reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

hej mamusie,

u nas śnieżek ładnie pada a za oknem bieluśko.. Tymcio pospał do 7..20 ale niestety pobudek chyba z 8 było :-( JUż zapowiedziałam mężowi, że musi się wynieść do innego pokoju, bo będę małego oduczać tych pobudek, a to wiąże się pewnie z płaczem przez pół nocy, no ale tak byc nie może!

Tymciowi wczoraj zaogniła się alergia no i teraz znowu nie wiem od czego - ech.. może od tego kompociku śliwkowego? NO ale jadł pił już wcześniej i jadł śliwki ze słoiczka.. osiwieje w końcu:-(NIe byłoby tak źle gdybym nie widziała, że go głowa i twarz swędzi - ech..

Ja już po śniadanku a bąbel bawi się w kojcu..zaraz będzie i jego śniadanko..

miłego dnia

reklama
U nas śniegu po kolana :nerd: no prawie ...konwalianko szczerze Ci współczuje alergii jeju ile to sie człowiek namęczy a i dzieciątko cierpi .
U mnie mała budziła sie tak jak Tymcio niezliczoną ilość ,wierci się popłakuje daje jej cyca possie przysypia i znowu.. nie wiem o co kaman:shocked2: A teraz spi jak suseł pewnie odsypia nocke..cwaniara.

Witam mamuśki. U nas po wczorajszym płaczącym dzionku były dwie b. rzadkie "biegunkowe" kupki. Noc Koszmar - pobudki co 15-20 minut i tak od 21 do 8 więc praktycznie spałam godzinę w porywach do dwóch (z przerwami oczywiście). Płacz o 23 i 4. Nie wiem co jest :-(

Życzę miłego dzionka!
U nas też sporo śniegu jest.

Konwalianka, a może te pobudki mają coś wspólnego z alergią.... może go brzuszek boli, albo coś swędzi.... w każdym razie mam nadzieję, że alergia minie a nocki będą przespane....

Asica, mam nadzieję, że to chwilowa niestrawność....

cześć Margerita.

u nas tez biało, a ja zabieram się do prasowania. Dziś przychodzi do nas koleżanka na cały dzień, no i wreszcie się musze wybrac nauczyciela angielskiego - wisi to nade mną i spędza sen z powiek....

a'propos snu - dziś mi się śniło, że poroniłam i to wysoką ciążę - to było tak realizstyczne, że jak Mateusz mnie obudził, to go z 15 min tuliłam nie odkładając do łóżka.... skąd się takie sny biorą.... :(

Helołł :-)

Przez weekend mnie nie było, ale doczytałam Was ufff:-D
U nas nocki takie sobie, kilka pobudek w nocy na smoczka, dziś to chyba było z 10... no i chyba też mamy jakąś alergię, bo te krostki nad czółkiem nie znikają, wręcz przeciwnie - jest ich więcej. Nie wiem od czego to może być, bo mała je tylko marchewkę, kaszkę i jabłko, no i mleczko bebilon pepti, tylko ze od 2 tyg. je 2-kę. Może to od zmiany mleka???
Chyba dziś zadzwonię do mojej dr zapytać, o co kaman...
no i też mamy baaaardzo marudne dni... nic nie pomaga, kołysanie, noszenie na rękach, śpiewanie, zabawki, nic..........

asica.g, współczuję nocek....oby naszym dzieciaczkom szybko przeszło...
konwalianka, tulę i rozumiem... chyba też bym obstawiała ze to alergia...

U nas też mnóstwo białego puchu...ale fajnie:-)

margerita, balkan, witajcie!

Witajcie. Kiedyś, jak byłyśmy jeszcze wszystkie w ciąży próbowałam wbić się w Wasz wątek, ale nie wyszło. Teraz zaczynam od początku z nowym nickiem. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie :)

witam wszystkie mamusie

u nas po staremu - czyli wszystko w jak najlepszym porzadku:-D, no moze procz wieczornewgo karmienia - rzez niewiniatek prawie ze.. ale jemy lyzeczka na gesto i jest ok
wtajemniczylam sie dzis w cala mase roznych watkow na roznych forach - problem odrzucenia mleka, badz tez butli przez dzieciaki jest dosyc powszechny.. zazwyczaj pojawia sie ok 4-5 mc i trwa.. niektore maluchy bojkotuja "dopiero" ok 7 mc, takze nie panikowac, karmic tyle ile chce, jak dobrze przybiera - a to sie okaze w srode - to jest w porzadku ..
serce krwawi jak maly odrzuca mleko no ale widac taka kolej rzeczy i jak maly posmakowal nowe jedzenie to za starym mleczkiem nie teskni ;-)
u nas podejrzane o alergie - seler i maliny...hmmmmmmm...
monia - moze sprobuj tak jak pisze konwalianka odstawic jabluszko - ono praktycznie jest we wszystkim... niestety :baffled:
daga - witaj :)

balkan - co za okropne sny! oby wiecej takich nie bylo!!! ja mialam takie w ciazy...... brrrr....

reklama
Konwalianka, Mateuszkowa, rzecz w tym, że od 4 dni jabłka jej nie daję, a krostki się nasiliły:szok: no i jabłuszko to je 1,5 mca, a to "coś" jest od ok.1,5 tyg. Dopiero teraz by się ta alergia pojawiła?:confused:

daga, witaj :-D napisz coś o sobie:tak:

balkan, ależ okropne sny..... aż ciarki przechodzą...

Mała drzemie, ale jak nie drzemie to ciągle marudzi, nic jej nie pasuje:no::baffled:

Helołł reszta dziewczynek - gdzie się podziewacie??? Tak nas jakoś mało dziś :happy2::szok:

Ostatnia edycja:
Do góry