reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Asica przy Kubie przetestowałam chyba wszystkie pieluchy i zawsze wracałam do Pampersa, jakoś wg mnie są najlepsze. Koleżanka mnie namówiła teraz na Dadę Premium z Biedronki, ale wg mnie są beznadziejne, owszem niby są cienkie ale jak tylko Liwka nasikała to się taka twarda bania robiła, oddałam w przychodni dla ubogich bo nie umiałam jej tego zakładać. Co do 13 też na nią liczyłam bo od 01.03 idę na wych. więc kasa się przyda i to bardzo. jestem na l4 praktycznie od lutego, chciałam dłużej pracować ale nie mogłam z powodów zdrowotnych.
Malami Kuba "jest" z II cyklu, a Liwkę się udało za pierwszym:-Dsama nie wierzyłam że sie udało bo miałam plamienia, zrobiła betę bo miałam anginę i musiałam wiedzieć czy mogę antybiotyk wziąć i się okazało że 4tydzień:tak::-)
Kasiulka robiłam to temperami, są takie specjalne do malowania palcami ale są drogie, w p-lu też maluje z dzieciakami temperami, normalnie się je zmywa i są nietoksyczne:tak:zdrówka dla dziewczynek!szczepiłaś na rota?
Konwalianko ja bym kupiła 4, tak jak pisałam mój Kuba nosił 4 do prawie 2 lat (obecnie waży 14kg i do 4 spokojnie się mieści-czasami bawimy się w dzidziusie i wtedy pampers obowiązkowo:-D)rozumiem że pracujesz gdzieś w kadrach? u mnie wszyscy dostali 13, oprócz mnie:wściekła/y: (pracuję jako n-l w placówce państwowej)

Liwka już śpi, Kuba ogląda tv, zaraz też do łóżka, a ja się biorę za ćwiczenia, rano nie miałam czasu to muszę teraz nadrobić:confused2:
spokojnej nocki!

reklama
kicrym - aaa...to już wiem skąd pomysł na taki cudny prezent dla dziadków :-) Na szczęście szczepiłam, plus Maja już to przechodziła dokładnie rok temu, wiec organizm już wie co i jak. Zapodałam też probiotyk, więc mam nadzieję, że będzie dobrze. Milenka jeszcze na piersi, więc też jestem dobrej myśli. Tylko, że padam już z nóg.............:-(

Ja chciałam mieć drugie dziecko właśnie z taką różnicą wieku i w sumie jestem zadowolona. Kochają się bardzo, jedna za drugą jest bardzo. I jak będą starsze też będą miały wspólne tematy, więc polecam niecałe 3 lata różnicy ;-)

Hej! U nas marudne dni. Od wczoraj uczę małego samodzielnego zasypiania.
Corin, czytałam tę książkę i właśnie zaczęłam stosować polecaną metodę.
Mateuszkowa, mój mały też wczoraj zwymiotował całą wieczorną kaszkę przygotowaną na moim mleku. Dziwna sprawa, wcześniej dałam mu 3 łyżeczki kaszmir bananowej na mm. Jak Franek miał 2,3 miesiące chciałam zacząć go dokarmiac mm, podałam 3 razy (w odstępach czasu) i za każdym razem zwymiotowal

Asica, sto lat dla Maluszka i zdròwka, oby jak najszybciej skończyły się problemy z nóżką.

Któraś pisała o opryszczce, trzeba uważać, żeby nie zarazić maluszka,nie całować.Mi nie kazali w szpitalu po porodzie.

Jutro idziemy do lekarza, ciekawe co powie o tych wymiotach po mm.

Hejka. Dziś kawka doustnie na pewno nie pomoże. Przydała by się kroplówka ze sporą dawką kofeiny J chyba muszę się przyzwyczaić do niespania J Mimo, że wczoraj mały zasnął sam w łóżeczku i spał bez smoka i tak pobudka średnio co 30 minut i tak do 1. Wymiękłam i wzięłam go do łóżka. Budził się, ale ja nie musiałam wstawać. Mam nadzieję, że to przez zęby i jak wyjdą spanie wróci do normy.
Kicrym - ja od 01.01 jestem na bezrobociu i bez tej kasy zwyczajnie nie damy rady. Co do pieluch to pampers dla mnie żadna rewelacja.

Hejka :-D

My już od 6.00 "na nogach", ale za to nocka super, tylko 3 pobudki na smoczka :-) Małej katarek powoli przechodzi, za to ze mną jest ździebko gorzej, mam większy katar. Ale ratuję się różnymi sposobami :tak: Poza tym mała jak zjadła rano 180 ml mleka to pól przy odbiciu zwymiotowała. Podejrzewam, że od tego, że strasznie łapczywie jadła jakby z miesiąc mleka nie widziała. No i oczywiście za 20 minut darcie, bo głodna, więc ją ze strachem dokarmiłam - dojadła 90.

asica, witaj! Oby to było przez zęby...

mamaFranusia, to ja mam tą opryszczkę nieszczęsną... Ale przy Kindze już mam 2 raz. Wiem - nie przytulam, nie całuję, często myję ręce - ale to wszystko i tak robię, bo jestem gorzej przeziębiona od małej...A czym opryszczka grozi dziecku???

kicrym, a jakiego przedmiotu uczysz?? Jak też jestem z zawodu nauczyciel, ale niestety jeszcze mi się nie zdarzyło pracować w zawodzie, w 2010 r. miałam obronę w lipcu, no a pod koniec października zaszłam w ciąże...

Ponoć bardzo ślisko dziś...

Hej dziewczyny.
Przepraszam, że nie odniosę się do postów, ale dalej jestem w kiepskim humorze. Widziałam tylko, że pisałyście o pieluchach. My od początku używamy pampers. Teraz jesteśmy na 4. Raz kupiłam bodajże Libero, ale jak dla mnie były sztywne i szorstkie.
Dzisiejsza nocka lepsza niż poprzednie. Tylko raz pobudka. Taki zbieg okoliczności, bo odkąd zaczęłam udzielać się na forum , to Jowita ma coraz mniej pobudek w nocy :-D Dzisiaj mam trochę wolnego, bo mama zaproponowała, że zajmie się małą żebym trochę odpoczęła. Mam nadzieję, że po weekendzie nabiorę siły i wszystko dojdzie do normy.

Witam porannie:) Ja już na nogach bączek jeszcze śpi. Ciekawe jak długo.
Monia- dobrze że małej katar przechodzi, a Ty się kuruj i bez całowania;)

My też przetestowaliśmy różne pieluchy. Najbardziej odpowiada mi slep&play pampersa, a najgorsze to chyba huggiesy były nie mogłam się doczekać kiedy się skończą.

Daga witaj. Śliczną masz córę:)

Witam..
U nas noc nieprzespana w polowie,eh…..nie pytajcie czemu ale w żaden sposób dziecie „nie zwawinilo” …
Asica- a odprawilas czary ??? :-)
Monia – ale mala ma apetyt! Mi się dzis udalo „wcisnąć” 120 ml na 2 razy ..
Daga – no to dzis pelen relax .. ;-)

poki co zabieram sie za odgruzowywanie mieszkania, do tego jutro idziemy na roczek wiec trzeba zapakowac prezenty..

reklama
Witajcie :)

Kicrym - śliczne laurki i jakie pomysłowe :)

U nas nocka znów szarpana. Ewa jakby głodna była. Próbuje jej przed spaniem wcisnąć kaszkę albo mleko zagęszczone, ale ona tego nie chce. Zjada 3-5 łyżeczej kaszki i to wszystko. Wczoraj zrobiłam jej butlę mleka to wyciągnęła 20 ml z czego połowa wylądowała na bluzeczce, bo zamiast połykać to wypluwała... :/

Do góry