reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

hej Dziewczyny!

Widzę że nie tylko u nas dziś nocka fatalna. A dodam, że Młody zazwyczaj raczej ładnie śpi. Pomijając pobudki co chwila, to przed 4 obudzil się z mega płaczem. Nigdy mu się płacz w nocy nie zdarzał (odkąd skończył jakieś trzy miesiące), nawet jak jest głodny to tylko wierci się i stęka. A tu nijak nie szło go uspokoić. Na rękach ok, ale jak tylko do łóżeczka to płacz. Zasnął w końcu przy cycku... A ja dzisiaj jak zombie. kawę piję ale co z tego jak po kawie chce mi się spać jeszcze bardziej :D

No a dzisiaj mamy drugiego ząbka!!!

Aha, jutro prosimy o mocne kciuki - mamy wizytę u neurologa.

reklama
Chyba ktoś zaczarował te nasze lipcowe dzieci, bo moje też dało czadu. Wstawałam 3 razy a pobudka o 6:30 - głowa m pęka, czuję się cały dzień gorzej niz zle.......

Aha...no i wyszła nam alergia......:-( :-( Nie jem od wczoraj mleka, jajek i jabłek. Zobaczymy czy będą efekty. Podziwiam wszystkie mamy, które tyle czasu są na diecie, bo ja bym na pewno nie wytrzymała

Buziaki dla Solenizantów i kciuki za wizyty

Buziam

Ostatnia edycja:
my juz w domku, maly nie chce nic jesc od 14.00..rece mi opadaja..mleko be..
kapiemy go wczesniej i do spania bo przysypia caly czas i jest marudny, aha i wazymy 8530 gr :)

malami - kontrola w programie szczepien - ilosc wytworzonych przeciwcial przy podaniu dwoch szczepionek w tym samym dniu i srodka przeciwbulowego (nurofen), zazdroszcze obiadku ..mniam mniam..
miczka - brawo i powodzenia jutro!

ps -moj maly znowu sie obrocil, wiec etap KULANIA jak ktos kiedys napisal uwazam za rozpoczety :):) siedze rpzxy lapku, maz obok cos robi, maly na ziemi i nagle patrze a maly jest na brzuchu i jeszcze frania mala "idzie" na bok do zabawek :):):)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Sestina - młody dziś cały dzień był grzeczniutki, zobaczymy co noc przyniesie J
malamii - mam nadzieję, że jest ok. po szczepieniu…
Monia - mały często sam zasypaił, ale od 25.12 był koszmar aż tu dziś znów grzeczniutki i sam usnął, zobaczymy jak będzie w nocy J
Corin, konwalianko – współczuję, że Wy bezkawowe jesteście
Miczka - gratulujemy ząbka i oczywiście &&&&&&&&& za wizytę!
Kasiulka - oby było dobrze…

malami - no troszke hehehe, moje dziecie to takie duze :p i dlugie :p
asica - pedzi, pedzi, po tym pobraniu krwi masakra..myslalam ze z 5 minut mu poboeraja tak dlugo i to z zyly.. ;-( teraz nie mogl zasnac zjadl szybko jakies 230 ml po 5 godz przerwy no i brzuszek! chwile poryczal, powiercil sie ..smoka dawalam mu chyba z 20 razy..
..mama w tym czasie przeszla chyba z 10 razy pasjansa.. heh.. :p

Mateuszkowa to się mały "rozkulał":-Dmoja Liwka też "myk" i na brzuszku, ostatnio hitem jest podnoszenie pupki do góry bujanie się na boczki:-Dno i chwyta po zabawki na brzuszku, z dnia na dzień co raz lepiej jej idzie:) no to mały przypakował:) oby już te ząbki mu wyszły żeby się tak nie męczył bidulek.
Kkasiulka byłam na diecie bez mlecznej i bez jajecznej przy starszaku, wytrzymałam pół roku, na szczęście mój Kuba sam odrzucił pierś, ale szczerze to już miałam dosyć pulpetów gotowanych na rosole i gotowanej piersi z kurczaka :confused2:oby alergia odpuściła!i pocieszę że z tego dzieci wyrastają:)
Miczka gratulacje!super że macie kolejną perełkę, u nas nadal pusto:/ trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę:)

Liwka już śpi, starszak jeszcze je kolacje i zaraz też do łóżka, a ja razem z nim bo jestem padnięta:/
Aha dziewczyny nie macie może kogoś w ciąży kto by chciał wózek kupić? wyprzedaję część mojej "floty" :) sprzedaję x alndera xq :) i zostaję z bugaboo cameleonem i bugaboo bee+ :)

spokojnej nocki!

kicrym - no ja mam kolezanke ale termin ma na koniec stycznia i wozek juz zakupila.. za pozno z takimi informacjami kochana ;-) podnoszenie " pupo-brzucha" jest tez u nas tak smiesznie wypina haha ;-)
spi juz ten moj malu skarbulek, ciekawe czy zrobi mi pobudke w nocy przez to ze zjadl o jedno mleko mniej.. hmm..

aha co do tej wysypki - nie wyznala sie pani doktor ( nie nasza ) co to, pewnie alergia ale czy pokarmowa to moze tak, mowie jej o tych burakach a ona ze moze ale niekoniecznie..czili nic nie wiem, tzn wiem - alergia to napewno jest, wiec wracam do podawania malemu jedzonka najprostszego - eliminuje seler, buraki, rybke z cukinia, banany, brzoskwinie, maliny.. to wszystko co jadl w ostatnich 2 tygodniach a nie jadl wczesniej a teraz go wysypalo ..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Kkasiulka byłam na diecie bez mlecznej i bez jajecznej przy starszaku, wytrzymałam pół roku, na szczęście mój Kuba sam odrzucił pierś, ale szczerze to już miałam dosyć pulpetów gotowanych na rosole i gotowanej piersi z kurczaka :confused2:oby alergia odpuściła!i pocieszę że z tego dzieci wyrastają:)
spokojnej nocki!

Dzieki ;-) Wiem, bo przerabiałam to ze starszą. Maja wyrosła dopiero teraz, tuż po 3 urodzinach. Maja też sama odrzuciła pierś, byłam na diecie raptem miesiąc, a to i tak było pierońsko trudne. Milunia lubi pierś....zobaczymy jak długo uda mi się utrzymać dietę, chciałabym chociaż przez dwa tygodnie, żeby się przekonać czy to mleko jej szkodzi. Na razie zmieniłąm Oilatum na Emolium - pomogło u Majki, trochę złagodziło objawy skórne.
Ale mnie głowa boli...a jeszcze taki wiatr sie poruszył, strach się bać. A ja muszę iść do garażu, po wodę.....:confused2::confused2::confused2::eek:

Do góry