoś takiego! Wiem, co piszę, skończyłam biologię i o bakteriach troszke wiem... fakt - antybiotyk mały na pewno dostanie, musi, ale tę bakterię łatwo wykurzyć. Pilnuj tylko, aby mały zaczem dostanie antybiotyk, nie dostał wysokiej gorączki, bo to by świadczyło o zaawansowanym stanie zapalnym dróg moczowych i wtedy ta bakteria byłaby groźna. Wszystko będzie git!!!! Moja mała miesiąc temu miała stan zapalny, leukocytów 12-15 w polu widzenia, Furagina nie zbijała, no i posiew robiony nic nie wykazał. Podawałam jej jeszcze Furaginę przez kolejne 7 dni za konsultacją lekarską i Wit. C (Cebion). No i zapalenie minęło.

Do góry