reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
Maqnio - no to szybciutko :) Czyli to nie prawda, że dopiero w ok 20tym tygodniu można poznać płeć.. Tak słyszalam i czytałam. To może nie bedę musiała aż tak długo czekać...
A miałaś takie właśnie przeczucie, że to chłopiec będzie? :)

katerina no szybciutko, sama byłam w szoku, bo jadąc na wizyte w ogóle się nie spodziewałam, ze bede znać płec. Jakiegos silnego przeczucia nie miałam, nawet za duzo nie myslalam, czy to bedzie chłopiec czy dziewczynka, nie zastanawiałam się nad tym..ale gdzieś tam głęboko w duszy przemknęła mi tylko myśl, ze może to być dziewczynka (przeczucia zawiodły). Było to raz jedyny, potem przestałam w ogóle spekulować.

a jak sadzicie mi powie co siedzi we mnie ?:)

ja z mala po obiadu ycha bylo spelnilam swoja zachcianke prawie caly woreczke kaszy zjadlam mniam :)

Witam wszystkie lipcowe mamy...
jestem pierwszy raz na forum. W zeszłym tygodniu byłam na usg prenatalnym. Wyszło wszystko super, w sobote otrzymalam wynik testu PAPPa.. jest zły. Ryzyko zespołu downa 1:376. Czy któraś z Was miała podobny wynik? Jestem załamana, nie rozumiem, jak usg może być tak różne od wyników krwi. Jutro ide do swojego ginekologa,ale ciągle nie mogę wyjść z szoku. Czytałam, ze ten test jest bardzo czuły i czasem daje zniekształcone wyniki. Sama nie wiem co myśleć. Z wielkiej radości wpadłam w czarną otchłań... pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy. Nie życzę takich przeżyć nikomu.

Moja zachcianka kończy sie gotować. Fasolka jak marzenie ;) Najśmieszniejsze jest to, ze jak dusilam cebulę to tak mi zapachniało, ze w sekundzie zachcialo mi sie syropu z cebuli... Myslicie ze to byłoby przegięcie, gdybym zasypała cebulę cukrem i spijała ten syropek mimo, że zdrowa jestem?

Cześć Doraa, też czytała różne opinie na temat tego badania. Moim zdaniem zamiast się denerwować poczekaj do wizyty u ginekologa. Napewno wszystko ci wyjaśni.

Ostatnia edycja:
Corin syropek chyba nie zaszkodzi:) ta mala co sie opiekuje pila to wczesniej jak jej dawalam to myslalam ze padne dla mnie zapach ochyda teraz nawet cebuli duszonej nie znosze ahh

Witajcie, no kochane musze, no muszę to napisać ALE NASKROBAŁYŚCIE!!!!! :-D
Ja nie mam czasu rano pisać bo pracka i wieczorkiem ja już po 22 odpływam,
DZiś mego mężulka urodziny. Także pizza familii bedzie robiona 2 blachy myślę ze wystarczą, tort zrobiony wczoraj, wafle itp. zobaczymy jak się rozkręci imprezka. A ja dziś i tak bedę stratna bo idę na aqua i nie bedzie mnie ok 2,40 h. ale co tam wrócę to zjem pizze od razu pewnie ciepluktą<oczywiscie jak zostanie> heheh Sprzątac mi się nie chce... ale trzeba bo teściowa nas nawiedzi....

Co do płci to ja sie pewnie dowiem na usg polokowym, niby za tydz mam wizytę ale chyba bez usg... bo się tylko na nia zapisalam a ja chodzę prywatnie wiec nie robią usg co wizyta....a szkoda... heeh tym bardziej ze chciala bym sie dowiedziec czy te moje cwiczenia niby 2 godz pod rzad skakania na ladzie a babki w wodzie nie szkodą małemu babelkowi... a jak oczy widzą to jakoś inaczej. Ja czuję ze chłopak ale mąż się śmieje ze "dziurawiec" ale mówi tak specjalnie aby był chłopak. Zresztą nie ważne aby zdrowe! Ale w głebi serdusza chcę chłopa.... heeh

reklama
hej zuzu :):):) jak dawno cie widzialam:) no mi wystarczy godz i juz jest co czytac hehe tak jak dzisiaj wstalam patrze a tu jej tyle stron a z ranca nie ma z kim pogadac ahh:)

Ciekawe jak wizyta Veronique miala na 13 nie moge sie doczekac no a ja poltorej godz i lece do domu szykowac sie po 18 wyjazd a 19 maszerowanie do gabinetu hehe

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry