reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Ale tu duzo nauczycielek:) Mi sie dlugo marzyla praca w przedszkolu. Nawet praktyki w przedszkolu skonczylam z ocena bdb:) Ale studiow nie skonczylam wiec tyle moich marzen;) Ale praca z dzieciakami daje mnostwo radosci:)

reklama
He he ja też nauczyciel;)

Tyle, że na uczelni wyższej :)
No powiem, że niektórym fajnie śpią dzieciaczki:)

My mamy stały rytuał co 3 godziny , czasami (choć rzadko co 4) cały czas na piersi tylko i wyłącznie-próby jedzenia od 3 tyg pokarmow dodatkowych - masakra 2-3 łyżeczki ( dwa razy zjadł pół małego słoiczka zupki)

Butelki nie chce za żadne skarby - jak nauczyć pić z butli?

Pampersy białe najlepsze :)mamy 3 ale mogą być już 4 :)

Mały też chory,katar ma paskudny....
Poza tym jakoś szybko zaczął raczkować bo od 2 dni buszuje już po podłodze :)

Zęby idą pani dr powiedziała , że aż 4 na raz ....

Katastrofa ...

Ania nic straconego przecież wrócić możesz zawsze na studia.....

Nie mam suwaczka bo nie umiem tego zrobić :)

Mały ma dokładnie26 tygodni jutro (5 miesięcy i 4 dni barkują mu do 6)

Wykładam Kosmetologię i wizaż:)

Wydawało mi się,że już to zrobiłam po raz setny i dalej m inie wychodzi:)

Ostatnia edycja:
Mateuszkowa, a co kupiłaś na roczek jeśli mozna wiedzieć? MY też jutro idziemy a pomysłu nie mam...

monia, ja nie pracuje w kadrach.. tworzę książki do nauki:-D jakby nie było to też oświata; no i nie popadaj w przesadę.. ja miałam opryszczkę jakiś miesiąc temu i nic się nie wydarzyło..więc spokojnie.. nie całuj i nie przytulaj tak aby dotknąć dzieciątko a będzie dobrze!

samea, witaj.i wcale nie za szybko, bo Tymuś też już stoi do raczkowania, a trzymany za ręce chodzi, więc każde dziecię rozwija się we swoim tempie

samea, powodzenia z suwaczkiem, dasz radę!!! Moja mała za 2 dni skończy pół roku, ale jeszcze takich rzeczy nie robi. Moim zdaniem to wcale nie za wcześnie, to co potrafi już Twój Maluszek :-D kazde dziecko ma swoje tempo rozwoju. Moja Kinga np. potrafi przekręcać się bardzo zwinnie z boku na bok, turla się, trochę już siada, ale jeszcze czasem się przewraca :-D:tak: Ale np. nie przekręca się z plecków na brzuszek. Pediatra powiedział, że wszystko zdąży, że wszystko jest w swoim czasie.

konwalianka, łałł! Tymuś zdolniacha :-D:-D:-D Nie całuję małej, często myję ręce, ale tak przytulić ją np. do karmienia butlą to chyba mogę???? Czy np. trzymać na kolanach??? RAz się dziś zapomniałam i zaczęłam jej śpiewać do uszka...zapomniałam się:baffled:

Ostatnia edycja:
Wow edit: Konwalianka, super praca.
Monia, język polski w podstawówce.

Franek waży 7 kg. Przybrał 600 gr przez miesiac. Na katar przepisala Euphorbium 29 zł bez recepty. Musimy zrobić morfologię pod kątem anemii, kolor skóry nie podobał się p. dr
Monia, nie denerwuj się! Przecież opryszczka to powszechna dolegliwość,a chyba żadna z nas nie słyszała o powikłaniach u dzieci.

Witam daga, samea.

Ostatnia edycja:
reklama
Tak jeszcze przeanalizowałam zachowanie małego, zerknęłam do info o skokach i nawet bardzo mi to do skoku pasuje. Jeżeli tak jest to za kilka dni powinno już być ok. Zębów nadal nie widać…
Monia – no zobaczymy czy zęby czy skok… Proszę Cię – nie panikuj! Nie zarazisz małej J
Konawlianka - współczuję, u nas ostatnio też panadol nie pomógł (może za słaby bo mam czopki 50 a mały pewnie koło 7 kg waży)
Daga – odpoczywaj i &&& za poprawę humorku!
Mateuszkowa - jakie czary?? J
Corin – może to skok bo mała źle śpi i nie chce jeść…
Kicrym - ja mam spory zapas pampersów bo jak były promocje to kupowałam ale zraziłam się już w szpitalu tymi
images

koszmarne były dobrze, że zapas mam aktive – są lepsze, a slep&play jeszcze nie kupowałam. Na razie i tak muszę o tańszych myśleć
MamaFranusia - ja od 25.12 się trzymam ale już nie wyrabiam. Najwygodniej było by mi z nim spać J
Samea – jak nie chce butli to może kubek niekapek? Spróbuj pomału… Co do suwaczka to cierpliwości, też się napociłam ha ha

Ja na studiach byłam przekonana, że będę pracować z dzieciakami stąd praktyki w: ognisku wychowawczym, przedszkolu, podstawówce, gimnazjum i domu dziecka. Jednak moja droga zawodowa potoczyła się inaczej i wylądowałam w pomocy społecznej… Ale z perspektywy czasu uważam, że dobrze się stało bo i tak pracuowałam z dziećmi J

Ostatnia edycja:
Do góry