reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

silwia - wiem, juz z nim nie walcze bo to nie ma sensu, martwie sie tylko czy dostaje tyle wapnia ile trzeba przy takiej malej ilosci mleka na dobe ale za chwile wprowadzimy jogurciki i deserki mleczno - owocowe i bedzie lepiej

ps - moj maly dostal wczoraj kierownice z bajerami - zmienia sie biegi i zapala kluczykiem "autko" sa kierunkowskazy i takie tam melodyjki, fajna bo mozna zaczepic na wozek, bujkaczek, krzeselko, fotelik do samochodu - tu musze sprawdzic co i jak, i co ? oczywiscie tatus mial wczoraj zabawe hahahaha

reklama
Tymusiu sto latek!

A my sie caly weekend wozilismy po dziadkach i babciach:) W nocy znow pobudki 1-2 a juz przesypiala cale. I zatwardzenia nas tez mecza, pomaga sok sliwkowy albo jablko-winogrono.

Milego dnia:)

Witajcie.
U nas noc koszmarna. Częste pobudki, ból brzucha. Nie wiem co mojemu dziecku się ostatnio dzieje. W nocy śpi i płacze, ciężko ją uspokoić, nie mówiąc już o włożeniu do łóżeczka. Mam nadzieję, że to szybko minie, bo widzę, że czym starsza tym jest gorzej.
Nie wiem jak często uda mi się zaglądać dzisiaj. Miłego dnia dziewczyny!

Hej kochane!!! Sto lat dla wczorajszych solenizantów i dla Tymusia!!!
Jakoś wczoraj nie miałam czasu zajrzeć do Was:)
Nasza nocka też nienajlepsza- trzy pobudki z czego jedna na jedzenie. Bączek się przeziębił i chyba dlatego się budził.
Mateuszkowa u nas też bobki, jak u króliczka:)
Monia trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego.

U nas też koniec z przespanymi nockami. Dziś wstawałam o 22, 2, 4, 5 i 6 W większości tylko po to żeby się przytulić, bo młoda nie wypiła ani łyka. (tylko raz o 4) Plus taki, że od razu zasypia, wiec jako tako jestem wyspana.
Pierwsze drzemka to też niewypał - tylko 20 min. Teraz powinna już godzinę nie spać a ona dopiero zasnęła. Ciekawe jak ten dzisiejszy dzień będzie wyglądał drzemkowo...

Do tego luźne kupki (dzis juz dwie), gdzie druga to tylko brudny ślad na pieluszce - reszta wsiąkła, marud, slinotok i niewyrazny wygląd na pysiu. Chciałabym, żeby to były zęby, ale póki co obserwuje czy coś się nam nie kluje.

My już po wizycie u lekarza. Mała ma łojotokowe zapalenie skóry i na dodatek wdało się zakażenie grzybicze. Pani dr powiedziała, że to częste u niemowląt. Może to być np. od czapki, a może też od mleka, dlatego zmieniła jej Pepti na Nutramigen. No i on już nie jest refundowany - 30 zł za puszkę - szok :angry::angry::angry::wściekła/y: No ale przynajmniej mam pewność, że już od tego mleka nic się nie będzie działo. Lekarka przepisała maść Mupirox na te zmiany skórne i kropelki Fenistil.

No i muszę się pochwalić - niunia waży 9700 g:-D:-D:-D ponoć to nie za dużo - po prostu Kinga jest długaśna.

Corin, oj współczuję nocek...

daga
, tulę...

Anetkaa,
zdrówka dla dzieciątka...

Ania,
u nas też czasem twardo idzie...ja podaję jabłuszko... mała soków nie chce...

Sylwia, Mateuszkowa, asica, witajcie!!!

monia - a kuku, tu ;-):-D to dobrze ze juz wiesz co jest malutkiej, a jak to dokladnie wygladalo?? i czy sie bedzie nawracac?? to jest jak pisalas od czapki czyli od przegrzania?? a malutka ladnie wazy :):):)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Silwia – dzięki, mam nadzieję, że będzie lepiej…
Mateuszkowa – mam nadzieję, że u nas i u Was się unormuje…
Daga - tulę…
Corin - :*
Monia - przerąbane z tym mlekiem L DUUUUUUŻA dziewczynka (tak dla porównania dziś ważyłyśmy mojego 2 letniego siostrzeńca i w pełnej pielusze i ciuchach 12 kg – kruszynka) Mateuszkowa z suwakami szaleje J

A, mały uderzył buźką w moją nogę a ja - „Synuniu, bo sobie ząbki wybijesz…” i jak doszło do mnie co powiedziałam to lałam ze śmiechu.
Idziemy jeść owocki…

reklama
asica - a jak :p
musialo byc rowno wiec musialam zmienic to i owo, ot takie zboczenie ze ma byc rowno i najlepiej tyle samo z kazdej strony :p mam nadzieje ze na malego tego nie przeniose:-D:sorry2:

Do góry