reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

asica - ale moj ma to na brzuszku, na buzce, na szyjce ( to chyba od sliny?? ) troche pod kolankiem...... a na brzuszku to ma takie skupiska.. my juz jemu manne od 2 tyg - dosypuje taka gotowa do zupki, ale chyba zaczne dosypywac do kaszki ;-)
moj jak siedzi w krzeselki,foteliku to tez zawsze na jednej stronie oparcia-w rogu

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Mateuszkowa tak, alergia może wyjść po kilku dniach a nawet tygodniach dlatego tak trudno się zorientować na co jest alergia-przerabiałam przy starszym synku:( ale na szczęście mały wyrasta z alergii co mnie bardzo cieszy:) młoda na razie nie wykazuje alergii i mam nadzieję że tak zostanie, bo jest to baaardzo kłopotliwe:confused2:może przejdź do pediatry a najlepiej do alergologa:)
Asica super!gratki dla małego:)
Psotka robiliście mocz na posiew??mój starszak miał takie kupki przy bakterii e coli:confused2:zdrówka dla maluszka!

Liwka już śpi, młody ogląda bajki i jest zrozpaczony bo mu wyłączyli ulubiony kanał z bajkami:-(mamy tv z enki, jutro tam zadzwonię bo już mnie wkurzają te ciągłe zmiany:angry:
spokojnej nocki!

Cześć!
Mateuszkowa i Asica, Anula, Ania-ja też byłam lekko zdziwiona dlatego czytam etykiety już-na większości pisze, że bez glutenu (dając informację, że są z glutenem stąd ten podział) czy na samej kukurydzianej a kukurydza to nie gluten
Mateuszkowa oby to nie alergia!
Asica dziękuję za życzenia zdrówka! I współczuję utraty pracy!
Asica a może to lekka asymetria u dziecka? Często się zdarza, ale trzeba lekko pomóc odwracać dziecko w drugą stronę itp

A ja chora dalej, ale walczę dzielnie, mały dziś przeszedł samego siebie i non stop na mnie -niech ten skok rozwojowy się skończy bo oszaleję. No i przeszłam na diete po-swiąteczną:-D

corin - dzieki ci dobra kobieto! hehe ale dzokej ci rosnie ;-) zaraz mezowi pokaze jak przyjdzie ( z kapania ;-) )
asica - moj ukladal jak byl mniejszy na spaniu i w wozku to mu wtedy dawalam pieluche tetrowa zwinieta zeby trzymal na wprost albo na srodku i mu sie "wyprostowalo" ale nie martw sie-lekaz przeciez by zauwazyl ze cos nie tak ??
kicrym - dzieki!!! wlasnie nie wiedzialam czy to dziadostwo moze wyjsc tak pozno ale widze ze tak! jutro bedziemy u lekarza na pobraniu krwi to zapytam a poki co buraki odstawiam jak zniknie tzn ze to to :)
merlitoczka - ja tez na diecie ale bez skutecznie ;D za to cwiczen nie odpuszczam i cwicze juz 3 tydzien!!!!

znalazlam resztke marynowanych pieczarek...mniam mniam...

Mateuszkowa, skupiska krostek pod kolankami to na 100% alergia pokarmowa!!! wiem, bo TYmek tez tak ma.. teraz mu wyszło znowu na szyjce, bokach brzuszka.. dla alergii pokarmowej charakterystyczne jest pojawienie się takich krostek na zgieciach łokci, kolan, szyjki..

Tymek już śpi.. a ja czekam na księdza - ech...cały wieczór zmarnowany takim oczekiwaniem..

konwalianko - nawet jak pod kolankiem byly 3-4 kropeczki ?? myslalam ze to tez potowki bo to wszystko takie podobne.. :(:(:( na brzuszku ma w tym miejscu jak watroba i zoladeczek..
ksiadza o tej porze? niezle..;-)
ja mam miec 16.01 powiedzialam mezowi ze ma sie zwolnic z pracy bo sama nie przyjme :p

merlitoczka - ja sie biore za brzuszki jak to skoncze,ale co tam jedzenia odmowic sobie nie umiem, ciaza miala jeden wielki plus - pilnowalam sie z jedzeniem zeby za duzo nie przytyc i nie jadlam ani grama slodkiego.. eh..;-)

swoja droga patrzylam na pogode dlugoterminowa i u mnie ok 10.01 zapowiada sie mroz -10 stopni ciekawe czy to sie w ogole sprawdzi ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
psota no kurcze mam nadzieję, że w takim razie to jednak tylko przez ząbki i że to już na prawdę nie długo...
Agimar u mnie z kolei plan dnia z jedzeniem wygląda tak: koło 7 małą pije mleczko z piersi i jeszcze idzie spać gdzieś do 9, potem koło 10 dostaje kaszkę, kołó 12 mleczko, koło 14:30 obiadek, koło 16 mleczko i kołó 18-18:30 owoce i o 19 kąpanie a po nim znowu mleczko. Dosyć szybko to mleczko po innym jedzeniu ale mała nie zje jak któraś z dziewczyn dużego słoiczka tylko z trudem niecały mały więc trzeba to potem poprawić no i przy okazji popić mleczkiem. I taki schemat już od jakiegoś czasu nam się sprawdza:) I jak tam mały po tym śnie? usnął ładnie na noc? Bo jak Wiki jest śpiąca to i o 18 ją kładę (a kąpię zawsze 19) i mimo to potem ładnie na noc usypia... a właśnie jak ją próbuję przeciągnąć to potem uśnie ale co chwilę się budzi...

Do góry