reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

daga - wlasnie teraz patrze a twoja cora ma KUCYKA palemke!! o zesz! :) ze mna lezala dziewczyna ktora urodzila coreczke i miala taka czupryne ze hej, wlosy czarne - na 5 cm - polozne ochrzcily ja krecik :) i && za mieszkanie..
marzenko - bidulko ty!! zdrowka zycze po stokroc..
magia - mala rzecz a cieszy :D u nas tez szal radosci po kupie ;-)
asica- co ty tak skromnie z opisem??;-)

maly zasnal - po walce z niejedzeniem, probach stawania na rzesach przez matke i ojca zeby wmusic dziecku chociaz gram zarcia na noc - bo jak nie zje to i tak przespi!! dziecie wygralo remisem... zjadl pol na pol..lepsze to niz nic.. zafajdal sie caly, matke zafajdal, bujaczek zafajdal , dwie tetry zuzylismy - tak juz nie ma mowy o usypianiu podczas butli wieczornej - pelen relaks, bujaczek,swiatlo i matka zasuwa z lyzka, a maly stwierdzil ze lepsze jest chwytanie stop - chociaz tyle ;-)
tatus usypial malego - ten juz opanowal sztuke przewracania sie na brzuch jak zasypia, wiec maz byl lekko zdziwiony jak patrzy do lozeczka czy maly spi - bo dziwnie spokojnie, a tu nagle spotyka jego buzke na kratach :-D poobracal sie ze 2 razy jeszcze i padl........
eh
spokojnych nocek zycze!!

edit: malami - no to masz pieknie, my mamy sciany jasnobrzoskwiniowe czy jakos tak wiec kolorek tez jakis sie przyda a tulupana ja zgapilam od kicrym :p raczki bede odbijac na laurce :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Hej mamuśki, wpadłam tylko się pochwalić, że od wczoraj wdrażam w życie plan nauczania samodzielnego zasypiania w łóżeczku. Wczoraj Ewa płakała strasznie, serce rozpadło mi się na 1000 kawałkow, a dziś tylko kilka razy krzyknęła, wtuliła się w swoją owieczkę i zasnęła. Jestem pełna optymizmu jeśli o to chodzi.
W nocy jeszcze się wybudza, ale 2-3 razy i na max 15 min, więc się wysypiamy znów. Dziś spałyśmy do 7.30 :-D

Corin - trzymam kciuki!!!!
Nie wiem czy powinnam to pisać, żeby nie studzić Twojego optymizmu ale mój Mateusz generalnie od urodzenia zasypiał sam w łóżeczku a od jakiegoś czasu mu się poprzestawiało i co wieczór są cyrki i wrzaski. Myślę, że dzieciaczki przechodzą różne etapy i raz jest lepiej raz gorzej.. Dzisiaj np usnął spokojnie, aż zdziwiona jestem. Ciekawe ile będzie spać bo ostatnio jest masakra.. Tak więc trzymam również kciuki za powrót Mateusza na stare tory:)

Idę się myć!! Mam nadzieję, że się w tym czasie nie obudzi bo jestem sama w domu..

Piszecie, że wasze maluchy nie chcą jeść. U nas na jedzenie nie mogę narzekać, choć ostatnio przy jedzeniu Jowita robi dziwne rzeczy. Do karmienia sadzam ją na krzesełku, do którego przymocowana jest taca. Daje jej kilka łyżek i jak już zaspokoi pierwszy głód zaczyna ssać tacę :-) I jest tak, jedna łyżeczka do budzi i ssanie tacy, za chwilę jej się przypomni, że ma jeść, weźmie łyżeczkę i tak w kółko. Wyobraźcie sobie jak to komicznie wygląda :tak:

Witam się z poranną kawką… Dziś w ilościach hurtowych he he. My od 5 na dobre na nogach… Noc masakryczna – 2 razy płacz i ze 100 „interwencji smoczkowych”. Nie mam pomysłu dlaczego tak…

Marzena - współczuję. Oby wszystko szybko wróciło do normy. Tulę…

Corin - dobrze, że u Was nocki lepsze…

Daga – wyobraziłam sobie ha ha ha ha ha ha:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2:

Malamii - myślę, że tegoroczne prezenty dla dziadków będą niezapomniane :tak:

Wydrusia - Kubuś rządzi! J:tak:
asica- co ty tak skromnie z opisem??;-)

Co masz na myśli? :-)

Widze ze mamy nowa lipcowke, witaj JAGA :-) slodka masz corcie :-)

Malami, my nie spalysmy od swiat. Dopiero jak zaczelam wprowadzac zmiany z wisienkowej ksiazki sen wrocil. Dodatkowo wczoraj Ewa dostala owieczke-przytulanke i dzisiejsza noc w calosci przespala wtulona w nia :-)
Musze jeszcze tylko wymyslec jakies konkretniejsze jedzonko na noc, bo o 3 Ewa byla glodna jak smok i mimo ze zasypiala to w koncu po 40 min od pierwszej pobudki i tak musialam ja isc nakarmic.

Hej:-)

Ja dziś witam się wyspana, mała przebudziła się na smoczka 4 razy "tylko" i zasypiała, usnęła 19.30 i pospała do 6.30, także nie jest źle :tak: No i co najważniejsze - te krostki przybladły, wczoraj przed kąpielą dość obficie natarłam je oliwką, ciotka położna mi poradziła, że takie cosik należy porządnie natłuszczać.

Magia, Mateuszkowa, ten Hydrocortizon 0,5 % jest bez recepty, nie wiedziałam, że sterydy mogą być bez recepty... najwyżej nie będę małej tym smarować...skoro przybladło.

Corin, to super, że nocki lepsze:-D

Daga
, no to macie wesoło przy jedzeniu:-):-):-):-)no i rzeczywiście - Jowitka ma śliczne włoski...extraaa!

Wydrusia, pokoik cudeńko! No i gratki dla Małej :-D

asica, witaj!

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie, my już od godziny na nogach. W nocy 3 pobudki. Czyli standard.
corin powiedz mi jak Ty to robisz, że Twoja Ewunia potrafi zasnąć sama. Ja jak próbuję moją tego nauczyć, to jest taki krzyk, że szok. Nie da się tego przetrwać, bo ona aż się zanosi od płaczu. Nawet jak później wymięknę i wezmę na ręce, to dalej nie może się uspokoić.
monia
cieszę się, że krostki przybladły ;-)

Do góry